raposo pisze:Takie przypadki były wielokrotnie omawiane na forum... Wg regulaminu FxPro, zlecenie oczekujące może być zrealizowane z poślizgiem w przypadku bardzo gwałtownych ruchów na rynku np. właśnie po publikacji istotnych danych makro.McL pisze:taka ciekawostka jak komus przyjdzie ochota grac na danych w FXPro:
1. otworzylem pending order buy na minute przed publikacja danych 10:29 @1.50115
2. 10:30 kurs 1.50000 (mniej wiecej)
3. moje zlecenie zostalo otwarte @1.50248 (roznica 13,3 pipsa)
Czy taka sytuacja nadaje sie do reklamowania?
To nie podlega reklamacji.
Odnosnie Dukasa: nie zdarzylo mi sie, zeby zlecenie oczekujace (a wiec z okreslonym limitem ceny) weszlo po gorszej cenie niz okreslal to limit. Owszem zdarzalo sie, ze cena byla lepsza. Niepojete jest dla mnie jak FxPro moze miec w regulaminie zapis pozwalajacy na poslizg w przypadku zlecen oczekujacych. Przeciez to jawne dojenie klienta.MrYogi pisze:Zlecenie zostanie zrealizowane po pierwszej dostępnej cenie, wyjdzie na to samo :]McL pisze:ok dzieki - a teraz pytanie, czy w Dukasie bedzie lepiej?
Z poslizgiem to moga wchodzic zlecenia typu market, buy stop, sell stop, ale nie oczekujace z limitem.