WoŁodia pisze:Witam,
Kiedy wprowadzicie notowania indeksów SP500, Dax,do podglądu?
Instrumenty te są dostępne na platformie bossafx nie tylko do podglądu ale także do gry. (są to futures na indeksy - ale to i chyba lepiej bo kręcą się dłużej, ich nazwy to odpowiednio FUS500 i FDE30) Więcej tutaj: http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... cat_id=981
Jako stary klient Bossy związany z Wami poprzez rachunek akcyjny i futures zawsze byłem zadowolony z poziomu świadczonych przez Państwa usług.
Tak na marginesie muszę dodać, że spready na platformie forexowej macie ... mało atrakcyjne niestety. Większość zagranicznej konkurencji na eur/usd zeszła do okolic 1 pipsa, Wasze spready na CFD oparte na indeksy też raczej nie wzbudzają zachwytu, szczególnie na DAXa (konkurencja ma o 2/3 mniejszy).
Lubię Bossę, z pewnością przeszedł bym do Was z rachunkiem forexowym ale ... przy zdecydowanie korzystniejszych spreadach.
Mam nadzieję, że będziecie pracować nad obniżką tych ostatnich w miarę rozwijania się waszej platformy.
Pozdrawiam serdecznie, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
chojnak pisze:Jako stary klient Bossy związany z Wami poprzez rachunek akcyjny i futures zawsze byłem zadowolony z poziomu świadczonych przez Państwa usług.
Miło słyszeć dziękujemy
@chojnak @jbm8
Co do spreadów mogę obecnie powiedzieć tylko tyle że nie zamierzamy odstawać cenowo od konkurencji i śledzimy to co się dzieje na rynku.
@jarek sumek
Może Pan wierzyć lub nie - ale nie działamy w takim standardzie.
Ja mam kilka pytań :
- Jak wygląda egzekucja zleceń?
- Jak jest maksymalnie rozszerzany spread( do jakiej wartości)
- Ma ktoś jakieś problemy techniczne? Typu zawieszająca się platforma etc.?
Zapraszam na moją nową stronę klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.
hannibal, obserwowałam kiedyś przez kilka miesięcy rachunek, na którym ktoś właśnie tak grał, przez kilka miesięcy wyglądało to bosko, nawet broker, a był to MiG dawał 40 tys usd za zdradzenie szczegółów systemu, a w zasadzie EA bo grało EA, i chyba po 6 miesiącach przyszedł mocny trend i w zasadzie w 2 tygodnie rachunek sie wyzerował, była szansa na przetrzymanie stratnych pozycji, ale trzeba było dopłacić kasy, ale to już by zakrawało na ruletke. Tak więc musisz uważać. Ale jak grasz 0,01 lota to mozna się bawić. Wg mnie prawdopodobieństwo bankructwa w tej startegii jest 100%, kwestia czasu, może nawet kilka lat, i dlatego sztuką jest wycofać się z tej strategii definitywnie w odpowiednim czasie.
Powodzonka
weronika pisze:hannibal, obserwowałam kiedyś przez kilka miesięcy rachunek, na którym ktoś właśnie tak grał, przez kilka miesięcy wyglądało to bosko, nawet broker, a był to MiG dawał 40 tys usd za zdradzenie szczegółów systemu, a w zasadzie EA bo grało EA, i chyba po 6 miesiącach przyszedł mocny trend i w zasadzie w 2 tygodnie rachunek sie wyzerował, była szansa na przetrzymanie stratnych pozycji, ale trzeba było dopłacić kasy, ale to już by zakrawało na ruletke. Tak więc musisz uważać. Ale jak grasz 0,01 lota to mozna się bawić. Wg mnie prawdopodobieństwo bankructwa w tej startegii jest 100%, kwestia czasu, może nawet kilka lat, i dlatego sztuką jest wycofać się z tej strategii definitywnie w odpowiednim czasie.
Powodzonka
w takiej sytuacji można zamknąć stratną pozycję jak widać że idzie mocno, np. jak to było pare tygodni temu ze spadkiem na 500pipsów (Grecja) i zamknąć szybko zyskowną skoro nie wiadomo gdzie to pójdzie i jak szybko odbije no i dalej grać na support/resistant. Widać że ten ktoś widząc 'nieomylność' swojej statregii poczuł się zbyt pewnie, pazerność po prostu..
weronika pisze: Wg mnie prawdopodobieństwo bankructwa w tej startegii jest 100%, kwestia czasu, może nawet kilka lat, i dlatego sztuką jest wycofać się z tej strategii definitywnie w odpowiednim czasie.
Powodzonka
o tym też pisze Dr. Van Tharp - najwazniejszy jest moment wyjścia