FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

sonictune pisze:Mam pytanie z nieco innej beczki . Czy muszę mieć jakieś pozwolenie od Fxpro lub Metaquotes na publikowanie zrzutów z ekranu Fxtradera na potrzeby publikacji : a) niekomercyjnych b) komercyjnych
To już bardziej pytanie do MetaQuotes jednak dla niekomercyjnych raczej nic nie potrzeba.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

:wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

To się nazywa ślepota 8) . Jak się człowiek skoncentruje na wyszukiwaniu konkretnych formacji , to inne rzeczy mogą być dla niego niewidoczne . Staram się z tym walczyć . Dziękuję freeman.
Nec hercules contra plures .

Awatar użytkownika
michalko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michalko »

Czy wiecie kiedy ma być platforma na Blackberry? na stronce jest tylko informacja "soon". :roll:

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

czy dane aktualnie notowanych FUTURES w FXPRO (najbardziej aktualnych serii u tego brokera) będą kwotowowane i przedstawione już zawsze oddzielnie?

Chodzi mi o to że dla przykładu seria CLQ wygasła 20 lipca ale dane tej serii były doklejone do poprzednich serii które wygasły stąd jest wgląd w dane nawet do 2002 roku.

Z tego co widze dane nowej serii CLU zaczynaja się od 13 lipca 2010.... czyli nie ma wglądu w historie. ponieważ dane nie są łączone z poprzednimi seriami co jest bez sensu... chociażby dlatego, że nawet jakby dane miały być nie łączone to dlaczego notowania serii CLU zaczynają się od 13 lipca jak kontrakt notowany jest na rynku przynajmniej od marca b.r....

Czy to jest jakiś bład czy to już będzie standard w przedstawieniu notowań futures w fxpro?
Even when it's snowing I'm party going

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Testuję konto demo bo chciałbym przenieść się do innego broka. Natomiast w piątek była przerwa w działaniu, coś się zawiesiło na godzinę chyba. Jak czytam ten wątek to widzę, że na real też się zawieszało... czy ten problem jeszcze występuje?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

beginner pisze:Testuję konto demo bo chciałbym przenieść się do innego broka. Natomiast w piątek była przerwa w działaniu, coś się zawiesiło na godzinę chyba. Jak czytam ten wątek to widzę, że na real też się zawieszało... czy ten problem jeszcze występuje?
Od święta im się zdarzają zawiasy ( choć nie jest ot jakiś duży problem ) i broker jest jak najbardziej ok.

Ps. Demo jest tragiczne z porównaniem z realem ( chyba jedyny taki przypadek, przeważnie jest na odwrót )
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Dzięki MrYogi, złożyłem wniosek. Notowania 0.1 pipsa to dla mnie inna jakość w porównaniu do obecego broka :)

Dodano po 1 godzinach 18 minutach:

Pełna profeska, jak dotychczas.

Wypełnienie wniosku, razem z załączeniem zrobionych telefonem zdjęć dokumentów, 5 minut. Trochę oczekiwania na aprobatę wniosku.

Przelew kasy kartą kredytową i za chwile kasa na koncie.

Dodam, że to niedziela popołudniu a każdy krok potwierdzony mailem od FxPro. Profeska.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Nie przychodziły mi na maila powiadomienia o nowych odpowiedziach...
michalko pisze:Czy wiecie kiedy ma być platforma na Blackberry? na stronce jest tylko informacja "soon".
Nic więcej nie wiadomo. Jak tylko platforma będzie gotowa to na pewno od razu zostanie umieszczona na stronie.
inmax pisze:Z tego co widze dane nowej serii CLU zaczynaja się od 13 lipca 2010.... czyli nie ma wglądu w historie.
Hmm... U mnie dane tej serii kontraktu są doklejone i kompletne. Pierwsze kwotowania mam w 2002 roku więc wszystko wydaje się być w porządku i "po staremu".
beginner pisze:Wypełnienie wniosku, razem z załączeniem zrobionych telefonem zdjęć dokumentów, 5 minut.
Pamiętaj jednak, że weryfikacja dokumentó następuje ręcznie i będzie to zrobione dopiero dziś więc jeśli coś będzie z nimi nie tak to dopiero dzisiaj się o tym dowiesz.
beginner pisze:Przelew kasy kartą kredytową i za chwile kasa na koncie.
Przypominam o przesłaniu specjalnie przygotowanego skanu karty z obu stron.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
michalko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michalko »

Czy handluje ktoś tutaj kontraktami na pszenice lub soje? Jesteś Świeżakiem na rynku towarowym, więc może moje pytania zabrzmią głupio.

W jakich godzinach rynek jest otwarty? kiedy i czy kontrakt jest zamykany (o ile nie zamknę go wcześniej) jak wygaśnie? np. koniec na septembera? czy na

początku miesiąca? 1 lot na wheat to 500usd depozytu czyli jaka dźwignia jest w tym wypadku?

ODPOWIEDZ