Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
moreno tu masz przykład przejrzyj
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 909#210909
Albo mam słabszy dzień albo nie rozumiem pytania.
Swiece powstają po "kompresji" ticków.Po ich odpowiedniej ilości powstaje świeca, nowy zestaw ticków tworzy nową świecę.
Albo mam słabszy dzień albo nie rozumiem pytania.

Swiece powstają po "kompresji" ticków.Po ich odpowiedniej ilości powstaje świeca, nowy zestaw ticków tworzy nową świecę.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
swieca="kompresja" tickow z jakiegos przedzialu czasowego.reptile pisze:moreno tu masz przykład przejrzyj
Albo mam słabszy dzień albo nie rozumiem pytania.![]()
Chcial bym wiedziec czy czas tworzenia sie swiecy jest rowny TF na ktory patrzymy.Tz. jesli przegladamy 1H to jedna swieca tworzyla sie godzine? lub 15M jedna swieca tworzyla sie 15min?
Tak, dokładnie na tym to polegamoreno pisze:Chcial bym wiedziec czy czas tworzenia sie swiecy jest rowny TF na ktory patrzymy.Tz. jesli przegladamy 1H to jedna swieca tworzyla sie godzine? lub 15M jedna swieca tworzyla sie 15min?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Mała seria, dzięki za wyrozumiałość.
1.Czy jedyna opłata u np. AM, XTB to jest spread czy koszą coś jeszcze za klikanie w zlecenia, zamykanie natychmiastowe i itp ?
2. Czy AM rozlicza pit-8c ? Slyszalem cos ze od 2010 ale chce potwierdzic.
3.Czy majac zlecenie oczekujace/SL/TP musze miec wlaczonego PeCeta czy znajduje sie ono u nich gdzies tam w systemie ?
4. Czy hedging na AM jest dozwolony ? Jak tak od ilu ? (0.01 ? ;])
Dzieki ! (do postu nizej) Czas zaczac pzregrywac prawdziwa kase ;D
1.Czy jedyna opłata u np. AM, XTB to jest spread czy koszą coś jeszcze za klikanie w zlecenia, zamykanie natychmiastowe i itp ?
3.Czy majac zlecenie oczekujace/SL/TP musze miec wlaczonego PeCeta czy znajduje sie ono u nich gdzies tam w systemie ?
Dzieki ! (do postu nizej) Czas zaczac pzregrywac prawdziwa kase ;D
Ostatnio zmieniony 27 lip 2010, 20:39 przez Kowcio, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Nic oprócz spreadu nie kosząKowcio pisze:1.Czy jedyna opłata u np. AM, XTB to jest spread czy koszą coś jeszcze za klikanie w zlecenia, zamykanie natychmiastowe i itp ?
2. Nie wiem
3. Znajdują się gdzieś tam w systemie, więc kompa można wyłączyć.
4. Tak jest dozwolony, ale nie szedłbym tym torem bo to trudna sprawa i łatwo się pogrążyć, od minimalnej wielkości dostępnego zlecenia.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
Witam,mam 2 pytania;
1.Czy gdzieś w mt4 można sprawdzić hi,low,close danej świeczki(np:poprzez klikniecie 2 razy na daną świeczkę)?
2.Gram np: 2 lotami przy czym 1 lot chciałbym zamknąc po +20pips,a drugi po +40pips.czy muszę otwierać 2 zlecenia po 1 lota z różnym TP czy mogę otorzyć jedno i w czasie gry w jakiś sposób je podzielić?
Dzięki
Pozdrawiam
1.Czy gdzieś w mt4 można sprawdzić hi,low,close danej świeczki(np:poprzez klikniecie 2 razy na daną świeczkę)?
2.Gram np: 2 lotami przy czym 1 lot chciałbym zamknąc po +20pips,a drugi po +40pips.czy muszę otwierać 2 zlecenia po 1 lota z różnym TP czy mogę otorzyć jedno i w czasie gry w jakiś sposób je podzielić?
Dzięki
Pozdrawiam
1. Najedź kursorem na świeczkę to na dole na pasku pokaże Ci parametry.
2. Możesz otworzyć np. 2 loty i po 20 pipsach zamknąć 1 lot z ręki (wpisujesz 1 lot zamiast 2 i klikasz zamknij). A jak chciałbyś zamykać częściami na TP to zobacz LUKTOM VISUAL ORDER EDITOR, ale prościej wg mnie otworzyć dwa zlecenia 1 lot.
2. Możesz otworzyć np. 2 loty i po 20 pipsach zamknąć 1 lot z ręki (wpisujesz 1 lot zamiast 2 i klikasz zamknij). A jak chciałbyś zamykać częściami na TP to zobacz LUKTOM VISUAL ORDER EDITOR, ale prościej wg mnie otworzyć dwa zlecenia 1 lot.