Nikt nie pisał, że będzie łatwo

Piszesz to samo, ale zazwyczaj bez KONKRETÓW.
zz pisze:inwestycjach na poziomie najniższego krajowego ZUS dałoby to nam ok. 1 500 000 zł
Mógłbyś to szerzej wyjaśnic? Jakieś wyliczenia? (Nie mówie, że nie masz racji, ale nie podajesz konkretów)
Wiesz ile jest płacone ZUSu+2filar z przeciętnego wynagrodzenia? (nie mówie o rentowym i chorobowym). Zdefiniuj też te inwestycje, tzn. ZUS ma inwestowac(ryzykowac) czy inne rozwiązanie bo nie bardzo rozumiem.
Ponadto te 1,5 miliona które podajesz które powinienem uzbierac, to uwzgledniona jest inflacja w tym, czy jest to tylko kwota 1,5 miliona które powinienem miec uzbierane gdy bede mial np.65 lat? Bo to będzie trochę mniej warte.
zz pisze:moglibyśmy liczyć nie na 23 zł.
To już było przerabiane, ile ta pani miała nazbierane ile lat pracowała i w ogole? A no mało.
zz pisze:W takim razie albo jesteś ślepy albo żyjemy w różnych światach......
Coraz częsciej u ciebie słychac, tego typu argumenty, i to mnie martwi...
zz pisze:Takie rzeczy realnie się działy i były w praktyce więc nie zarzucaj mi że piszę nieprawdę....
Chyba się nie z rozumieliśmy, jakie rzeczy się realnie działy? Ja Ci powiem jak to ja widze. Przykładowo, jest teza, że przykładowo w Wrocławiu biją wszystkich poniżej 170, i już mam kumpla którego pobili i miał poniżej 170. Znam też gościa który był wysoki i pobił mniejszego. Przykłady mogę sypac, z rękawa(i nawet mogłyby się teoretycznie zdarzyc), i myślę, że z Twoimi przykładami jest podobnie..
Jest temat, a Ty argument, że jak syn Ci tak powiedział, to dostał...
Jest sugestia, że Twoje wychownie Twoja sprawa,(bo jak można kogoś karac, za to że syn próboje myślec o inwestowaniu) już masz historie, że Ci syn dziękował z kwiatami... No kurcze... Albo masz dziwnego syna, albo historia jest wyssana z palca, no i szef na pewno sie chwalił pracownikowi ile mu to naliczyli, nie bądz smieszny ZZ. Za co Ci właściwie podziękował, bo nauki nigdzie nie widziałem?
zz pisze:Na ile mogę to robię niestety przeceniasz moje możliwości.
A może Ty się nie doceniasz
zz pisze:Taki zwykły forumowicz jak ja jedynie może naciskać na polityków,
hm..z tego co mi ostatnio pisałes, raczej nic w tej sferze nie robisz.
zz pisze:Ps. ciekawa alternatywa związana z tym tematem.Warto przeczytać.
Ale co w tym takiego ciekawego, szczególnie dla nas?