Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

wiedziałem że ta wczorajsza korekta to jakaś podpucha, jeszcze na godzinowym widać linie wzrostową korekty jak ja przebije to raczej świeczka dzienna zmieni kolor, okolice 2640 mogą nas zatrzymać ale dziś sa takie dane że technika tu za dużo nie poradzi
Big wheels keep on turning

Awatar użytkownika
Etherlord
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Etherlord »

Mysle ze warto wziac z polowe zysku z szorta teraz i reszte zabezpieczyc bo nie wiadomo co bedzie o 14:30.
Lepiej przegapić zysk niż stratę

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

ja zamknąłem na +70 całość, na razie przerwa
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

qba3 pisze:wiedziałem że ta wczorajsza korekta to jakaś podpucha, jeszcze na godzinowym widać linie wzrostową korekty jak ja przebije to raczej świeczka dzienna zmieni kolor, okolice 2640 mogą nas zatrzymać ale dziś sa takie dane że technika tu za dużo nie poradzi

a w czym technika niby pomaga? istota tej zabawy polega na tym że analiza wskazuje potencjalne poziomy gdzie może się coś dziać, a ekonomia obrazuje co się może dziać.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

crocopip pisze:a w czym technika niby pomaga?
ja gram tylko technicznie i to wystarcza :D a tylko fundamenatrnie niby mozna ale skad wiedziec gdzie sl ustawic zadne dane Ci tego nie powiedza

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

xpep pisze:
crocopip pisze:a w czym technika niby pomaga?
ja gram tylko technicznie i to wystarcza :D a tylko fundamenatrnie niby mozna ale skad wiedziec gdzie sl ustawic zadne dane Ci tego nie powiedza
no to gratuluje.

dla mnie fundamenty sterują rynkiem i koncentruję się na ich poprawnej interpretacji. jeśli dobrze to robię to stop mnie mało interesuje.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

crocopip pisze:dla mnie fundamenty sterują rynkiem i koncentruję się na ich poprawnej interpretacji.
ja tego nie ogarniam prawdopodobnie za mala mam wiedze i doswiadczenie w tym temacie, no bo dobre dane z eur a spadamy :? wiem ze to sie liczy jakie oczekiwania itd

fajnie by bylo jakbys chociaz jakies ogoly napisal jak wyglada Twoja analiza fundamentow

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

Dobre dane dla USD inwestorzy kupują akcje, mamy odpływ zielonych z FX wtencza EUR buy. Dane złe dla USD inwestorzy zabezpieczają kapitał w złocie, USD i JPY. :wink:
Obrazek

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Mysle ze kluczowa jest obserwacja wolumenu na indeksach i jak publikowane dane wpływaja na indeksy. Do tego obserwacja rentownosci obligacji i cena ropy. Póki co tym sie posiłkuje tak w skórcie. Nie mam duzej widzy na temat Fundamentów ale pewne zależnosci dostrzegam :wink:
Obrazek

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Myśłe że ciekawostką byłby dostęp do Credit Default swap "CDS" ale póki co nie mam takiej możliwości.
Obrazek

Zablokowany