To już bardziej pytanie do MetaQuotes jednak dla niekomercyjnych raczej nic nie potrzeba.sonictune pisze:Mam pytanie z nieco innej beczki . Czy muszę mieć jakieś pozwolenie od Fxpro lub Metaquotes na publikowanie zrzutów z ekranu Fxtradera na potrzeby publikacji : a) niekomercyjnych b) komercyjnych
FxPro (ECN) - wątek II
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
czy dane aktualnie notowanych FUTURES w FXPRO (najbardziej aktualnych serii u tego brokera) będą kwotowowane i przedstawione już zawsze oddzielnie?
Chodzi mi o to że dla przykładu seria CLQ wygasła 20 lipca ale dane tej serii były doklejone do poprzednich serii które wygasły stąd jest wgląd w dane nawet do 2002 roku.
Z tego co widze dane nowej serii CLU zaczynaja się od 13 lipca 2010.... czyli nie ma wglądu w historie. ponieważ dane nie są łączone z poprzednimi seriami co jest bez sensu... chociażby dlatego, że nawet jakby dane miały być nie łączone to dlaczego notowania serii CLU zaczynają się od 13 lipca jak kontrakt notowany jest na rynku przynajmniej od marca b.r....
Czy to jest jakiś bład czy to już będzie standard w przedstawieniu notowań futures w fxpro?
Chodzi mi o to że dla przykładu seria CLQ wygasła 20 lipca ale dane tej serii były doklejone do poprzednich serii które wygasły stąd jest wgląd w dane nawet do 2002 roku.
Z tego co widze dane nowej serii CLU zaczynaja się od 13 lipca 2010.... czyli nie ma wglądu w historie. ponieważ dane nie są łączone z poprzednimi seriami co jest bez sensu... chociażby dlatego, że nawet jakby dane miały być nie łączone to dlaczego notowania serii CLU zaczynają się od 13 lipca jak kontrakt notowany jest na rynku przynajmniej od marca b.r....
Czy to jest jakiś bład czy to już będzie standard w przedstawieniu notowań futures w fxpro?
Even when it's snowing I'm party going
Od święta im się zdarzają zawiasy ( choć nie jest ot jakiś duży problem ) i broker jest jak najbardziej ok.beginner pisze:Testuję konto demo bo chciałbym przenieść się do innego broka. Natomiast w piątek była przerwa w działaniu, coś się zawiesiło na godzinę chyba. Jak czytam ten wątek to widzę, że na real też się zawieszało... czy ten problem jeszcze występuje?
Ps. Demo jest tragiczne z porównaniem z realem ( chyba jedyny taki przypadek, przeważnie jest na odwrót )
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Dzięki MrYogi, złożyłem wniosek. Notowania 0.1 pipsa to dla mnie inna jakość w porównaniu do obecego broka
Dodano po 1 godzinach 18 minutach:
Pełna profeska, jak dotychczas.
Wypełnienie wniosku, razem z załączeniem zrobionych telefonem zdjęć dokumentów, 5 minut. Trochę oczekiwania na aprobatę wniosku.
Przelew kasy kartą kredytową i za chwile kasa na koncie.
Dodam, że to niedziela popołudniu a każdy krok potwierdzony mailem od FxPro. Profeska.

Dodano po 1 godzinach 18 minutach:
Pełna profeska, jak dotychczas.
Wypełnienie wniosku, razem z załączeniem zrobionych telefonem zdjęć dokumentów, 5 minut. Trochę oczekiwania na aprobatę wniosku.
Przelew kasy kartą kredytową i za chwile kasa na koncie.
Dodam, że to niedziela popołudniu a każdy krok potwierdzony mailem od FxPro. Profeska.
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Nie przychodziły mi na maila powiadomienia o nowych odpowiedziach...
Nic więcej nie wiadomo. Jak tylko platforma będzie gotowa to na pewno od razu zostanie umieszczona na stronie.michalko pisze:Czy wiecie kiedy ma być platforma na Blackberry? na stronce jest tylko informacja "soon".
Hmm... U mnie dane tej serii kontraktu są doklejone i kompletne. Pierwsze kwotowania mam w 2002 roku więc wszystko wydaje się być w porządku i "po staremu".inmax pisze:Z tego co widze dane nowej serii CLU zaczynaja się od 13 lipca 2010.... czyli nie ma wglądu w historie.
Pamiętaj jednak, że weryfikacja dokumentó następuje ręcznie i będzie to zrobione dopiero dziś więc jeśli coś będzie z nimi nie tak to dopiero dzisiaj się o tym dowiesz.beginner pisze:Wypełnienie wniosku, razem z załączeniem zrobionych telefonem zdjęć dokumentów, 5 minut.
Przypominam o przesłaniu specjalnie przygotowanego skanu karty z obu stron.beginner pisze:Przelew kasy kartą kredytową i za chwile kasa na koncie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Czy handluje ktoś tutaj kontraktami na pszenice lub soje? Jesteś Świeżakiem na rynku towarowym, więc może moje pytania zabrzmią głupio.
W jakich godzinach rynek jest otwarty? kiedy i czy kontrakt jest zamykany (o ile nie zamknę go wcześniej) jak wygaśnie? np. koniec na septembera? czy na
początku miesiąca? 1 lot na wheat to 500usd depozytu czyli jaka dźwignia jest w tym wypadku?
W jakich godzinach rynek jest otwarty? kiedy i czy kontrakt jest zamykany (o ile nie zamknę go wcześniej) jak wygaśnie? np. koniec na septembera? czy na
początku miesiąca? 1 lot na wheat to 500usd depozytu czyli jaka dźwignia jest w tym wypadku?