Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Chrisdot pisze:A luka pojawia się tylko pomiędzy piątkiem i niedzielą? Czy może pojawić się w tygodniu?
Może pojawić się też na skutek publikacji danych makro lub częściej w przypadku kontraktów typu CFD.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Dostałem maila od Admiral Markets z zapytaniem, czy chcę konto 'magic token'.
Oczywiście odpisałem, że chcę.
Podejrzewam, że wysłali do mnie, dlatego że założyłem konta, ale od 2 dni (maila dostałem po 2 dniach) nie wrzuciłem skanów dokumentów, bo po prostu nie miałem czasu. Wydaje mi się, że tym 'magic token' chcą mnie przyciągnąć do siebie. Ktoś miał podobnie?

Z drugiej strony szkoda, że do takiego amatora wysłali, bo ktoś mógłby sobie zarobić, a ja raczej stracę :/.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Bierz jak dają, nic stracić nie możesz.
Jak nie masz pomysłu jak zrobić 100% z konta Magic Token, to zwykły hedge z real kontem w celu wyzerowania bonusowego konta i 150 PLN (prawie) do przodu jesteś.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 22:30 przez psV, łącznie zmieniany 1 raz.

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

A to nie na 0 wyjdę, jak zrobię hedge (przeciwstawne pozycje)?
__
Ok, teraz kumam ^_^. Jak zrobię hedge i wyzeruję magic token to mam $50.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Tak, tylko uważaj, jakby saldo doszło do 100$ na bonusowym to zamknij natychmiast hedge i wypłać te 50$.
Można by jeszcze pokombinować z luką bo konto bonusowe jest zdaje się kontem demo, chociaż dzisiaj bawiłem się na DEMO AM i zdziwiłem się bardzo bo na danych zlecenie weszło ze [started/gap], co znaczy że nawet tam mają VD (kiedyś testowałem FXPRO demo i tam oczekujące nawet w luce weekendowej wchodzą po żądanej cenie). W ostateczności można by się dowiedzieć czy są jakieś konsekwencje debetu na koncie magic token i ewentualnie to wykorzystać.

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Wartość 1 lota w Admiral Markets na rachunku Micro to 10.000, czy 100.000?

Awatar użytkownika
SzykownyJac
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SzykownyJac »

Chrisdot pisze:Wartość 1 lota w Admiral Markets na rachunku Micro to 10.000, czy 100.000?
1lot = 100 000

Jak nie masz pomysłu jak zrobić 100% z konta Magic Token, to zwykły hedge z real kontem w celu wyzerowania bonusowego konta i 150 PLN (prawie) do przodu jesteś.
za bardzo nie rozumiem
chodzi o to aby odpalic hedga na koncie bonusowym tylko?? Taki sposob mialby racje bytu gdybysmy mieli 2 konta bonusowe :>. Na jednym mija sie z celem prosze o sprostowanie jesli zle rozumuje :>

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Na koncie realnym odpalam jakąś pozycję, a na koncie bonusowym odpalam dokładnie to samo, tyle że w przeciwną stronę (jedna jest np. buy, druga wtedy sell). Dzięki temu jeśli na koncie realnym pójdzie mi w drugą stronę (na stratę), to na koncie bonusowym pójdzie na zysk, czyli zostanę na zero. Jeśli jednak na koncie realnym pójdzie na zysk, a na koncie bonusowym na stratę, to wychodzę na plus :).

Jesteś pewien, że na rachunku micro też 1lot = 100 000 ?
Bo gdzieś tam mi się obiło o uszy, że na tych rachunkach może być inaczej (czyli np. 10 000).

Awatar użytkownika
SzykownyJac
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SzykownyJac »

no tak zle zrozumialem :>

w sumie nie jestem pewien ale mysle ze to nie ma znaczenia czy micro czy standard ale moze niech sie ktos inny wypowie...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Na micro na 100% 1lot = 100 000 jednostek. Najwięcej można otworzyć naraz 2 loty.

btw. dzisiaj na szkoleniu wspomnieli, że szykują się do wprowadzenia ECN jeszcze w tym roku

ODPOWIEDZ