Fan, dla rozluźnienia, konkurs?

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
orygenes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: orygenes »

Uważam, że jednak warto zastanowic się nad dłuższym okresem trwania tej rywalizacji. Proponuje kwartał; ten czas zwryfikuje zapędy uczestników i zobaczymy kto zostanie do końca i jak to z tym forexem jest w kilkumiesięcznej perspektywie. Uczestników nie będzie zbyt dużo. Zakładam, ze będą traderzy, którzy coś potrafią

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

orygenes pisze:Uważam, że jednak warto zastanowic się nad dłuższym okresem trwania tej rywalizacji. Proponuje kwartał
Jestem jak najbardziej za!
Obrazek

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

To może zrobimy dwa terminy na takiej zasadzie, że zaczynamy wszyscy początkiem września i po miesiącu jest koniec pierwszego etapu, a Ci, którzy chcą kontynuują dalej do powiedzmy końca listopada i potem podsumowujemy drugi etap... Nie wiem, czy zdecyduję się na konkurs dłuższy niż miesiąc, bo to by oznaczało dla mnie grę na dwa konta, co może być uciążliwe...

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

freman pewnie i masz racje!
Moze lepiej nie komplikowac!
Regulamin juz dopracowany wiec jedynie zaakceptowac!
Jak dla mnie warunki są w porządku i ja na nie przystaje w takiej formie jak podał MrYogi
Obrazek

orygenes
Stały bywalec
Stały bywalec

skoro są pierwsze głosy na "nie", to macie rację, nie ma co przeciągać ustalania reguł, skoro te juz isniejące wszystkim pasują.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Regulamin jak najbardziej ok, chociaż osobiście myślałem o minimalnie większym depozycie minimalnym. By "żal" z powodu wyzerowania konta był bardziej odczuwalny a decyzje inwestycyjne bardziej przemyślane :)
fx-forum

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

MkubuxK pisze:Regulamin jak najbardziej ok, chociaż osobiście myślałem o minimalnie większym depozycie minimalnym. By "żal" z powodu wyzerowania konta był bardziej odczuwalny a decyzje inwestycyjne bardziej przemyślane :)
Wiesz, jak sam napisałeś to kwota minimalna, można mieć więcej :]
A kwota jest taka żeby niemal każdy mógł sobie pozwolić na start ( nie każdy może sobie pozwolić na ryzyko większym depozytem )
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

nash
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nash »

MrYogi pisze:Wiesz, jak sam napisałeś to kwota minimalna, można mieć więcej :]
Pozostaje jedynie kwestia wylonienia zwyciezcy. Ktos kto wplaci na konto owe minimalne $10 moze z latwoscia zrobic 1000% bo i tak nic nie ryzykuje. I jak owy zwyciezca mialby sie do innego uczestnika ktory regularnie zarabia na forexie i w czasie trwania konkursu na swoim glownym koncie (podpietym pod konkurs) zrobilby powiedzmy z $10.000 100% xD?
Jesli konkurs odbyl by sie w innym miesiacu niz wrzesniu, zapewne zlozylbym swoje podanie o uczestnictwo, ale napewno nie chcialoby mi sie zakladac specjalnie nowego konta z jakas smieszna kwota :lol:

To takie moje wlasne przemyslenia co do formy konkursu i nikt nie musi sie z nimi zgadzac, jesli uwaza inaczej :)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

nash pisze: To takie moje wlasne przemyslenia co do formy konkursu i nikt nie musi sie z nimi zgadzac, jesli uwaza inaczej :)
Masz racje i nie ma się z czym spierać, ale jak wiadomo nigdy się wszystkich nie zadowoli i trzeba iść na kompromisy.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

orygenes
Stały bywalec
Stały bywalec

nash pisze: Ktos kto wplaci na konto owe minimalne $10 moze z latwoscia zrobic 1000% bo i tak nic nie ryzykuje
Ryzykuje dokładnie tak samo co osoba, która gra 10.000, bo to nie jest konkurs o to, kto więcej pieniędzy zarobi, tylko kto uzyska większą stopę zwrotu wyrażona w procentach. Tak więc ryzyko jest to samo: odpadnięcie z konkursu.
P.S. Forex jest oparty na ryzyku, więc nie może nic nie ryzykować, jeśli jest jak piszesz, to ta łatwość zarobienia 1000% równie łatwo pozwoliłaby na zarobienie kolejnych 1000% od wcześniejszego zysku. Jak łatwizna to łatwizna

ODPOWIEDZ