Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
tu sie akurat sprzeciwiam i to stanowczo, bo jesli ryzykujesz 5 pips mozesz zdecydowanie wieksza pozycje otworzyc niz ryzykujac 50 pips przy takim samym procentowym ryzyku na tranzakcjecrocopip pisze:sens natomiast był taki że jeśli się dobrze wejdzie to 5 czy 50 pips sl nie jest istotne
ja juz zamknalem szybkie 30 pip wpadlo, ogolnie swietny dzien z kazdej fali cos zbieramthefear pisze:PS. Gra ktoś longa w tej chwili?
xpep pisze:tu sie akurat sprzeciwiam i to stanowczo, bo jesli ryzykujesz 5 pips mozesz zdecydowanie wieksza pozycje otworzyc niz ryzykujac 50 pips przy takim samym procentowym ryzyku na tranzakcjecrocopip pisze:sens natomiast był taki że jeśli się dobrze wejdzie to 5 czy 50 pips sl nie jest istotne
ja juz zamknalem szybkie 30 pip wpadlo, ogolnie swietny dzien z kazdej fali cos zbieramthefear pisze:PS. Gra ktoś longa w tej chwili?
ja nie uzalezniam wielkosci pozycji od wielkości stopa. wiekszą pozycją gram z trendem a mniejszą pod prąd. wielkość stopa nie ma dla mnie znaczenia. ważne jest tylko bym był 2 mniejszy niż tp.
głównie linia trendu na dailyMaxRipper pisze:To pozostaje finalne pytanie - jaki sposób do wyznaczanie trendu stosujesz.crocopip pisze:ja nie uzalezniam wielkosci pozycji od wielkości stopa. wiekszą pozycją gram z trendem a mniejszą pod prąd. wielkość stopa nie ma dla mnie znaczenia. ważne jest tylko bym był 2 mniejszy niż tp.