podnoszenie podatkow przez Rzad
To zależy jak masz legalne żródło innych dochodów a FX jest tylko dodatkiem do jakiegoś dochodu i nie szalejesz z konsumcją to może przejść. Przy większych kwotach to pewnie D. Sam znam przykład naszego rodaka co pracował za granicą nie płacił podatku wrócił na stałe i kupił nieruchomość za 150 K pln i już US się do niego dobrał.MrYogi pisze:Tu się mylisz, to tylko przechodzi przy małych kwotach i napewno nie w dłużnym terminie.
1900 pln i jesteś wolny od takich rozmyślań. 19 % dużo czy mało...? przecież to można zarobić w kilka dni. Cieszmy się że nie wymyślili jakichś miesięcznych zaliczek na Belkę. Bo dziura duża i mogli by się dobrać do brokera a wtedy jak w Banku na koniec miesiąca bezpośrednio z depo... . Tak więc CancerOs życzę Ci aby powód do rozmyślań CI się zwiększyłCancer0s pisze:O jakich kwotach mówimy do 10 tys. zł? Ja w AM się cały czas zastanawiam co zrobić
"If music is dying musicians are killing it" - MP
19% IMO za spokojny sen się opłaca. Jak udowodnią ukrywanie dochodów to 75% zabiorą... kiedyś czytałem, że przelewy z zagranicy od 10tys ojro są zgłaszane do US, teraz wcale bym się nie zdziwił, że już niżej szukają wpływów do budżetu...SEROL666 pisze:1900 pln i jesteś wolny od takich rozmyślań. 19 % dużo czy mało...? przecież to można zarobić w kilka dni.
A co do tematu, żenada. Jestem rozczarowany, tym bardziej, że kłamali przed wyborami.
19% to jest kwota ok i nie ma problemu, można spokojnie płacić, jednak chodzi o inne sprawy.beginner pisze:19% IMO za spokojny sen się opłaca. Jak udowodnią ukrywanie dochodów to 75% zabiorą... kiedyś czytałem, że przelewy z zagranicy od 10tys ojro są zgłaszane do US, teraz wcale bym się nie zdziwił, że już niżej szukają wpływów do budżetu...SEROL666 pisze:1900 pln i jesteś wolny od takich rozmyślań. 19 % dużo czy mało...? przecież to można zarobić w kilka dni.
A co do tematu, żenada. Jestem rozczarowany, tym bardziej, że kłamali przed wyborami.
Jak US potrafi być upierdliwy i traktować każdego jak kryminalistę.
A z tym VAT to przegięcie 23% ? pojebani i tyle.
Jak to napisał Peterr gdzie do holery ten podatek liniowy ??
Ps. nie 10k EUR tylko 15k EUR i liczone zarazem z przelewów jednorazowych jak i zbiorczych.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Mało jest tyle miejsc gdzie można ciąć wydatki sfery budżetowej bez większej straty dla procesu demokracji i wydajności biurokratycznej maszyny ze ho ho.MrYogi pisze:A z tym VAT to przegięcie 23% ? pojebani i tyle.
Wystarczy ukrócić rozpasanie urzędników każdego szczebla... chociażby służbowe auta kto widział na zachodzie żeby byle starosta miał auto do dojeżdżania do roboty i na zakupy. Albo podział na powiat i te inne pierdoły... naprawdę chcemy aby jakiś radny... wuefista, katechetka i strażak decydowali o finansach... . Chrzanić to nic nie wskóramy
Dodano po 1 minutach:
Dla mnie jedna mafia tylko Ci przy korycie aktualnie mniej kwicząPeterr pisze:powiem szczerze że nie wiem czy większymi liberałami jest PO czy PIS
"If music is dying musicians are killing it" - MP
No i barany wydymane przez platformę mają za swoje 
ps.
urażonych z góry uprzedzam że nie zamierzam o tym dyskutować. ludzie głosujący na bronka to dla mnie debile ale oczywiście dopuszczam wersję " i vice versa". szkoda że nie podniesli jeszcze bardziej tego podatku, może wreszcie chociaż połowa przejrzy na oczy...

ps.
urażonych z góry uprzedzam że nie zamierzam o tym dyskutować. ludzie głosujący na bronka to dla mnie debile ale oczywiście dopuszczam wersję " i vice versa". szkoda że nie podniesli jeszcze bardziej tego podatku, może wreszcie chociaż połowa przejrzy na oczy...
Innych nikt nie wybierze... bo:SEROL666 pisze:naprawdę chcemy aby jakiś radny... wuefista, katechetka i strażak decydowali o finansach
Jak ktoś sensowny ma co robić to nie zawraca sobie głowy polityką bo to bagno...
A nawet jak ktoś sensowny chce to go zgnoją, że ukradł, że z układu, że lepszy... kochamy Ferdynandów Kiepskich i nic się długo nie zmieni...
ty z klubu tych prawdziwych hm... patriotów.jarod pisze:No i barany wydymane przez platformę mają za swoje
Dla myślących o wyjeździe z Polski bo tak tutaj źle polecam nie UK, nie Irlandię ale Norwegię...
http://www.norwegofil.pl/Praca/Praca/Po ... wegii.html
Od 1. stycznia 2005 roku stawka podatku od towarów i usług wynosi 25 procent, z wyjątkiem artykułów spożywczych i napojów, dla których stawka wynosi 13 procent. Transport osób itp. oraz bilety kinowe są obłożone 8-procentowym podatkiem VAT.
http://www.norweski.net/norwegia.html i przeczytać Pensjonsfond
może kiedyś i w Polsce będzie taki fundusz?
zaloy sobie firme uslugowa i jazda mowisz ze prowadzisz swoje uslugi za granica i moga cie cmoknac he helekarz2 pisze: Możesz zdradzić jak to robisz, że nie płacisz podatków w Polsce?

placisz w polsce tylko minimalne kwote jaka bedziesz chcial zaplacic na podatek
Dodano po 2 minutach:
a co do podatkow jak znam zycie odbjie sie to na sile roboczej a nie na przedsiebiorstwach zobaczycie