Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

inwestor86 pisze:albo wypic drinka i zrelaksowac sie w oczekiwaniu na jutro - co ma byc to bedzie, wiec lepiej poczekac na to co nam jutro powie cena
Tak dzisiaj troche łychy sie polało ;) tak patrze na GBPUSD i widze 10 podbicie pod 1.5400 a miałem nadzieje ze cos sie dzisiaj wydazy :wink:
Obstawiałem raczej wzrosty ale widac ze chyba nie tylko ja i niestety nic ciekawego
Trzymam L na GBPUSUSD w niadziej ze cos sie wydazy ;) póki co lekki plus ale bez rewelacji.
Widze ze tym razem chyba bedzie przbicie.
Patrzac na Eu sytuacja niemal ze identyczna. Z technicznego punktu widzenia widac ze poziom raczej nie puszcza i na wztosty raczej ciezko.
Nic L zasadzone na GU to nic tylko dopingowac wzrostom jakby co to BE i jutro cos przykminie ;)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

GBP/USD Data drove sterling lower today. First it was the Nationwide's report showing UK house prices fell by a larger-than-expected 0.9% last month. That pushed EUR/GBP through 0.8300 and cable down below 1.54 again. Then it was worse-than-expected UK construction sector PMI (52.1, 53.2 forecast). That killed any chance sterling might recover and set the tone for most of the rest of the London day. Cable eventually got into the 1.5350 area, with the cross popping through 0.8340. The pound made back some of its lost ground in the US midday before settling near 1.5390 and 0.8320 respectively. As modest as today's drop has been, it's been enough to see Trend Intensity side-tick rather than down-tick. That suggests to us that the indicator is at or very close to being trend ready is contains a bearish bias. No surprise there given the recent action. We'd expect to see TI uptick into a new trend signal if GBP/USD breaks through Tuesday's low.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

jakoś spać nie mogę i podziwiam niemrawe ruchy cable na którym jestem long.

analizując cykle i trendy wychodzi mi piękna cyfra do zamknięcia longa jutro i jest to okolica 1.5655:) słabo :?

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

to czysto z techniki. musza byc dobre dane z uk i zle dane dla usd zeby target zostal wziety :lol:

Von_Solares
Bywalec
Bywalec

;)

Nieprzeczytany post autor: Von_Solares »

pęknie banka na rynku obligacji i znowu zrobi sie ciekawie ...bardzo niska rentownosc obligacji najwazniejszych gospodarek swiata wydaje mi sie mimo wszystko ostro przeceniona . na skutek kryzysku i dosyc sporej awersji do ryzyka kapital byl lokowany w obligacjach co sprzyjalo spadku ich rentownosci a co za tym idzie wartosc obligacji rosla .. ..czekajmy tylko na dobre dane makroekonomiczne i obserwujmy uwaznie rynek obligacji , a wydaje m i sie ze bedzie mozna zasadzic calkiem niezle wejscie .Umocnienie dolara w ostatnich miesiacach wyraznie spowodowane bylo slaboscia gospodarek europejskich a nie silą gospodarki amerykanskiej ....gospodarki europejskie zdaje sie jak by zaczely wychodzic z dolka co widac calkiem niezlych danych makro ... z usa jak i europy ....miejmy nadzieje tylko ze wszyscy zabiora sie za kupowanie akcji .. oraz to ze chiny tego nie zepsuja , ktore ewidentnie nie odczuly jeszcze kryzysu z ostatnich 12 miesiecy....widac golym okiem, ze pomimo dobrej koniuktury w chinskiej gospodarce nie jest ona w stanie wywindowac cen akcji poniewaz chinski rzad juz jakis czas temu zaczal ją ochladzac ...dane makro ktore naplywaja rowniez wskazuja na spowolnienie dynamiki chinskiego rozwoju..

Von_Solares
Bywalec
Bywalec

osobiscie uwazam ze tylko dobre dane z usa i strefy euro moga wywindowac funta do poziomu powyzej 1.5650...jednak patrzac na indeksy swiatowe cene ropy ...jutro przewazac moga niedzwiedzie beda realizwac zyski z osttnich 2 dni ...no chyba ze dane faktycznie pozytywnie zaskocza ....

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

wszystko się zgadza z tym, że Niemcy to nie cała Europa a tylko w Niemczech jest lepiej tak na prawdę (UK, Włochy, Irlandia, Francja etc to dno i wodorosty). a z Chinami to taka prawda jest, że nikt tak na 100% nie wiem co tam się dzieje. Dlatego też wszyscy patrzą się i drżą z przerażenia. USA prowadzi swoją politykę Fedu i wydaje mi się że suma sumarum za parę lat okaże się że nie zagrali tak najgorzej. w każdym razie odnoszę wrażenie że fed czeka na korzyści płynące ze słabego usd i ma w tym olbrzymi interes (może mają na dniach jakies rollowanie długów albo co). co do kupowania akcji to chyba nie będzie najgorzej; wydaje mi się że jeśli coś na stokach zacznie pękać to i np. Fed będzie zbierał z rynku by tylko wybić z głowy inwestorom myśl o drugim dnie. widać że jest robione wszystko w USA i UE żeby tylko utrzymać dobre lub umiarkowanie pesymistyczne nastroje bo gdy przerodzą się one w panikę to już żaden rząd nie uratuje sytuacji na świecie.

dobra lejdis, fajnie się gada a tu za chwilę Czajnis gajs odpalą platformę xtb i zbombardują nas swoim apetytem na wszystko co się rusza:)

czas spać aby rano razem z cywilizowanymi traderami zakończyć tydzień.

p.s 15 na plus plus 30stop i do rana
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 02:33 przez crocopip, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Von_Solares pisze:osobiscie uwazam ze tylko dobre dane z usa i strefy euro moga wywindowac funta do poziomu powyzej 1.5650...jednak patrzac na indeksy swiatowe cene ropy ...jutro przewazac moga niedzwiedzie beda realizwac zyski z osttnich 2 dni ...no chyba ze dane faktycznie pozytywnie zaskocza ....

dla sterlinga 250pips to pikus wiem to bo na gj spedziłem prawie 3 lata non stop.
jesli dziś Jepy sprzedadzą w ramach interwencji walutę to cross gbpjen da trochę pary dla cable. dane zrobią resztę.

Von_Solares
Bywalec
Bywalec

co do polityki monetarnej fedu bym sie spieral..osobiscie jestem neo liberalem rynkowym i uwazam ze im mniej rzadu w gospodrace tym lepiej DLA NIEJ ..a to co robi usa to jest tego zaprzeczenieM ... :) pozdro do jutra

Von_Solares
Bywalec
Bywalec

WIADOMO GPB USD BARDZO DUZA PLYNNOSC BARDZO DUZE RYZYKO ... i bardzo duzy zysk albo strata :) ja osobiscie jestem za futuresami. ;) ewentualnie surowce
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 02:35 przez Von_Solares, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany