do końca wakacji powinno nam się udać uatrakcyjnić ofertę.Janek Trader pisze:konkurenci w kraju już oferują zmienny spread i kwotowania do 5 miejsca po przecinku, co na to bossa?
Pozdrawiam
mam nadzieje,bo spread na kablu mnie dobijam_skiba[bossafx.pl] pisze:Witam,
do końca wakacji powinno nam się udać uatrakcyjnić ofertę.Janek Trader pisze:konkurenci w kraju już oferują zmienny spread i kwotowania do 5 miejsca po przecinku, co na to bossa?
Pozdrawiam
To prawda mamy już koniec wakacji - mamy małe opóźnienie - oferta będzie uatrakcyjniona niebawem. Proszę uzbroić się w cierpliwośćnabiK pisze:Koniec wakacji tuż tuż - co z nową atrakcyjniejszą ofertą?
Prawnie nie ma przeszkód aby zarządzać kapitałem na FX. Co do kosztów - to oczywiście zależy od rynku a ściślej mówiąc od potencjalnych przychodów z tego tytułu. W przypadku Market Makera dochodzi także kwestia wizerunkowa - jeżeli MM jest drugą stroną transakcji to niewątpliwie przy zarządzaniu kapitałem wystąpi konflikt interesów. Gdy tylko przyjdą gorsze momenty (a na pewno się pojawią - taki rynek) - DM może stracić wizerunkowo. Pojawią się zarzuty że rezygnuje z niewielkiej marży z zarządzania - na korzyść większych zysków Market Makera - nawet jeżeli proceduralnie i organizacyjnie zminimalizuje ryzyko powstania takiego konfliktu.reptile pisze:PAMM u Polskiego brokera
Czy brak tego typu oferty to efekt kosztów, a czy niedostosowanie w prawie. A może niedostosowanie oferty do rynku, chociaż nie wskazując bezpośrednio wg mnie istniałyby predyspozycje do funkcjonowania.
Czy przez to powinniśmy rozumieć, że nie trzeba w Polsce posiadać żadnej licencji bądź dodatkowych uprawnień by zarządzać kapitałem osób trzecich na FX i czerpać z tego korzyści? W końcu taka jest idea PAMM...m_skiba[bossafx.pl] pisze:Prawnie nie ma przeszkód aby zarządzać kapitałem na FX.