raposo pisze:Dlatego polski inwestor indywidualny raczej nigdy nie będzie tym zainteresowany...
Ale indywidualny za granicą, też nie ma łatwiej.
Wystarczy popytać o Linked Acc. być może nie musisz mieć licencji itd.. (zalezy od kraju) ale musisz mieć firmę LCC, czy LTD. Więc nawet jak ją założysz to nie ma problemu by np w boosie sobie zrobić managment będąc rezydentem jakiegoś raju gorzej z warunkami. Koszty zoo w PL wiadome, a licencje to pic na wode.
raposo pisze:Są też inne rozwiązania tego typu, również współpracujące z MT4, jest conajmniej dwóch takich brokerów którzy oferują tego typu rzeczy.
Masz na myśli MAM?
m_skiba[bossafx.pl] pisze:PAMM to tylko rozwiązanie techniczne pozwalające zarządzać wieloma rachunkami.
Dość ciekawe z pkt widzenia np EA. czego brakuje w multiterminalu a ten też podpina się pod PAMM.
m_skiba[bossafx.pl] pisze:Moglibyśmy o tym rozmawiać jeżeli ktoś byłby zainteresowany zarządzać kapitałem na FX w naszym DM - oczywiście w zgodzie z obowiązującym w Polsce prawem..
Praktyka pokazuje, ze jeśli ktoś używa kilku kont to lepiej posługiwać się tym softem niż mt4, a mt4 tylko do podglądu wykresów.
Problem w tym, że opinie o mt4 raczej nie zdobędą zaufania w tej materii do czasu urzeczywistnienia ECN z tym softem.
m_skiba[bossafx.pl] pisze:Pojawią się zarzuty że rezygnuje z niewielkiej marży z zarządzania - na korzyść większych zysków Market Makera - nawet jeżeli proceduralnie i organizacyjnie zminimalizuje ryzyko powstania takiego konfliktu.
Ale będąc użytkownikiem banku raczej też nie ma gwarancji, ze ten nie postanowił być stroną i zawinąć worek transakcji z innymi i zrobić nice deal.
Do bycia GS, to droga jak na Mount Everest
Dodano po 3 minutach:
zz przypomina mi się Twój tekst o udokumentowanych wynikach.
Gdyby tak owe były to może ktoś by zaryzykował powierzyć kasę nawet bossafx, ale jeśli jest MM to nie jest zarządzającym jak np Dukascopy ma w swojej ofercie tego typu opcję.
Pytać więc pozostaje gdzie są te M$ i € z FX oraz osiągniecia traderów ?

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)