podnoszenie podatkow przez Rzad

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

państwem z elementami demokracji jest Szwajcaria
Popieram.
Dla mnie takim dowodem mądrego i dalekowzrocznego rządzenia było to że jak się rozpoczął kryzys ogólnoświatowy to Szwajcaria momentalnie zniosła podatek od FOREX czym rozgrzała moje serce.........
:P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Asia pisze: czy istnieje potrzeba uchwalania podatków na poziomie centralnym ?
Są zadania które właśnie na tym poziomie muszą być planowane/realizowane. Jakoś nie wyobrażam sobie aby każde województwo miało np swoje wojsko.
Asia pisze:ja nie wyrażam na to zgody aby ktoś inny decydował o mnie
Nikt Ci nie zabrania zmienić strony barykady. Zostań politykiem a Twoje życzenie się spełni.

Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić Państwa rządzonego przez wszystkich. Ok dajmy na to chcemy mniejsze podatki, dobra - tylko z czego w takim razie zrezygnujemy? Czy przestaniemy płacić emerytury (dużo zaoszczędzimy)? Czy zamkniemy szpitale, szkoły? Zlikwidujemy wojsko policje? Przestaniemy budować dogi? Każdy wiadomo będzie chciał dla siebie jak najlepiej więc co to będzie za rządzenie jeśli wiele kwestii trzeba ze sobą zgrać?
Niestety zawsze jesteśmy przed jakimiś wyborami i przez to wychodzi co wychodzi, aby zdobyć głosy trzeba naobiecywać gruszki na wierzbie rozdawać na prawo i lewo. I nikt nie zrobi tego co jest wymagane, bo takie rzeczy są politycznym samobójstwem. Dajmy na to KRUS, wszyscy wiedzą że należy go zlikwidować/zreformować ale nikt się nie kwapi - bo zaraz zaczną się strajki i zniknie poparcie rolników. Chcesz zmniejszyć wydatki na emerytury, spróbuj - zaraz się zleca emeryci. Może wstrzymasz podnoszenie wynagrodzeń dla nauczycieli?
No niestety w naszym kraju patrzy się tylko na siebie aby było dobrze sobie. Ta podwyżka podatku nie jest/będzie fajna ale sam wiem że jest wymagana. Wiem że posłuży dla ogólnego dobra. Traktuje ją jako zło konieczne.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

zz
Maniak
Maniak

Tig3r pisze:Ta podwyżka podatku nie jest/będzie fajna ale sam wiem że jest wymagana
Chyba sobie jaja..robisz....
Cytuję z innego wątku //Przeczytałem ostatnio bardzo ciekawą informacje mianowicie że instytucje finansowe i inwestycje portfelowe wyprowadzają z Polski średnio 5% rocznie Polskiego PKB.To by się pokrywało z tym co kiedyś pisałem że ostatnimi czasy wyprowadzono z Polski ok. 100 mld z inwestycji portfelowych oraz olbrzymią kasę z opcji, cirsów,leasingów itp. myślę że to będzie połowa tej pierwszej kwoty....////
Myślę że tutaj trzeba szukać kasy ponieważ to plus-minus stanowi jeden budżet naszego państwa+ uwolnić inicjatywę ludzką w postaci chociażby zniesienia podatku od FX itp.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

zz Co ma państwo do tych firm? Płacą swoje podatki i tyle. Jak byś widział pozyskanie środków odnośnie tego co zacytowałeś?

No raczej zniesienie podatków nie zapewni wpływów do budżetu..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
ivofe
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ivofe »

zz pisze:Cytat:
państwem z elementami demokracji jest Szwajcaria

Popieram.
Dla mnie takim dowodem mądrego i dalekowzrocznego rządzenia było to że jak się rozpoczął kryzys ogólnoświatowy to Szwajcaria momentalnie zniosła podatek od FOREX czym rozgrzała moje serce.........
Razz

zz

Mam coś dla ciebie ;)

http://forum.polacy.ch/index.php
Ostatnio zmieniony 01 sie 2010, 22:45 przez ivofe, łącznie zmieniany 2 razy.

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Tig3r pisze:No raczej zniesienie podatków nie zapewni wpływów do budżetu..
Z FX z pewnością nie zapewni. Myślę, że poszli na łatwiznę z tą podwyżką. Wiem, wybory itp ale To doskonały moment na reformy bo i tak ludzie ponownie zaczynają się bać głównej opozycji.

netixek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: netixek »

A Wy w to wierzycie. Prosty zabieg socjotechniczny albo jak to nazywaja. Nawijaja o podwyzszeniu VAT, okaze sie ze nie beda podnosic. Taki dobry rzad, prezydent, uratowali nas przed katastrofa... Standardowa procedura. Poczekamy zobaczymy...

zz
Maniak
Maniak

Tig3r pisze:No raczej zniesienie podatków nie zapewni wpływów do budżetu..
Jest dokładnie odwrotnie...

Tig3r pisze:zz Co ma państwo do tych firm?
Temat rzeka..chociażby to że ich do tego zachęcało....a NAS OBYWATELI płacących podatki tępiło......Przypominam Tobie dyskusję z forum jak znoszono podatki z papierów skarbowych dla firm z rajów podatkowych jednocześnie tłumaczono mam np. minister Barszcz że nie stać nas na zniesienie podatku Belki....O firmach z rajów prowadzących działalność produkcyjną itp. nie będę się rozpisywał......

Tig3r pisze:Płacą swoje podatki i tyle
Tak. Realną kasę wyprowadzają i płacą podatki w rajach kwocie 250$ rocznie plus opieka prawna........ :P

Tig3r pisze:Jak byś widział pozyskanie środków odnośnie tego co zacytowałeś?
Tak jak pisałem wielokrotnie stworzyć stworzyć dla nas takie same warunlki jakie im się stwarza.Wtedy jest szansa że z tego tortu nasi obywatele coś ugrają dla siebie i nieważne czy sami czy poprzez profesjonalne instytucje ważne że te pieniądze zaczną w kraju wydawać przez co zwiększy się konsumpcja a przez to wpływy podatkowe szczególnie z Vat-u.
Co z tego że wyprowadzono olbrzymią kasę z kraju do rajów..tam zapłacą pareset dolców podatku rocznie i wydadzą resztę na luksusowe życie w rajach..
A nam podwyższą podatki przez co nasza siła nabywcza spadnie.Tematu emerytur po 20 zł miesięcznie i podniesieniu wieku emerytalnego do 70 lat i 42 stażu pracy nie rozwijam ponieważ to jest w innym wątku na forum....

Pozdrawiam.

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

zz pisze:Tak. Realną kasę wyprowadzają i płacą podatki w rajach kwocie 250$ rocznie plus opieka prawna........
zz pisze:Co z tego że wyprowadzono olbrzymią kasę z kraju do rajów..tam zapłacą pareset dolców podatku rocznie i wydadzą resztę na luksusowe życie w rajach..
Ale kto i gdzie wyprowadził? Jakieś dowody czy kolejna paranoja? Kłapać dziobem każdy potrafi, a gdzie fakty...? ;)

ODPOWIEDZ