go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

andrzejst80
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andrzejst80 »

Witam, jakie są minimalne dopłaty do depo w GO4X pierwsza to min. 1000 zł a następne to też min 1000 czy też dowolna kwota?

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

andrzejst80 pisze:Witam, jakie są minimalne dopłaty do depo w GO4X pierwsza to min. 1000 zł a następne to też min 1000 czy też dowolna kwota?
Kwota dopłaty jest dowolna, jeśli chcesz to do założonego rachunku możesz sobie dopłacić nawet złotówkę ;)

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

-------------------------
błędny post

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

Czy to prawda że TMS może mieć kłopoty finansowe? Dziś pojawiły się takie sugestie m.in. na stronie Parkietu. Wiecie coś na ten temat?
http://www.parkiet.com/artykul/971687_T ... ienia.html

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ulysse pisze:Czy to prawda że TMS może mieć kłopoty finansowe?
Ja to odbieram wprost przeciwnie.To są najlepsze wiadomości od początku transformacji czyli od 1998 roku ponieważ oznacza to dokładnie tyle że największe podmioty walutowe i forexowe na świecie wchodzą do Polski i TMS chce się dokapitalizować aby podołać nowej konkurencji.
Reasumując to są wspaniałe wiadomości.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

ulysse pisze:Wiecie coś na ten temat?
Wiemy nie powiemy :D
ulysse pisze:Czy to prawda że TMS może mieć kłopoty finansowe?
Nie czy to prawda tylko czy to możliwe. Wg mnie tak.
Wg mnie to firma o strukturze "ceramika" :wink:
zz pisze:TMS chce się dokapitalizować aby podołać nowej konkurencji.
Co niby da ta kapitalizacja w ich przypadku??
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

reptile pisze:Co niby da ta kapitalizacja w ich przypadku??
Mi też się wydaje że tam potrzeba bardziej wiedzy, know-how i profesjonalnego PRowca niż po prostu pieniędzy, ale jak sam zauważyłeś
reptile pisze:Wg mnie to firma o strukturze "ceramika"
Więc może z kapitałem też nie jest zbyt różowo. Zwłaszcza że jako market maker mają dodatkowe wymogi kapitałowe na ryzyko, jak napisali wycofał się udziałowiec venture capital i mają kłopot.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Więc może z kapitałem też nie jest zbyt różowo
Być może.....
Może zaszokuje koleżanki i kolegów lecz dla mnie ta informacja cytuję///

//TMS Brokers szuka wzmocnienia w związku z coraz większą konkurencją na rynku foreksowym w Polsce. Kilka miesięcy temu handel walutami zaproponowały klientom Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska, Trigon DM oraz rosyjski Admiral Markets. Podobne plany mają także Raiffeisen i Deutsche Bank oraz Biuro Maklerskie Alior Banku. Szybko rozwija się też krajowy konkurent TMS X-Trade Brokers.

Usługi foreksowe (inwestowanie na podstawie kontraktów na akcje i indeksów różnych giełd oraz walut i surowców) stają się coraz bardziej popularne ze względu na niskie koszty i niewielkie początkowe prowizje. To powoduje, że naszym krajem interesują się duzi światowi gracze – Kantor Index, FX Pro czy CMS Forex. – Po ich wejściu do Polski rywalizacja jeszcze się zaostrzy. Nic więc dziwnego, że obecne na rynku firmy szukają wzmocnienia – mówią osoby z branży./////

Jest pórwnywalna lub istotniejsza niż zburzenie muru Berlińskiego.

Pozdrawiam i przepraszam jeżeli kogoś uraziłem.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

zz pisze:Jest pórwnywalna lub istotniejsza niż zburzenie muru Berlińskiego.
???????? W każdej chwili możesz sobie założyć konto u każdego z wymienionych brokerów zagranicznych. Ja miałem konta u dwóch z nich i twierdzę że mamy w Polsce taką samą ofertę (a uwzględniając koszty przelewów i fx to nawet sporo lepszą). Więc żadnej rewolucji nie będzie. Myślę że użycie takiego porównania to dowód na to że nie pamiętasz czym był ten mur.
Ale za konkurencją ja też jestem.

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

no właśnie - w Polsce mamy już spory wybór a takie "ujadanie", ze jak zagraniczne to lepsze to naprawdę staje się już niemodne ;). nie jestem fanem TMS/GO4X ale zdecydowanie wolałbym u nich rachunek niż u broka zagranicznego co to nie wiadomo czy jeszcze w ogóle istniej bo może się akurat zwija (fxopen - licencja out). Mamy już u nas bosse, tms, xtb, admiral ... no jakiś wybór jest. Ja tam wolę mieć pewność, że jak by co to PIT podeślą (a nie dostanę z US 75% kary), a jak sie na nich wku@#$@#$ to mogę podjechać i im nabluzgać (akurat dzieje się kompletnie odwrotnie). kolega wspominający o murze chyba mocno przesadził. BTW 4 mln zysku to jakieś śmieszne pieniądze - TFI zarabiają tyle miesięcznie :)

ODPOWIEDZ