Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

raczej liczę na flat na usdchf teraz :), a co do UJ to wlazłem z 30min jak zobaczyłem że USDCHF zapiernicza to stwierdziłem że yen nie jest zbyt silny i pójdzie do wora następny. Tylko gdy zerknąłem na miesięczny to mi się rzuciło w oczy, więc zamieściłem żeby usłyszeć co ewentualnie inni powiedzą :) Ogólnie zostawiam oba zlecenia pracujące na BE. A na AM koncie niech się dzieje co chce bo tam ostry adding był : )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

aud usd widze wszedł co do punktu 30 zysku w tej chwili, BE daje
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

dzieńdobry :) pisze z roboty a nie mam tutaj swoich wykresów więc naskrobałem małe spojrzenia na sytuacje z dolarem. Thefear mnie troszkę postraszył tym spodkiem więc postanowiłem się przyjrzeć i hm mam nadzieje że się nie pomylę ale.
Obrazek

no więc formacja na którą poprzednio się powołałem na USDCHF jest teraz w grze na USD JPY który jak wspomniałem dla mnie jest mocno skonsolidowaną i opóźnioną w stosunku do ruchów CHF parą. Ruch powinien zostać dokończony kolejną falą tak by wypełnić niebieskie pole. Chroni go ostatni szczyt który btw nakłada się z 50fibo a pivoty to mocne poziomy jak wiemy więc duża szansa na obronę ruchu stąd też zostawiłem spore środki mimo ryzyka. Jeśli sytuacja się obroni zostaje z tym co mam w nowo utworzonym trendzie wzrostowym, dalsza część analizy to tylko takie studium artystyczne painta w robocie ;). Co do USD CHF jeszcze jestem optymistą, na wykresie w domu znajdują się dwa supporty mocne jakieś 10-15 punktów pod tą pozycją która jest teraz okolice 1,0570 jak pamiętam, na tej parze mam mniej kontraktów i nie dokładałem dawno więc myślę że się wybroni. Chyba że w obu przypadkach mylę się co do dolara. Więc take care, BE i trzymać część środków na risk trade ze mną.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

aa jeśli chodzi o dane dla dolca to jedynie się waham przez mineralkę z zatoki meksykańskiej, ale temat dawno rozdmuchany więc reszta danych powinna go przyćmić.

Swoją drogą ładna sznita analiz poszła tak jak trzeba ,USD CAD połowa ponad 100punktów+, druga na BE niestety bo troszkę za wcześnie się wzlotów spodziewałem większych. Teraz na UJ i EJ gruba ponad 100punktów, na AM fajnie to wygląda bo microlotów dużo i każde osobno sumuje więc po 2000pipsów czasem ;D. AUD USD ponad 130pkt na sellu. :) nie ma to tamto, mam nadzieje że to nie passa tylko w miarę sensowna gra w moim wykonaniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

USD CHF
Obrazek

USD JPY
Obrazek

zobaczymy, long term, póki świeca na dużym TF się nie zamknie to mogą być cuda. Ale optymistycznie podchodzę.
Obrazek

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Narazie ten usd/chf nie bardzo wie co zrobić, miota się kilkanaście pipsów w tą i w tą.. Ja jestem narazie na sell tak jak wcześniej na obrazku przedstawiłem ten spodek, z postawionym buy limit na 1.0505.. Jeśli mogę coś dodać to moim zndaniem wyjście z dołka będzie po pokonaniu obrszaru 1.0670-1.0700.

Co do Ujka ciekawe jak się zachowa na tym oporze 88.10, narazie się odbił, ale widać że ma na niego chęć, ale czy chęci go przebiją? :D Pzdr.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

zostawiłem obie niech pracują :) AM mi zamknął MC oczywiście :) obserwowałem frajerów znów i nie radzę tam konta trzymać :) znów przestój przy środkach na 50% kapitału odnośnie pieniążków na koncie, po czym gdy ruch miał zjeść wszystko do 15-20% kapitał dopiero rusza, więc 30%MC to bajka u nich a to sporo pieniążków :) odradzam obrót większymi kwotami u nich :) pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

USDJPY połowa 100+ połowa BE, USDCHF niedużo brakuje do BE na obu połowach ale zostawiam. Audusd wkurzający :) Nie wiem czy jeszcze coś zaczynać przed weekendem czy dopiero po pon wejdę. USDJPY zrobił brzydkie nurkowanie wrr no ale cóż :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

BE na usd/chf. Wchodzę na 23.6 z BUY jeszcze raz przy 1,0340 z s/l 50pkt i tp do ustalenia. Oczekujące oczywiście. Kupuje teraz aud USD na końcową falę w górę
0,930 sl/ 70pkt t/p 0,9130 połowa, połowa 0,9200. pozdrawiam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

rozmyślam nad czymś takim : ]
Obrazek

pomysły, komentarze mile widziane ;]
Obrazek

ODPOWIEDZ