go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
jarek sumek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarek sumek »

Nigdy pisze:Witam.

Sprawdziłem sobie owe 'Nowe warunki transakcyjne' i co? Owszem, może i atrakcyjne spready na instrumentach z ' :) ', ale gdy bliżej przyjrzałem się pierwszemu lepszemu wykresowi, to niemal spadłem z krzesła:

Obrazek

Porównanie EUR/USD w interwale piętnastominutowym platformy ECN FxOpen z GO4X. I niech mi ktoś powie, że to nie jest chamski stop hunting brokera MM. Ja rozumiem, że wykresy mogą się różnić na M1, ale żeby coś takiego? Bez jaj.. Ewidentnie zarysowywała się tutaj sytuacja odwrócenia trendu, więc ktoś tu postanowił zrobić głupiutkich napalonych graczy w 'bambo'.

Dodam jeszcze, że oba wykresy sporządzone na kontach real, żeby mi ktoś nie zarzucił, że to demo.

Jeśli ktoś by mógł, to proszę sprawdzić jak u Waszego brokera wygląda ten moment na wykresie.
To są te słynne ceny nierynkowe.
Jak nawet na nich zarobisz to i tak ci anulują transakcje.
Broker złodziejaszek-regulaminowiec.
TP w luce zaliczą, ale SL po pierwszej rynkowej.
Spread skacze od minimum do maxa przez cały czas.
Wypłaty też wolno transferują.
Określam to cudo jako maszynka do dojenia frajerów.
Obrazek

Martunia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Martunia »

Screen z FxPro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Z drugiej strony pomijając ten przykład z wyżej :-) to ten brok ma chyba zachowanie rynku zbliżone do rzeczywistości, przykład AM , porównuje sobie świeczki na GO4X , AM i GFT, w tym ostatnim mam real, dziwne że u AM świeczki na 1H trochę odstają od GFT i GO4X

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Janek Trader pisze:ale SL na edku nie postawisz bliżej jak 5 starych pipsów + spred? jeśli tak to nic to nie wnosi, pozostaje reflex w palcu.
sprawdziłem osobiście, min. SL na edku jest w odległości 5 nowych pipek czyli 0,5pipa starego. Pochwała jak najbardziej słuszna!
Jeśli chodzi o spread to od rana wacha się od 1 do 1,5 pipa poniżej 1 rzadko schodzi.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2010, 20:58 przez Janek Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

Zgoda z tym że przecież mamy już na rynku brokerów bez żadnych limtów dla zleceń oczekujących.

nabiK
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabiK »

Witam

Jako, że zainstalowałem demo mam pytanie - na demo postawienie SL na EURPLN możliwe jest w odległości 40 pipsów(!) - czy tak samo macie w realu?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

nabiK pisze:Witam

Jako, że zainstalowałem demo mam pytanie - na demo postawienie SL na EURPLN możliwe jest w odległości 40 pipsów(!) - czy tak samo macie w realu?
TOo norma na tej parze, gdyż jest to wielkość spreadu.

Ps. odpuść pary z PLN, są bardzo ciężkie do gry oraz bardzo drogie z racji wysokich spreadów.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

nabiK
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabiK »

Dzięki za odp.

Grać na tym już nie zamierzam - spread + za odległe SL zupełnie zmasakrowały moją ochotę na tę parę :).

Chociaż na początku wydawała się najrozsądniejsza (z racji tego, że mniej więcej czuję się walutę krajową lepiej niż pozostałe pary).

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

nabiK pisze:Dzięki za odp.

Grać na tym już nie zamierzam - spread + za odległe SL zupełnie zmasakrowały moją ochotę na tę parę :).

Chociaż na początku wydawała się najrozsądniejsza (z racji tego, że mniej więcej czuję się walutę krajową lepiej niż pozostałe pary).
ale ruchy tez są spore więc ja wole ciasne ale własne spead niecałe 05 grosza fakt skalpić z tego cięzko
każdy ma swoją koncepcje

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

MrYogi pisze:TOo norma na tej parze, gdyż jest to wielkość spreadu
Jeśli tak uważasz to zajrzyj tu: http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... cat_id=984

ODPOWIEDZ