FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

freeman pisze:A te zmiany (wspominane w mailu) to jakieś istotne?
Szczerze to jeszcze nie miałem kiedy tego sprawdzić. Dam znać w poniedziałek co to za zmiany.
mwojt pisze:1) Wyczytałem że teraz FxPro obsługuje klienta przez 24/7, wliczając w to wpłaty i wypłaty.
Gdzie tak wyczytałeś? Bo nie do końca tak jest.
Wpłaty księgowane są w godzinach pracy księgowości, tak samo jak realizowane są wypłaty środków. Księgowość FxPro pracuje od 8 do 19 czasu polskiego (GMT+1). Dlatego jeśli zlecimy np. wypłatę w poniedziałek o 20 to zostanie ona zrealizowana dopiero następnego dnia rano. Jeśli wpłacimy np. kartą depozyt w sobotę to zaksięgowania środków na koncie można spodziewać się w poniedziałek przed południem.
24/7 (a właściwie 5) pracuje dział Dealing Desku, czyli w godzinach działania platformy FxPro.
mwojt pisze:2) Czy trzeba mieć zamknięte wszystkie pozycje aby dokonać wypłaty?
Nie, jednak tzw. free margin musi być wystarczający do zrealizowania wypłaty więc jeśli akurat np. nasza stratna pozycja się powiększy w momencie, gdy księgowość będzie chciała zrealizować dyspozycję wypłaty to siłą rzeczy nie zostanie ona dokonana.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

raposo pisze: Gdzie tak wyczytałeś? Bo nie do końca tak jest.
FxPro DEMONSTRATES LEADERSHIP OFFERING COMPREHENSIVE 24/7 CUSTOMER SERVICE

Press Release – 20 April 2010

FxPro DEMONSTRATES LEADERSHIP OFFERING COMPREHENSIVE 24/7 CUSTOMER SERVICE

LIMASSOL, CYPRUS – 20 April 2010. FxPro Financial Services Ltd (FxPro), one of the world’s most dynamic and fastest growing retail brokers in FX and CFDs, today announces its client services are now fully operational 24 hours a day, seven days a week. In its latest initiative to provide an expanding and innovative service offering to its customers, FxPro launches a comprehensive set of services available around the clock to support clients during the complete lifecycle of their trading activity.

Since its launch in 2007, FxPro has been committed to providing an innovative and flexible service to its clients. Based upon ongoing client feedback, FxPro has worked to tailor its offering to ensure it meets the needs of the majority of its investors who often only have time to consider their investments in FX and CFDs and trade outside of the working day. FxPro has successfully been trialling a 24/7 service with clients since January 2010 and this has now become a permanent feature.

George Xydas, Director of International Operations, FxPro commented, “It is a major milestone for FxPro to offer the full suite of client support services on a 24/7 basis. This new service will allow us to help our traders with any account query or request and provide operational staff from Back Office and Administration, to Customer Support, Technical and Sales around the clock. FxPro’s objective is to provide industry leading, innovative customer service and this marks the latest evolution as we continue to strive to better serve our client needs.”

24/7 services will include Back Office (account opening and verification, and client changes to existing accounts); Accounting (deposits and withdrawals and use of all payment methods), Customer Support (platform, trading and general enquiries, via Live Chat, Freephone, Dial-Back and Email), and Sales (support for new accounts registration, as well to help with newly registered clients). All clients have the opportunity to live chat or email in order to access the information they need 24 hours a day, seven days a week.
Może źle to rozumiem ale wg mnie wyraźnie napisane jest że obsługa 24/7 obejmuje też wypaty.
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mwojt pisze:24/7 services will include Back Office (account opening and verification, and client changes to existing accounts)
To się zgadza, łącznie z infolinią itd. natomiast to:
mwojt pisze:Accounting (deposits and withdrawals and use of all payment methods)
Może chodzi o przyjmowanie dyspozycji, natomiast weryfikacja ich następuje ręcznie tak jak napisałem wyżej. No i jak tu księgować np. przelewy skoro banki ich nie realizują w weekendy ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

OK, jeśli jest tak jak mówisz (a pewnie jest) to pewnie chodzi tu o to że 24/7 można wypełnić co najwyżej formularz wypłaty.. a więc to tylko taki chłyt małketingowy..;) buu, a już się cieszyłem że będą pieniążki na weekend.
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mwojt pisze:a już się cieszyłem że będą pieniążki na weekend.
Jeśli w ciągu 40 minut zlecisz wypłatę PayPalem lub MB to może i będą ;). Natomiast kartą banki księgują to już dłużej, nawet jeśli wypłata zostanie zrealizowana jeszcze dziś.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

raposo

Mam pytanie.

Posiadam Konto USD na nim miałem 100$ wciągu dnia zrobiłem 199$ wypłaciłem 100$ zostało na koncie 99$ i możesz mi powiedzieć dlaczego przy zajęciu pozycji 0,1 lota pisze, że mam za mało środków na koncie? Lewar to 1:500 Wcześniej mogłem zająć pozycję jak na koncie zostało mi 60$ a teraz nie mogłem? WHY?

Pozdr
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Obstawiam, że próbowałeś otworzyć pozycję w ostatnich godzinach handlu kiedy to lewar automatycznie zmniejszany jest do 1:100. Dźwignia powraca do pierwotnej wartości na otwarciu rynku w niedzielę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Zgadza się... Wielkie dzięki.
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

raposo czy to znaczy że jak zapakuję się na maxa na lewarze 1:500, a wieczorem jak broker mi zmniejszy na 1:100 to grozi mi stop out?

Czy jest jakiś limit depozytu na który FxPro daje dźwignię 1:500?
Zwykle brokerzy ograniczają to w różny sposób. Zresztą ciężko mi uwierzyć jakoś w lewarowanie 1:500 dla kwoty np. sześciocyfrowej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

psV pisze:raposo czy to znaczy że jak zapakuję się na maxa na lewarze 1:500, a wieczorem jak broker mi zmniejszy na 1:100 to grozi mi stop out?
Tak. Takie rozwiązanie ma na celu zminimalizować prawdopodobieństwo powstania debetu na rachunku na skutek wystąpienia luki cenowej.

Podobnie jest np. w Dukascopy jednak tam dźwignia zmniejsza się z 1:100 do 1:33.
psV pisze:Czy jest jakiś limit depozytu na który FxPro daje dźwignię 1:500?
Powyżej 100 000 USD (lub równowartości w innej walucie) lewar jest przedmiotem negocjacji z brokerem. Nie ma jednak z góry określonych przedziałów. Jeśli ktoś zgłosi się do nas to zawsze będziemy mogli coś korzystniejszego załatwić... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ