go4x - polski broker4 (tms)
-
- Bywalec
- Janek Trader
- Pasjonat
Czy to prawda że TMS może mieć kłopoty finansowe? Dziś pojawiły się takie sugestie m.in. na stronie Parkietu. Wiecie coś na ten temat?
http://www.parkiet.com/artykul/971687_T ... ienia.html
http://www.parkiet.com/artykul/971687_T ... ienia.html
Ja to odbieram wprost przeciwnie.To są najlepsze wiadomości od początku transformacji czyli od 1998 roku ponieważ oznacza to dokładnie tyle że największe podmioty walutowe i forexowe na świecie wchodzą do Polski i TMS chce się dokapitalizować aby podołać nowej konkurencji.ulysse pisze:Czy to prawda że TMS może mieć kłopoty finansowe?
Reasumując to są wspaniałe wiadomości.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Wiemy nie powiemyulysse pisze:Wiecie coś na ten temat?

Nie czy to prawda tylko czy to możliwe. Wg mnie tak.ulysse pisze:Czy to prawda że TMS może mieć kłopoty finansowe?
Wg mnie to firma o strukturze "ceramika"

Co niby da ta kapitalizacja w ich przypadku??zz pisze:TMS chce się dokapitalizować aby podołać nowej konkurencji.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Mi też się wydaje że tam potrzeba bardziej wiedzy, know-how i profesjonalnego PRowca niż po prostu pieniędzy, ale jak sam zauważyłeśreptile pisze:Co niby da ta kapitalizacja w ich przypadku??
Więc może z kapitałem też nie jest zbyt różowo. Zwłaszcza że jako market maker mają dodatkowe wymogi kapitałowe na ryzyko, jak napisali wycofał się udziałowiec venture capital i mają kłopot.reptile pisze:Wg mnie to firma o strukturze "ceramika"
Być może.....Więc może z kapitałem też nie jest zbyt różowo
Może zaszokuje koleżanki i kolegów lecz dla mnie ta informacja cytuję///
//TMS Brokers szuka wzmocnienia w związku z coraz większą konkurencją na rynku foreksowym w Polsce. Kilka miesięcy temu handel walutami zaproponowały klientom Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska, Trigon DM oraz rosyjski Admiral Markets. Podobne plany mają także Raiffeisen i Deutsche Bank oraz Biuro Maklerskie Alior Banku. Szybko rozwija się też krajowy konkurent TMS X-Trade Brokers.
Usługi foreksowe (inwestowanie na podstawie kontraktów na akcje i indeksów różnych giełd oraz walut i surowców) stają się coraz bardziej popularne ze względu na niskie koszty i niewielkie początkowe prowizje. To powoduje, że naszym krajem interesują się duzi światowi gracze – Kantor Index, FX Pro czy CMS Forex. – Po ich wejściu do Polski rywalizacja jeszcze się zaostrzy. Nic więc dziwnego, że obecne na rynku firmy szukają wzmocnienia – mówią osoby z branży./////
Jest pórwnywalna lub istotniejsza niż zburzenie muru Berlińskiego.
Pozdrawiam i przepraszam jeżeli kogoś uraziłem.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
???????? W każdej chwili możesz sobie założyć konto u każdego z wymienionych brokerów zagranicznych. Ja miałem konta u dwóch z nich i twierdzę że mamy w Polsce taką samą ofertę (a uwzględniając koszty przelewów i fx to nawet sporo lepszą). Więc żadnej rewolucji nie będzie. Myślę że użycie takiego porównania to dowód na to że nie pamiętasz czym był ten mur.zz pisze:Jest pórwnywalna lub istotniejsza niż zburzenie muru Berlińskiego.
Ale za konkurencją ja też jestem.
-
- Gaduła
no właśnie - w Polsce mamy już spory wybór a takie "ujadanie", ze jak zagraniczne to lepsze to naprawdę staje się już niemodne
. nie jestem fanem TMS/GO4X ale zdecydowanie wolałbym u nich rachunek niż u broka zagranicznego co to nie wiadomo czy jeszcze w ogóle istniej bo może się akurat zwija (fxopen - licencja out). Mamy już u nas bosse, tms, xtb, admiral ... no jakiś wybór jest. Ja tam wolę mieć pewność, że jak by co to PIT podeślą (a nie dostanę z US 75% kary), a jak sie na nich wku@#$@#$ to mogę podjechać i im nabluzgać (akurat dzieje się kompletnie odwrotnie). kolega wspominający o murze chyba mocno przesadził. BTW 4 mln zysku to jakieś śmieszne pieniądze - TFI zarabiają tyle miesięcznie