go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

a jednak za szybko ta pochwała poszła, dziś spread skacze albo 2 duże pipsy (czyli 20 małych), albo 8 małych pipek, innych wartości nie ma. Dziwne!

baazyl
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: baazyl »

zauwazylem dosc duza roznice na uzywanych wskaznikach miedzy fxpro a go4x. Dla przykladu na lini Ganna wynosi ok 30st. O co chodzi :?:

Widac wyraznie w szczegolnie waznych momentach

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sena9 »

Mam pytanko. Gra ktoś na tej platformie, wyłącznie na GO W20, ja mam zamiar wejść za mały kapitał aby przetestować kilka strategi, zanim rusze na futy w biurze maklerskim, tylko nie wiem czy warto, bo platforma ma dużo złych opini, ale kuszą mnie miniloty. Czy na tym instrumencie też mogą być "wały" podobne do instrumentów walutowych? Interesuje mnie tylko Wig20 nic wiecej. Dzięki za odpowiedź.

Benny Blanco

Nieprzeczytany post autor: Benny Blanco »

podbiję trochę do góry temat, bo go4x to jeden z brokerów na których założyłem swoje konto demo i w zasadzie po przeczytaniu opinii na forum o pozostałych (chociażby o XTB) skłaniam się powoli, w mniej lub bardziej odległej przyszłości, ku założeniu konta real właśnie na platformie go4x, interesuje mnie jedna sprawa, w temacie doczytałem się że:
GO4X pisze: SL na edku 5 pipsów od rynku,
czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak taki SL ma się do innych brokerów? innymi słowy jak bardzo jest konkurencyjny w stosunku do zagranicznych platform

z góry dziękuje za odpowiedź

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Benny Blanco pisze:czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak taki SL ma się do innych brokerów? innymi słowy jak bardzo jest konkurencyjny w stosunku do zagranicznych platform
Jest to niezła oferta.Na np. Saxobanku zlecenia obronne można było składać 20 pip od rynku.
Benny Blanco pisze:innymi słowy jak bardzo jest konkurencyjny
Myślę że u dobrej konkurencji jest podobnie.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

A jaki mają sens i skąd się biorą wogóle te limity? Czy chodzi o to że GO4X nie opłaca się realizować zlecenia klienta jeśli nie straci on w jednej transakcji mniej niż 5 pipsów? Przy dzisiejszej technologii koszty realizacji jednego zlecenia chyba są minimalne...

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

To kwestia brokera i jego pazerności, na szczęście jest spora konkurencja, a GO4X konta real bym nie otworzył, tak samo jak w XTB.

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

Microbi pisze:To kwestia brokera i jego pazerności
Ok tak się domyślam ale o co konkretnie chodzi? Wiadomo że można napisać że brokerzy szukają tylko dawców kapitału i są pazerni i generalnie beeee ale coś jednak powoduje że jedni limity mają a drudzy nie mają.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

To po prostu zabezpieczenie przed skalpem, z MarketMakerów BOŚ nie ma takiego limitu.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

to samo GFT

ODPOWIEDZ