BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

na live też już nie ma śladu po nim.
Dlatego proponuję monitorować temat i jak coś wiecie to wrzucajcie.
Sprawa jest o tyle poważna ponieważ jeżeli Masz w roku np. 60-65% trafień i trafi się parę bad ticków w roku to jesteśmy załatwieni na cacy....
nawet jak uwzględnią reklamację...... :evil:

Pozdrawiam.
Ps. jeszcze raz monitorujmy ich.

Dodano po 6 minutach:

Ps. po cichu liczyłem na nich.......
Oby się tylko nie ziściła moja wróżba że zostanie nam tylko solidny ECN lub interbank...... :oops:
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

Witam serdecznie,
kris007 pisze:Swoją drogą ciekawe jak zostały potraktowane ewentualne reklamacje tych których to dotknęło.
Reklamacje zostały uwzględnione - a w zasadzie to my sami skontaktowaliśmy się ze wszystkimi osobami którym zrealizowały się jakiekolwiek zlecenia na tym bad ticku i skorygowaliśmy je do stanu z przed bad ticka. Jakiekolwiek zlecenia oznacza zarówno s/l t/p s/o jak i entry limity/stopy

zz pisze:Napiszcie coś bliżej oraz czy na innych parach też Was to spotyka?,częściej bad ticki występują?.
bad ticki występują u nas rzadko, ostatnio rzeczywiście na GBP zdarzył się w piątej 27.08 (od tego samego dostawcy danych - zmieniamy go). Poprzednio był DAX i jeszcze 2 przypadki w tym roku. W sumie w tym roku było to 5 bad ticków.

Bad tick jest winą dostawcy danych - jeden z renomowanych serwisów w tym samym czasie też podawał błędne ceny - tylko tam cena dochodziła do 1.5600:

Obrazek

zz pisze:Pytam dlatego że na wykresie demo nie ma tego bad ticka .
Taka jest procedura że usuwamy z wykresów bad ticki. Ponieważ nie są to ceny transakcyjne przy testowaniu strategii i AT otrzymalibyśmy zafałszowane wyniki i błędne nierzeczywiste sygnały.

Bad ticki negatywnie wpływają na ocenę brokera - dlatego podejmujemy wiele wysiłku by zdarzały się jak najrzadziej (m. in. wybór najlepszych dostawców, własne algorytmy filtrujące i kontrolne). Ponosimy jedynie straty wizerunkowe z tytuły występowania bad ticków - nie zarabiamy na nich ani grosza.

Pozdrawiam
Mirosław Skiba

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

m_skiba[bossafx.pl] co to za platforma? :roll:
Albo ktoś kojarzy ten wykresik ?
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2010, 12:30 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wygląda jak Bloomberg...?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze:Wygląda jak Bloomberg...?
tak wygląda.. , ale chyba nie.. i bad tick na bloombergu?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

pewnie ma datafeed z FXCM :))))))) :lol:

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Reklamacje zostały uwzględnione - a w zasadzie to my sami skontaktowaliśmy się ze wszystkimi osobami którym zrealizowały się jakiekolwiek zlecenia na tym bad ticku i skorygowaliśmy je do stanu z przed bad ticka. Jakiekolwiek zlecenia oznacza zarówno s/l t/p s/o jak i entry limity/stopy

zz napisał:
Napiszcie coś bliżej oraz czy na innych parach też Was to spotyka?,częściej bad ticki występują?.

bad ticki występują u nas rzadko, ostatnio rzeczywiście na GBP zdarzył się w piątej 27.08 (od tego samego dostawcy danych - zmieniamy go). Poprzednio był DAX i jeszcze 2 przypadki w tym roku. W sumie w tym roku było to 5 bad ticków.

Bad tick jest winą dostawcy danych - jeden z renomowanych serwisów w tym samym czasie też podawał błędne ceny - tylko tam cena dochodziła do 1.5600:

zz napisał:
Pytam dlatego że na wykresie demo nie ma tego bad ticka .

Taka jest procedura że usuwamy z wykresów bad ticki. Ponieważ nie są to ceny transakcyjne przy testowaniu strategii i AT otrzymalibyśmy zafałszowane wyniki i błędne nierzeczywiste sygnały.

Bad ticki negatywnie wpływają na ocenę brokera - dlatego podejmujemy wiele wysiłku by zdarzały się jak najrzadziej (m. in. wybór najlepszych dostawców, własne algorytmy filtrujące i kontrolne). Ponosimy jedynie straty wizerunkowe z tytuły występowania bad ticków - nie zarabiamy na nich ani grosza.

Przykro mi lecz Pana odpowiedż mnie nie satysfakcjonuje.
Doceniam Wasz wysiłek i jeżeli jest tak jak Pan pisze to nie ma problemu.
Ja jednak wolałbym wszystko wyjaśnić.
Załóżmy następującą sytuację dotyczy tylko majorsów czyli najpłynniejszych walut kupuję od Was 100 tyś E/$ ustawiam zlecenie limit np. 100 pip oraz stop loos też 100 pip następnie na Waszej platformie występuje bad tick na 200 pip i czyści wszystko, po paru sekundach wszystko wraca do normy tylko inwestorów już nie ma na platformie lecz rynek idzie po paru minutach jak zaplanowałem o np. 150 pip czyli reasumując gdybym był na rynku i nie było bad ticka cena uderzyłaby w mój limit i miałbym zysk.
Teraz moje podstawowe pytanie do Pana jak Wy na to reagujecie?.
Pytam dlatego ponieważ są różne polityki w tym zakresie.
Np. Saxobank praz barclays takie sytuacje się nie zdarzają.Jeżeli jednak by taka sytuacja wystąpiła reklamacje załatwiają na korzyść klienta czyli wracają jemu utracony zysk.
GFT - takie sytuację się zdarzają i jak wyżej reklamacje załatwiają na korzyść klienta czyli wracają utracony zysk.
TMS zdarzają się takie sytuacje lecz reklamację NIE!!! uwzględniają na korzyść klienta
Więc moje pytanie jak w takiej sytuacji jest u Was?.
Proszę nie traktować tego jako złośliwość z mojej strony i jeżeli to jest kilka razy w roku to nie ma problemu.Problem jest w tym że nikt nie zagwarantuje że tak nie będzie w przyszłości więc lepiej sobie to wyjaśnić.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

a ja mam takie pytanie:
mam otwartego np. longa, wystepuje badtick, transakcja zamyka sie na ustawionym wczesniej TP. pare godzin pozniej cena jednak idzie w oczekiwanym przeze mnie kierunku i pozycja zamknelaby sie tam gdzie ustawiony byl TP.

czy wtedy anulowane jest zamkniecie z badticka i dalej jest otwarta pomimo faktu, ze mial miejsce wzrost ceny i normalnie bylaby zamknieta na TP, a pozniej cena spadla?
czy uwzgledniony jest fakt, ze cena poszla pozniej w kierunku TP (nie zahaczajac o SL oczywiscie)?

Reasumujac - pozycja bedzie zamknieta z zyskiem, ktory mialby miejsce (czyli jednak nie anulowane TP z badticka)? czy dalej otwarta, byl badtick, byla cena wyzsza, sytuacja na rynku sie zmienila, a ja dalej mam otwarta pozycje, ktorej nie chce juz miec?

i jak wyglada sytuacja analogiczna, w przypadku dotkniecie przez badtick SL.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

polterge przecież P.Skiba napisał że zlecenia zostają skorygowane do stanu z przed bad ticka, czyli dalej wszystko idzie normalnym torem.

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

widzialem to zapewnienie. kris - a powiesz mi w takim razie w jakim czasie po wystapieniu badticka broker dokonuje korekt?
chodzi mi, tak jak zz o szczegoly.

moze zobrazuje to opierajac sie na wykresie z badtickiem.
1) otworzylem longa o 10.00 na 1.5400, SL 1.5350 TP 1.5450.

2) otworzylem longa o 10.00 na 1.5400, SL 1.5320 TP 1.5470

3) otworzylem shorta o 10 na 1.5400, SL 1.5415, TP 1.5350 (jesli korektajest robiona od razu po badticku - no problem i pozycja jest znowu aktywna po SL. mnie interesuje co w sytuacji, gdy korekta brokera bylaby dokonana np. o 11.00??)

ODPOWIEDZ