EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Miałem wczoraj przykrą niespodziankę z platformą. Otwarte zlecenia , pozycja na plus, nie wiele ale kilkadziesiąt złotych, nagle DB nic, stoi, kursy w miejscu, zerkam na demo MT4 kurs idzie, oczywiście bezczelnie zawrócił :-), robię przeładuj, to samo, zamykam platformę, odpalam, to samo, telefon do helpdesku, u nich cacy, komunikat nieprawidłowy url, coś tak każą sprawdzić jest wszystko ok, sugestia że to coś z moim netem, nigdy nie miałem takiej sytuacji, zawsze było cacy, zasugerowali że mój dostawca wyrzucił adres coś w tym stylu, ponoć maja takie zgłoszenia czasami z użytkownikami neostrady, rozłączyłem wifi i jeszcze raz, poszło, oczywiście pozycja na minusie, blisko SL, na szczęście strata sumarycznie nie była wielka, ale jak bym otworzył pozycje na 1 czy 2 loty to bym się zdenerwował , czy miał ktoś taki przypadek? Ogólnie jestem zadowolony z brokera i platformy, bo wszystko działa cacy, ale lepiej dmuchać na zimne :-) od dziś w pogotowiu przygotowana stronka z DB web.

Dodano po 11 godzinach 21 minutach:

Czy miał ktoś problem dziś z platformą? Szczególnie po 18 ?

pa&da
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pa&da »

witam

mam pytania odnosnie DB360,

1/czy istnieje EA , ktora przesuwa SL na cene wejscia po np. 30p na plus?

czesto zostawiam zlecenie oczekujace i to bylo by ok

2/czy mozna wyswietlic dwa wskazniki na jednym wykresie-
konkretnie MACD i RSI

3/ jak zaznaczacie na wykresie np, setup'y lub ciekawe miejsca? jest jakis prostokat lub inne figury? procz okregu.

pozdawiam

ps. przepraszam, ze tutaj pytam, w tym watku :cry:

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

GFT wprowadza kwotowanie do 5 miejsca po przecinku :).

"Fractional pips represent one-tenth of a pip and appear in DealBook® as an additional digit on the price of all currency pairs. When you place an order, the fractional pip will appear smaller than the other numbers (example: 1.48266)."

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Pod koniec lipca ma wyjść nowy DealBook i tam będą owe kwotowania do 5 miejsca :).

jun_dymek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jun_dymek »

Witam

Zastanawiam się nad wyborem brokera. Efix mi pasuje (opinie lepsze od xtb i admiral markets), ale niezbyt widzi mi się ten cały dealbook. MT4 wydaje mi się szybsze i bardziej intuicyjne. Czy są tu ludzie posługujący się dealbookiem? Jak on się sprawdza na dłuższą metę?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Na DealBook'u można zawierać tylko transakcje, a w rysowanie bawić się na MetaTraderze.
Ja tak przynajmniej robię :).

jun_dymek
Bywalec
Bywalec

A możesz mi wyjaśnić czemu transakcje wygodniej zawiera się na dealbooku? Jak na razie właśnie składanie zleceń to dla mnie porażka. Chodzi mi o stop losy i take profity, które otwiera się jako osobne zlecenia. Jak dla mnie jest to strasznie nieintuicyjne i wprowadza zamęt. Przy zamknięciu pozycji "z ręki" trzeba pamiętać żeby anulować np. stop lossa. Chyba, że nie rozgryzłem tego dealbooka i coś mieszam.

Same wykresy na dealbooku mi się podobają. I fajnie można konfigurować sam program pod swoje potrzeby.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Mi zależy na brokerze, nie na platformie :). Po prostu lubię GFT i ich warunki handlu, bo to jest podstawa przy wybieraniu brokera, platforma to ostatnia rzecz na jaką się powinno zwracać uwagę.

W DealBook'u najlepszym rodzajem zlecenia jest zlecenie G&Z czyli Główne i Zależne, wtedy za jednym kliknięciem wchodzą trzy zlecenia, jedno zawierające transakcję i dwa jako SL i TP, dzięki temu po otwarciu pozycji transakcja jest od razu zabezpieczona.

Dodatkowo można ustawić sobie domyślą wielkość SLa, co jest dobre dla skalperów, otwiera się pozycję i SL od razu wchodzi np. w odległości 10 pipsów.

Jak się chce zamknąć z ręki, albo używa się ikonki Close All, taki czerwony krzyżyk, albo klika się prawym na zlecenie oczekujące, albo SL albo TP i wybiera się "zamień na rynkowe".

Pozdrawiam i miłej zabawy :).

jun_dymek
Bywalec
Bywalec

A napisz mi jak możesz gdzie sprawdzić ostatnie transakcje - chodzi mi o zysk/stratę. W mt4 historię da się łatwo przejrzeć. Tutaj w ostatnich transakcjach nie ma w ogóle zysku/straty. Trzeba robić te śmieszne wyciągi, żeby zobaczyć ile zysku było np na ostatniej transakcji?

erybnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: erybnik »

Założyłem sobie drugie konto demo, bo pierwsze się skończyło, ale nie mogę się zalogować na platformę.

Wie ktoś może jak to obejść (limit jednego konta)?

ODPOWIEDZ