Wydaje mi się, że książki autorstwa Billa Williamsa nadal są trzy, tyle tylko, że oprócz książek sprzedają też jakieś kursy multimedialne itp.
Generalnie trzeba oczywiście mieć dystans do osób zarabiających na książkach, szkoleniach itp., bo jest duże prawdopodobieństwo, że skoro ktoś zarabia na uczeniu innych, to może oznaczać, że nie potrafi zarobić jako trader. Jednak myślę, że w przypadku Billa Williamsa to nie jest do końca ściema, że jest on dobrym traderem. Tyle tylko, że mam wrażenie, iż on sam opiera się raczej na dość uznaniowych metodach gry i w największym stopniu korzysta z teorii fal Elliotta, natomiast w swoich książkach (za wyjątkiem pierwszej) próbował opisać metody prostsze, bardziej przystępne dla osób początkujących na rynkach finansowych (pewnie po to, żeby książki lepiej się sprzedawały

), które niestety niekoniecznie są skuteczne
A jeśli można spytać, Ty Raposo jak po latach odnosisz się do metod Billa Williamsa? Bo po Twoich wypowiedziach w tym wątku widzę, że w swoim czasie chyba trochę interesowałeś się tematem, ale było to już prawie 2 lata temu.