Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
nie przeprowadzam transakcji w wolnej przestrzeni. kurs zawsze dociera do oporu lub wsparcia. tzn. nie kupuje jak kurs idzie do góry i nie sprzedaje jak spada. szukam poziomu w który nie ma siły by utrzymać kierunek.qba3 pisze:a gdyby nie napotkał to byś nie sprzedał więc af bez at nie ma racji bytu w Dt na odwrót już pewnie nie
nie mam ochoty dyskutować co ma rację bytu z czym i bez czego bo to do niczego nie prowadzi.
całe życie ustawiam sl więc nie wiem o co kaman. sens natomiast był taki że jeśli się dobrze wejdzie to 5 czy 50 pips sl nie jest istotne, fakt sugeruje sie AT go ustawiając.zeusik pisze:zobacz jakie dane , ale nie bardzo chce dolar oslabnac.
Co do waszej rozmowy bez SL to predzej czy pozniej AT i AF i inne glupoty prowadza do null konta
Każdy inwestuje jak umie. Jeden bardziej skupia się na AF, drugi na AT. Croco zarabia na AF, moim zdaniem warto wiedziec co sie dzieje na świecie, ale zarabiac można grająć z trendem, a wejścia będą odbiciami od linii trendu, potwierdzone jakimś S/R
PS. Gra ktoś longa w tej chwili?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
no właśnie. każdy ma swój styl i gust, a o gustach się nie dyskutujethefear pisze:Każdy inwestuje jak umie. Jeden bardziej skupia się na AF, drugi na AT. Croco zarabia na AF, moim zdaniem warto wiedziec co sie dzieje na świecie, ale zarabiac można grająć z trendem, a wejścia będą odbiciami od linii trendu, potwierdzone jakimś S/R

ważne żeby zarabiać.
pytacie jak podejmuje decyzje to Wam piszę. a nie muszę. tak samo nikogo nie zmuszam do grania tak jak ja to robię.