podnoszenie podatkow przez Rzad

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Peterr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Peterr »

głosowałem na PO... i ostani raz byłem na wyborach... w d....e zaczynam mieć tą całą demokrację, gdzie wszyscy tylko myślą o stołkach... miał być 15% liniowy.. a tu gó...o... i powiem szczerze że nie wiem czy większymi liberałami jest PO czy PIS... bo ci znieśli (albo obiżyli podatek od spadków)...

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

MrYogi pisze:Tu się mylisz, to tylko przechodzi przy małych kwotach i napewno nie w dłużnym terminie.
To zależy jak masz legalne żródło innych dochodów a FX jest tylko dodatkiem do jakiegoś dochodu i nie szalejesz z konsumcją to może przejść. Przy większych kwotach to pewnie D. Sam znam przykład naszego rodaka co pracował za granicą nie płacił podatku wrócił na stałe i kupił nieruchomość za 150 K pln i już US się do niego dobrał.
Cancer0s pisze:O jakich kwotach mówimy do 10 tys. zł? Ja w AM się cały czas zastanawiam co zrobić
1900 pln i jesteś wolny od takich rozmyślań. 19 % dużo czy mało...? przecież to można zarobić w kilka dni. Cieszmy się że nie wymyślili jakichś miesięcznych zaliczek na Belkę. Bo dziura duża i mogli by się dobrać do brokera a wtedy jak w Banku na koniec miesiąca bezpośrednio z depo... . Tak więc CancerOs życzę Ci aby powód do rozmyślań CI się zwiększył
"If music is dying musicians are killing it" - MP

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

SEROL666 pisze:1900 pln i jesteś wolny od takich rozmyślań. 19 % dużo czy mało...? przecież to można zarobić w kilka dni.
19% IMO za spokojny sen się opłaca. Jak udowodnią ukrywanie dochodów to 75% zabiorą... kiedyś czytałem, że przelewy z zagranicy od 10tys ojro są zgłaszane do US, teraz wcale bym się nie zdziwił, że już niżej szukają wpływów do budżetu...

A co do tematu, żenada. Jestem rozczarowany, tym bardziej, że kłamali przed wyborami.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

beginner pisze:
SEROL666 pisze:1900 pln i jesteś wolny od takich rozmyślań. 19 % dużo czy mało...? przecież to można zarobić w kilka dni.
19% IMO za spokojny sen się opłaca. Jak udowodnią ukrywanie dochodów to 75% zabiorą... kiedyś czytałem, że przelewy z zagranicy od 10tys ojro są zgłaszane do US, teraz wcale bym się nie zdziwił, że już niżej szukają wpływów do budżetu...

A co do tematu, żenada. Jestem rozczarowany, tym bardziej, że kłamali przed wyborami.
19% to jest kwota ok i nie ma problemu, można spokojnie płacić, jednak chodzi o inne sprawy.
Jak US potrafi być upierdliwy i traktować każdego jak kryminalistę.

A z tym VAT to przegięcie 23% ? pojebani i tyle.

Jak to napisał Peterr gdzie do holery ten podatek liniowy ??

Ps. nie 10k EUR tylko 15k EUR i liczone zarazem z przelewów jednorazowych jak i zbiorczych.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

MrYogi pisze:A z tym VAT to przegięcie 23% ? pojebani i tyle.
Mało jest tyle miejsc gdzie można ciąć wydatki sfery budżetowej bez większej straty dla procesu demokracji i wydajności biurokratycznej maszyny ze ho ho.
Wystarczy ukrócić rozpasanie urzędników każdego szczebla... chociażby służbowe auta kto widział na zachodzie żeby byle starosta miał auto do dojeżdżania do roboty i na zakupy. Albo podział na powiat i te inne pierdoły... naprawdę chcemy aby jakiś radny... wuefista, katechetka i strażak decydowali o finansach... . Chrzanić to nic nie wskóramy

Dodano po 1 minutach:
Peterr pisze:powiem szczerze że nie wiem czy większymi liberałami jest PO czy PIS
Dla mnie jedna mafia tylko Ci przy korycie aktualnie mniej kwiczą
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

jarod
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarod »

No i barany wydymane przez platformę mają za swoje :twisted:

ps.
urażonych z góry uprzedzam że nie zamierzam o tym dyskutować. ludzie głosujący na bronka to dla mnie debile ale oczywiście dopuszczam wersję " i vice versa". szkoda że nie podniesli jeszcze bardziej tego podatku, może wreszcie chociaż połowa przejrzy na oczy...

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

SEROL666 pisze:naprawdę chcemy aby jakiś radny... wuefista, katechetka i strażak decydowali o finansach
Innych nikt nie wybierze... bo:

Jak ktoś sensowny ma co robić to nie zawraca sobie głowy polityką bo to bagno...

A nawet jak ktoś sensowny chce to go zgnoją, że ukradł, że z układu, że lepszy... kochamy Ferdynandów Kiepskich i nic się długo nie zmieni...

Awatar użytkownika
Kenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kenia »

jarod pisze:No i barany wydymane przez platformę mają za swoje
ty z klubu tych prawdziwych hm... patriotów.

Dla myślących o wyjeździe z Polski bo tak tutaj źle polecam nie UK, nie Irlandię ale Norwegię...
http://www.norwegofil.pl/Praca/Praca/Po ... wegii.html
Od 1. stycznia 2005 roku stawka podatku od towarów i usług wynosi 25 procent, z wyjątkiem artykułów spożywczych i napojów, dla których stawka wynosi 13 procent. Transport osób itp. oraz bilety kinowe są obłożone 8-procentowym podatkiem VAT.

http://www.norweski.net/norwegia.html i przeczytać Pensjonsfond
może kiedyś i w Polsce będzie taki fundusz?

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

lekarz2 pisze: Możesz zdradzić jak to robisz, że nie płacisz podatków w Polsce?
zaloy sobie firme uslugowa i jazda mowisz ze prowadzisz swoje uslugi za granica i moga cie cmoknac he he :D
placisz w polsce tylko minimalne kwote jaka bedziesz chcial zaplacic na podatek
Dodano po 2 minutach:

a co do podatkow jak znam zycie odbjie sie to na sile roboczej a nie na przedsiebiorstwach zobaczycie :D :D

ODPOWIEDZ