Rebbelion Multi Indicator
- klonmarcin
- Maniak
Ale najgorsze jest to, że początkujący tego nie wiedzą lub nie chcą wiedzieć.Thor89 pisze:"To nie system zarabia a trader"
I na tym powinna się skończyć ta dyskusja.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
- WIELKIXJAN
- Stały bywalec
Sam sprawdzam ten system od jakiegoś czasu
System daje sygnał zaraz po zamknięciu świeczki wiec nie repaintuje i łatwo można sprawdzić w historii wszystkie sygnały. System naprawdę dobry i daje bardzo dobre momenty do wejścia, tylko już nie wiadomo kiedy zamknąć pozycję (w założeniach systemu jest podane kiedy wychodzić, ale w konsolidacji może to troche boleć). Ja osobiście ustawiam SL w miejscu podanym przez autora Rebelliona, a TP mam sztywny ok.30 pips. Ale pewnie znalazłby się lepszy sposób na więcej pipsów i właśnie ku temu służy ten wątek!!!
Wątpie by autorowi tego wątku chodziło wyłącznie o jego sprzedaż (taka krypto reklama), tylko by znaleźć osoby które już go zakupiły i wymienić się wspólnie uwagami. Nie wiedziałem, że na tym forum można rozmawiać tylko o darmowych systemach, a wszelkie próby porozmawiania o zakupionym systemie sprowadzają się do oskarżenia o jego handel. To jest chore. To jest system jak każdy inny. Razi was to, że jest zbudowany na ogólnie dostępnych wskaźnikach? Proszę bardzo, ściągnijcie je sobie za darmo z sieci, podam wam dokładne ich ustawienia. Problem będziecie mieli jedynie ze wskaźnikiem który daje sygnał po spełnieniu wszystkich warunków ( i to jest ten autorski Rebelliona !!!). Ale możecie sami sprawdzić wszystkie założenia i gdy się spełnią wejść w rynek. Podobnie jak to robicie w własnych systemach.
Poniżej przedstawiam screen dla GBPUSD 1H z tego tygodnia.
Założenia: Zlecenie oczekujące 5 pips od Low lub High świeczki sygnałowej, Sl do niebieskiej MA, TP 30 pipsów.
na 8 sygnałów 7 na TP i 1 nie załapane, gdyż cena nie doszła do oczekującego. W sumie mogłem zgarnąć 210 pipsów, ale nie w każdy sygnał zdążyłem wejść. Podobnie jest z innymi walutami.
Więcej już nie będe się wypowiadał w tym temacie, bo i tak moje przemyślenia odnośnie tego systemu znikną po paru dniach z czasówek, szkoda mojego czasu.
narazie
System daje sygnał zaraz po zamknięciu świeczki wiec nie repaintuje i łatwo można sprawdzić w historii wszystkie sygnały. System naprawdę dobry i daje bardzo dobre momenty do wejścia, tylko już nie wiadomo kiedy zamknąć pozycję (w założeniach systemu jest podane kiedy wychodzić, ale w konsolidacji może to troche boleć). Ja osobiście ustawiam SL w miejscu podanym przez autora Rebelliona, a TP mam sztywny ok.30 pips. Ale pewnie znalazłby się lepszy sposób na więcej pipsów i właśnie ku temu służy ten wątek!!!
Wątpie by autorowi tego wątku chodziło wyłącznie o jego sprzedaż (taka krypto reklama), tylko by znaleźć osoby które już go zakupiły i wymienić się wspólnie uwagami. Nie wiedziałem, że na tym forum można rozmawiać tylko o darmowych systemach, a wszelkie próby porozmawiania o zakupionym systemie sprowadzają się do oskarżenia o jego handel. To jest chore. To jest system jak każdy inny. Razi was to, że jest zbudowany na ogólnie dostępnych wskaźnikach? Proszę bardzo, ściągnijcie je sobie za darmo z sieci, podam wam dokładne ich ustawienia. Problem będziecie mieli jedynie ze wskaźnikiem który daje sygnał po spełnieniu wszystkich warunków ( i to jest ten autorski Rebelliona !!!). Ale możecie sami sprawdzić wszystkie założenia i gdy się spełnią wejść w rynek. Podobnie jak to robicie w własnych systemach.
Poniżej przedstawiam screen dla GBPUSD 1H z tego tygodnia.
Założenia: Zlecenie oczekujące 5 pips od Low lub High świeczki sygnałowej, Sl do niebieskiej MA, TP 30 pipsów.
na 8 sygnałów 7 na TP i 1 nie załapane, gdyż cena nie doszła do oczekującego. W sumie mogłem zgarnąć 210 pipsów, ale nie w każdy sygnał zdążyłem wejść. Podobnie jest z innymi walutami.
Więcej już nie będe się wypowiadał w tym temacie, bo i tak moje przemyślenia odnośnie tego systemu znikną po paru dniach z czasówek, szkoda mojego czasu.
narazie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ForexMaker
- Stały bywalec
WIELKIXJAN - Wielkie ci dzięki za twój post już myślałem że w tym temacie już nikt nie napisze nic sensownego...
Pierwsza konkretna odpowiedz na temat tego systemu proszę o dalsze odpowiedzi czy dalej system jest 'totalnym dnem"....
Reszta z was która się wypowiadała i oddawała głos w ankiecie zapewne nigdy nie widziała i nie testowała tego systemu
Tutaj jedna z rozmów gg z forumowiczem
"...nie odpisują... ale mocni w gębie...
skoro ludzie piszą - co tu robić , jak grać , z czym to się je... itd to dlaczego nikt nie spyta konkretnie - ile jest wejść średnio na h1 tym systemem , ile jest odwrotnych fałszywek , czy się da pracować na jednej parze , czy na kilku - to są konkrety... a wszyscy zaraz sruuuu , krytyka..."
Pierwsza konkretna odpowiedz na temat tego systemu proszę o dalsze odpowiedzi czy dalej system jest 'totalnym dnem"....
Reszta z was która się wypowiadała i oddawała głos w ankiecie zapewne nigdy nie widziała i nie testowała tego systemu
Tutaj jedna z rozmów gg z forumowiczem
"...nie odpisują... ale mocni w gębie...
skoro ludzie piszą - co tu robić , jak grać , z czym to się je... itd to dlaczego nikt nie spyta konkretnie - ile jest wejść średnio na h1 tym systemem , ile jest odwrotnych fałszywek , czy się da pracować na jednej parze , czy na kilku - to są konkrety... a wszyscy zaraz sruuuu , krytyka..."
Masz skuteczny system, znasz osoby, które go również używają z sukcesami więc po co ten temat ?ForexMaker pisze:Ten system jest naprawdę skuteczny sam go używam i jestem w pełni zadowolony, kilka osób z forum też go ma i skutecznie używa wiem bo mam z nimi pełny kontakt gg/skype więc nie jest to tylko moja opinia
Może po to:
Ale skoro:ForexMaker pisze:Poniżej link do dokładnego opisu systemu jak i możliwości kupna go chyba że ktoś będzie chciał go nabyć taniej to służę pomocą
to chyba bezprawnie chcesz udzielać pomocyForexMaker pisze:Thor89 po pierwsze to nie jest mój system nie ja jestem autorem a jedynie jego użytkownikiem ,

Co do systemu, jego skuteczności oraz ceny się nie wypowiadam, ale Twoją intencją na pewno nie była wymiana zdań oraz opinii...
Ewidentna nieudolna kryptoreklama !
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
- ForexMaker
- Stały bywalec
Uff myślę że temat można uznać za zakończony nie mam ochoty już się "użerać"
Na zakończenie poniżej rozmowa z Gg która chyba w pełni oddaje sytuację w tym temacie
"na polskim forum nie co na takie tematy rozmawiać, obserwuje kilka wątków na zagranicznych forach odnośnie tego systemu tutaj to bezsensu jest"
Na zakończenie poniżej rozmowa z Gg która chyba w pełni oddaje sytuację w tym temacie
"na polskim forum nie co na takie tematy rozmawiać, obserwuje kilka wątków na zagranicznych forach odnośnie tego systemu tutaj to bezsensu jest"

Chyba sobie kpisz z nas! Jezeli myslisz że zaawansowanie systemu jest wprost proporcjonalne do ilości użytych wskaźników to ty jesteś na poządnym (-) i to ty nie masz pojęcia o rynku.ForexMaker pisze:pokażcie mi równie zaawansowany
To świadczy wyłącznie o inteligencji polskich graczy.Im mniej graczy interesuje się takimi super systemami tym więcej ludzi ma szanse na zarabianie na gieldzie.ForexMaker pisze:"na polskim forum nie co na takie tematy rozmawiać, obserwuje kilka wątków na zagranicznych forach odnośnie tego systemu tutaj to bezsensu jest"
Nawet nie wchodząc w szczegóły można wy wnioskowac że ten system to tylko i wyłącznie choinka na wykresie.
Jeżeli Ktoś sprzedaje komuś rewelacyjny system za 30 zł to z góry można założyć że jest to zwykły śmieć.Dlaczego? Bo kto o zdrowych zmysłach sprzedaje kurę która znosi złote jaja za 30 zł?
Ja rozumiem, że sa tu ludzie którzy grają wskaźnikami z różnymi efektami ale myślę że to jest taki przejściowy okres.Oczywiście jeżeli ktoś zarabia wskaźnikami niech to robi nadal.Ale mając za darmo możliwość nauczenia się metody ZL czy nawet ogólno dostępnej wiedzy o PA dziwi mnie fakt że sa ludzie którzy grają takimi systemami jaki ty reklamujesz.
To jest tak jak z robotami.Kto sprzeda ci robota który przynosi staly zysk? Co by było gdyby każdy miał takiego robota albo ten system co reklamujesz? Nie istniał by Forex.
Jeśli chcesz moge się zapytac mojej babci czy kupi od ciebie ten system.Ma już ogrzewacz za 3000 zł więc 30 zł na super system nie robi różnicy.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
- ForexMaker
- Stały bywalec
HEX - Szkoda czasu i słów na ponowne tłumaczenie wszystkiego widać do teraz nie pojąłeś niektórych rzeczy które były napisane na samym początku
Szkoda że ten temat tak skończył myślałem że oprócz Wielkixjan ktoś będzie miał coś sensownego do powiedzenia
A patrząc na wasze opinie tylko umacniam się w przekonaniu że jesteście ślepo zapatrzeni w swoje systemy i nie wychodzicie z inicjatywą poznania czegoś nowego.Wielu z was zapewne jest na - lub odrabia wielokrotne zerowanie konta ,a gdy ktoś pojawia się z czymś nowym to najlepiej go zdeptać .Normalnie czuję się jak w jakiejś sekcie gdzie nie ma prawa zabrania głosu z inną inicjatywą niż tą która już jest...
Szkoda że ten temat tak skończył myślałem że oprócz Wielkixjan ktoś będzie miał coś sensownego do powiedzenia

A patrząc na wasze opinie tylko umacniam się w przekonaniu że jesteście ślepo zapatrzeni w swoje systemy i nie wychodzicie z inicjatywą poznania czegoś nowego.Wielu z was zapewne jest na - lub odrabia wielokrotne zerowanie konta ,a gdy ktoś pojawia się z czymś nowym to najlepiej go zdeptać .Normalnie czuję się jak w jakiejś sekcie gdzie nie ma prawa zabrania głosu z inną inicjatywą niż tą która już jest...
Używałem go, nie powalił mnie.Miałem go jako dodatkowy szablon są lepsze i ciekawsze i nie mam tu na myśli woodie'sForexMaker pisze:czy ktoś z was używa tego systemu

Jak widzisz wybór należy do Ciebie.Pytasz o opinię to ją masz,ale nikogo nie przekonuj jak tego nie udowodnisz.ForexMaker pisze:ielu z was zapewne jest na - lub odrabia wielokrotne zerowanie konta ,a gdy ktoś pojawia się z czymś nowym to najlepiej go zdeptać .Normalnie czuję się jak w jakiejś sekcie gdzie nie ma prawa zabrania głosu z inną inicjatywą niż tą która już jest...

Dla mnie on się niczym nie różni od systemu "K" tyle, że jest bardziej dla początkujących.
Pozdrawiam

No ale to jest system manualny tak? Więc jedyna szansa, żeby sprawdzić jak się sprawuje to spędzić rok przyklejonym do ekranu i trzymać się opisanych zasad? Ale ktoś napisał w tym wątku, że wskaźnik daje sygnał do wejścia, więc jaki problem dopisać do tego EA, puścić wstecz i będzie jasność ile to jest warte.