Fan, dla rozluźnienia, konkurs?
Uważam, że jednak warto zastanowic się nad dłuższym okresem trwania tej rywalizacji. Proponuje kwartał; ten czas zwryfikuje zapędy uczestników i zobaczymy kto zostanie do końca i jak to z tym forexem jest w kilkumiesięcznej perspektywie. Uczestników nie będzie zbyt dużo. Zakładam, ze będą traderzy, którzy coś potrafią
To może zrobimy dwa terminy na takiej zasadzie, że zaczynamy wszyscy początkiem września i po miesiącu jest koniec pierwszego etapu, a Ci, którzy chcą kontynuują dalej do powiedzmy końca listopada i potem podsumowujemy drugi etap... Nie wiem, czy zdecyduję się na konkurs dłuższy niż miesiąc, bo to by oznaczało dla mnie grę na dwa konta, co może być uciążliwe...
Wiesz, jak sam napisałeś to kwota minimalna, można mieć więcej :]MkubuxK pisze:Regulamin jak najbardziej ok, chociaż osobiście myślałem o minimalnie większym depozycie minimalnym. By "żal" z powodu wyzerowania konta był bardziej odczuwalny a decyzje inwestycyjne bardziej przemyślane
A kwota jest taka żeby niemal każdy mógł sobie pozwolić na start ( nie każdy może sobie pozwolić na ryzyko większym depozytem )
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Pozostaje jedynie kwestia wylonienia zwyciezcy. Ktos kto wplaci na konto owe minimalne $10 moze z latwoscia zrobic 1000% bo i tak nic nie ryzykuje. I jak owy zwyciezca mialby sie do innego uczestnika ktory regularnie zarabia na forexie i w czasie trwania konkursu na swoim glownym koncie (podpietym pod konkurs) zrobilby powiedzmy z $10.000 100% xD?MrYogi pisze:Wiesz, jak sam napisałeś to kwota minimalna, można mieć więcej :]
Jesli konkurs odbyl by sie w innym miesiacu niz wrzesniu, zapewne zlozylbym swoje podanie o uczestnictwo, ale napewno nie chcialoby mi sie zakladac specjalnie nowego konta z jakas smieszna kwota

To takie moje wlasne przemyslenia co do formy konkursu i nikt nie musi sie z nimi zgadzac, jesli uwaza inaczej

Masz racje i nie ma się z czym spierać, ale jak wiadomo nigdy się wszystkich nie zadowoli i trzeba iść na kompromisy.nash pisze: To takie moje wlasne przemyslenia co do formy konkursu i nikt nie musi sie z nimi zgadzac, jesli uwaza inaczej
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Ryzykuje dokładnie tak samo co osoba, która gra 10.000, bo to nie jest konkurs o to, kto więcej pieniędzy zarobi, tylko kto uzyska większą stopę zwrotu wyrażona w procentach. Tak więc ryzyko jest to samo: odpadnięcie z konkursu.nash pisze: Ktos kto wplaci na konto owe minimalne $10 moze z latwoscia zrobic 1000% bo i tak nic nie ryzykuje
P.S. Forex jest oparty na ryzyku, więc nie może nic nie ryzykować, jeśli jest jak piszesz, to ta łatwość zarobienia 1000% równie łatwo pozwoliłaby na zarobienie kolejnych 1000% od wcześniejszego zysku. Jak łatwizna to łatwizna