Teoria Chaosu Billa Williamsa

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie wiem o co za bardzo sie rozchodzi, bo wczesniej pokazalem pare przykladow i linku jest nawet opis jak stosowac je polaczone z reszta wskaznikow :).
tu ladnie to wyglada:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?id=6351

A co autor powyzszego artykulu mial na mysli i czym sie kierowal niestety nie wiem, bo nim nie jestem :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

bankier
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankier »

Raposo, testujesz nadal tą metodę? Jeśli tak to pochwal sie wynikami :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Kiedyś testowałem manualnie tą metodę i byłem zadowolony z wyników w pipsach. Ale problemem jest to, że trzeba siedzieć przy komputerze i monitorować sytuacje + pozostaje czynnik ludzkiej psychiki ("ee teraz napewno zawróci i nie warto wchodzic" itp) więc by obiektywnie ocenić tą metodę...
Nie ma co/jak testowac.
Obecnie trwają prace nad półautomatycznym EA. Po fazie testow skrobne cos w temacie ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

gfc84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gfc84 »

Od jakiegoś czasu interesuję się Teorią Chaosu. Nie czytałem książek Billa Williamsa (jedynie E. Petersa) a bardzo mnie ciekawi co prezentowana strategia inwestycyjna ma wspólnego z samą Teorią?

Prześledziłem cały post i wiem, że padło już podobne pytanie (na które jednak nikt sensownie nie odpowiedział). Ale jako, że literatura nie jest dostępna w polskim tłumaczeniu prosiłbym bardzo, (kogoś kto tę zależność zna lub może domyśla się o co może chodzić) o wytłumaczenie sedna związku przytaczanego systemu, strategii, stosowanych wskaźników itd.. z Teorią Chaosu.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

interesuje się ktoś wciąż teoria chaosu? Jakie wyniki uzyskujecie? Dla mnie to bardziej przystepny jest system OxFX :) pozdrawiam
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
Timon
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Timon »

mogę gdzieś znaleźć książkę albo ebooka dot. tej teori lub systemu? w jezyku polskim :?: ;]

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

W języku polskim niestety nie znajdziesz, żadna z trzech książek Billa Williamsa nie została przetłumaczona na polski.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Natomiast w języku angielskim jest ich już bodajże kilka ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Wydaje mi się, że książki autorstwa Billa Williamsa nadal są trzy, tyle tylko, że oprócz książek sprzedają też jakieś kursy multimedialne itp.

Generalnie trzeba oczywiście mieć dystans do osób zarabiających na książkach, szkoleniach itp., bo jest duże prawdopodobieństwo, że skoro ktoś zarabia na uczeniu innych, to może oznaczać, że nie potrafi zarobić jako trader. Jednak myślę, że w przypadku Billa Williamsa to nie jest do końca ściema, że jest on dobrym traderem. Tyle tylko, że mam wrażenie, iż on sam opiera się raczej na dość uznaniowych metodach gry i w największym stopniu korzysta z teorii fal Elliotta, natomiast w swoich książkach (za wyjątkiem pierwszej) próbował opisać metody prostsze, bardziej przystępne dla osób początkujących na rynkach finansowych (pewnie po to, żeby książki lepiej się sprzedawały :) ), które niestety niekoniecznie są skuteczne :)

A jeśli można spytać, Ty Raposo jak po latach odnosisz się do metod Billa Williamsa? Bo po Twoich wypowiedziach w tym wątku widzę, że w swoim czasie chyba trochę interesowałeś się tematem, ale było to już prawie 2 lata temu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Strategia ma dla mnie dużo wartościowych elementów, zwraca uwagę na kilka ważnych kwestii o których warto pamiętać przy tworzeniu/używaniu strategii typu Trend Follower. Obecnie rzadko zaglądam już do jego wskaźników ale całość miło wspominam :D.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ