FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

raposo pisze:
McL pisze:taka ciekawostka jak komus przyjdzie ochota grac na danych w FXPro:

1. otworzylem pending order buy na minute przed publikacja danych 10:29 @1.50115
2. 10:30 kurs 1.50000 (mniej wiecej)
3. moje zlecenie zostalo otwarte @1.50248 (roznica 13,3 pipsa)

Czy taka sytuacja nadaje sie do reklamowania?
Takie przypadki były wielokrotnie omawiane na forum... Wg regulaminu FxPro, zlecenie oczekujące może być zrealizowane z poślizgiem w przypadku bardzo gwałtownych ruchów na rynku np. właśnie po publikacji istotnych danych makro.
To nie podlega reklamacji.
MrYogi pisze:
McL pisze:ok dzieki - a teraz pytanie, czy w Dukasie bedzie lepiej? :)
Zlecenie zostanie zrealizowane po pierwszej dostępnej cenie, wyjdzie na to samo :]
Odnosnie Dukasa: nie zdarzylo mi sie, zeby zlecenie oczekujace (a wiec z okreslonym limitem ceny) weszlo po gorszej cenie niz okreslal to limit. Owszem zdarzalo sie, ze cena byla lepsza. Niepojete jest dla mnie jak FxPro moze miec w regulaminie zapis pozwalajacy na poslizg w przypadku zlecen oczekujacych. Przeciez to jawne dojenie klienta.

Z poslizgiem to moga wchodzic zlecenia typu market, buy stop, sell stop, ale nie oczekujace z limitem.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Podczas skoków ceny gdy są publikacje danych ?
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

MrYogi pisze:Podczas skoków ceny gdy są publikacje danych ?
Ale my tu piszmy o zleceniu oczekujacym z limitem, a nie typu "market". Limit, to limit i kurs nie ma prawa byc gorszy niz wynosi limit.

Korekta:
McL pisze:akurat w moim przypadku otworzylem pending order buy STOP
Chyba, ze tak. Zlecenia typu stop rzeczywiscie moga miec poslizgi, choc ponad 13 pipsow budzi podejrzenia, ze broker skasowal ekstra prowizje.

Ogladnij sobie jutro na kanale: http://www.youtube.com/user/dukascopytv tzw. Spike Controller - zobaczysz jak sie maksymalnie w czasie danych rozjechal spread na GBPUSD.

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

akurat w moim przypadku otworzylem pending order buy STOP

Dodano po 8 minutach:
forex pisze:Chyba, ze tak. Zlecenia typu stop rzeczywiscie moga miec poslizgi, choc ponad 13 pipsow budzi podejrzenia, ze broker skasowal ekstra prowizje.
mysle, ze ta roznica moglaby byc wieksza gdyby nie fakt, ze zawsze otwieram zlecenia pending +-10pips od ceny rynkowej

Dodano po 1 minutach:
forex pisze:Ogladnij sobie jutro na kanale: http://www.youtube.com/user/dukascopytv tzw. Spike Controller - zobaczysz jak sie maksymalnie w czasie danych rozjechal spread na GBPUSD.
ok - dzieki

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

forex pisze:Ogladnij sobie jutro na kanale: http://www.youtube.com/user/dukascopytv tzw. Spike Controller - zobaczysz jak sie maksymalnie w czasie danych rozjechal spread na GBPUSD.
Obejrzałem sobie jakieś pierwsze z brzegu archiwalne (nie wiem z jakich danych) i podali że max spread w ciągu 24h na EU i GU był odpowiednio 3.5 i 4 pipsa. Jeśli tak też jest podczas najważniejszych danych to jestem pod wrażeniem. Czy pending ordersy typu stop są realizowane bez poślizgu w ECN?
No i jak w rzeczywistości wygląda tam spread w czasie ogłaszania takich danych jak bezrobocie?

przepraszam za offtopic i z góry dziękuję za odpowiedź

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

psV pisze:
Obejrzałem sobie jakieś pierwsze z brzegu archiwalne (nie wiem z jakich danych) i podali że max spread w ciągu 24h na EU i GU był odpowiednio 3.5 i 4 pipsa. Jeśli tak też jest podczas najważniejszych danych to jestem pod wrażeniem. Czy pending ordersy typu stop są realizowane bez poślizgu w ECN?
No i jak w rzeczywistości wygląda tam spread w czasie ogłaszania takich danych jak bezrobocie?

przepraszam za offtopic i z góry dziękuję za odpowiedź
W Dukascopy spread wyglada dokladnie tak jak widzisz w Spike Controllerze. Poslizgi jak sa, to sa kilkupipsowe, a nie kilkunasto- czy kilkudziesieciopipsowe. Sprawa jest prosta - market makerzy wykorzystuja sytuacje i w czasie danych dosc dowolnie rozszerzaja spread zaslaniajac sie odpowiednimi zapisami w regulaminach.

pokermar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pokermar »

czy jest szansa na ponowna aktywacje konta bez przesylaia skanow dokumentow, wszystkie rachunki mam na inny adres niz miejsca zamieszkania, kiedys u nich handlowalem, teraz chcialem wplacic cos grosza a konto nieaktywne

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

taka ciekawostka jak komus przyjdzie ochota grac na danych w FXPro:

1. otworzylem pending order buy na minute przed publikacja danych 10:29 @1.50115
2. 10:30 kurs 1.50000 (mniej wiecej)
3. moje zlecenie zostalo otwarte @1.50248 (roznica 13,3 pipsa)

Dotyczy pary GBPUSD.
no wiec z FXPro nie jest tak zle jak to wygladalo - w Dukasie w tym czasie spread wynosil 10pips
(aczkolwiek nadal chcialbym wiedziec, czy spread 13,3 to byl max czy moze jednak przy blizszym buy/sell STOP-ie bylby wiekszy)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

pokermar pisze:czy jest szansa na ponowna aktywacje konta bez przesylaia skanow dokumentow, wszystkie rachunki mam na inny adres niz miejsca zamieszkania, kiedys u nich handlowalem, teraz chcialem wplacic cos grosza a konto nieaktywne
Nie ma takiej możliwości. Musi być dostarczony jakiś dokument potwierdzający adres zamieszkania, choćby wyciąg bankowy czy potwierdzenie jakiejś transakcji bankowej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

Mam pytanie z nieco innej beczki . Czy muszę mieć jakieś pozwolenie od Fxpro lub Metaquotes na publikowanie zrzutów z ekranu Fxtradera na potrzeby publikacji : a) niekomercyjnych b) komercyjnych :?:
Nec hercules contra plures .

ODPOWIEDZ