go4x - polski broker4 (tms)
no cóż, każdy wybiera to co lepsze dla niego, ja u polskiego broka konta nie otworze, chyba ze oferta się zmieni, mam konto w GFT, więc pewnie prędzej polski brok upadnie niż oni, inna liga, drugie mam w Admiralsie i tu uważam że mają ofertę lepszą od naszego rodzimego GO4x.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2010, 09:42 przez Microbi, łącznie zmieniany 1 raz.
Troszkę zamętu wprowadzasz...
. To 1 sprawa. 2 to taka, że rozliczenie podatku w biurze rozrachunkowym to niedrogie sprawy dlatego moim zdaniem ten argument w ogóle nie powinien być brany przy wyborze brokera.
Admial nie jest polski, jak też zostało to opisane w w/w artykule.forex_lover pisze:Mamy już u nas bosse, tms, xtb, admiral
Natomiast jak popełnią błąd w PITcie to i tak podlegasz karze Tyforex_lover pisze:Ja tam wolę mieć pewność, że jak by co to PIT podeślą (a nie dostanę z US 75% kary), a jak sie na nich wku@#$@#$ to mogę podjechać i im nabluzgać

FX Open od zawsze cieńko przedło, miałem u nich rachunek dobre kilka lat temu. Jednak patrząc na to ilu jest brokerów zagranicznych to takich przypadków była znikoma ilość.forex_lover pisze:nie jestem fanem TMS/GO4X ale zdecydowanie wolałbym u nich rachunek niż u broka zagranicznego co to nie wiadomo czy jeszcze w ogóle istniej bo może się akurat zwija (fxopen - licencja out).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Zgadzam się z forex_lover, z tym może że ja bym raczej pisał do KNF-u w takich sprawachforex_lover pisze:to mogę podjechać i im nabluzgać

Skąd ten wniosek? - porównanie kapitałów własnych brokerów, analiza prawa upadłościowego PL / UK - cokolwiek, jakiś argument?Microbi pisze:prędzej polski brok upadnie niż oni
Prawdopodobieństwo pomyłki w domu maklerskim jest takie samo jak w biurze rachunkowym. Argument bez sensu.raposo pisze:Natomiast jak popełnią błąd w PITcie to i tak podlegasz karze Ty
A podstawowy problem z zagranicznymi brokerami to koszty przelewów środków - więcej w wątku o FxPro.
Brokerzy często udostępniają alternatywne formy wpłaty depozytu jak MoneyBookers, karta kredytowa/debetowa etc.ulysse pisze:A podstawowy problem z zagranicznymi brokerami to koszty przelewów środków - więcej w wątku o FxPro.
Oczywiście, dlatego też nie można założyć, że skoro DM wystawi PIT to na pewno będzie wszystko cacyulysse pisze:Prawdopodobieństwo pomyłki w domu maklerskim jest takie samo jak w biurze rachunkowym.

Niestety na mój stan wiedzy, obecnie na polskim rynku jest tylko jeden broker wart uwagi...
Pozdrawiam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
przelew to ok 3 pips, wiec tragedii nie ma, tak jest u mojego broka, wieksze zaufanie mam do odpowiednika KNF w Anglii niż naszego, nie wspomnę o samej obsłudze, brak złodziejskich spreedów itp, co do upadnięcia to taka metafora, działają dłużej, większy kapitał, większa gwarantowana kwota zwrotu kapitału w przypadku bankructwa, nie ta liga jak widać. Dobrze że u nas coś się rusza, ale nie ma jeszcze prawdziwej konkurencji, oby była jak najszybciej.
- TMS Brokers
- Stały bywalec
W odniesieniu do powyższego postu informujemy, że Dom Maklerski TMS Brokers nie boryka się z żadnymi problemami finansowymi.ulysse pisze:Czy to prawda że TMS może mieć kłopoty finansowe? Dziś pojawiły się takie sugestie m.in. na stronie Parkietu. Wiecie coś na ten temat?
Prosimy o ponowne przeczytanie całego artykułu, zwłaszcza wykresów i ostatniego zdania

Przeczytałem ponownie i cytuję końcówkę artykułu:
"Problemy byłyby mniejsze, gdyby w TMS zaangażował się duński Saxo Bank. Na jego licencji działa platforma TMS Direct. Innym naturalnym partnerem dla TMS byłby MetaQuotes Software, rosyjski dostawca rozwiązań IT dla detalicznej platformy brokera GO4x. W 2009 r. TMS Brokers zarobił kilkanaście milionów złotych (firma nie podaje dokładnych wyników). Broker obsługuje około 3 tys. klientów detalicznych, doradza też kilkudziesięciu firmom w zarządzaniu ryzykiem walutowym."
Napisano wprost że istnieją jakieś problemy, a dodatkowo w tym kontekście napisano że firma nie podaje dokładnych wyników finansowych. Zadałem więc tylko pytanie, które moim zdaniem biorąc pod uwagę treść artykułu oraz jego tytuł wydało mi się zasadne (zwłaszcza po przejściu przez ostatni kryzys). Zarzut tworzenia terorii spiskowych powinien być skierowany raczej do redakcji Parkietu...
Ale za sprostowanie dziękuję.
Korzystając z okazji zapytam jak mogła by wyglądać współpraca z MQ? Czy MQ angażuje się kapitałowo w brokerów, bo do tej pory myślałem że napisali tylko oprogramowanie.
"Problemy byłyby mniejsze, gdyby w TMS zaangażował się duński Saxo Bank. Na jego licencji działa platforma TMS Direct. Innym naturalnym partnerem dla TMS byłby MetaQuotes Software, rosyjski dostawca rozwiązań IT dla detalicznej platformy brokera GO4x. W 2009 r. TMS Brokers zarobił kilkanaście milionów złotych (firma nie podaje dokładnych wyników). Broker obsługuje około 3 tys. klientów detalicznych, doradza też kilkudziesięciu firmom w zarządzaniu ryzykiem walutowym."
Napisano wprost że istnieją jakieś problemy, a dodatkowo w tym kontekście napisano że firma nie podaje dokładnych wyników finansowych. Zadałem więc tylko pytanie, które moim zdaniem biorąc pod uwagę treść artykułu oraz jego tytuł wydało mi się zasadne (zwłaszcza po przejściu przez ostatni kryzys). Zarzut tworzenia terorii spiskowych powinien być skierowany raczej do redakcji Parkietu...
Ale za sprostowanie dziękuję.
Korzystając z okazji zapytam jak mogła by wyglądać współpraca z MQ? Czy MQ angażuje się kapitałowo w brokerów, bo do tej pory myślałem że napisali tylko oprogramowanie.
- TMS Brokers
- Stały bywalec
Skoro liczba Klientów w rok wzrosła prawie o połowę, a spółka jest na sporym plusie, to trudno powiedzieć o jakim problemie myślał autor.ulysse pisze:Napisano wprost że istnieją jakieś problemy, a dodatkowo w tym kontekście napisano że firma nie podaje dokładnych wyników finansowych. Zadałem więc tylko pytanie, które moim zdaniem biorąc pod uwagę treść artykułu oraz jego tytuł wydało mi się zasadne (zwłaszcza po przejściu przez ostatni kryzys). Zarzut tworzenia terorii spiskowych powinien być skierowany raczej do redakcji Parkietu...
Podobnie w sprawie MQ - czy Microsoft rozważa zakup PKO ponieważ ten ostatni ma 5000 licencji Windows? To chyba równie trafne jak z tymi problemami

BTW. Do dyskusji o TMS Brokers zapraszamy do wątku o TMS Brokers

-
- Gaduła