woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

to raczej nie była konkretna odpowiedź.
Bo z jednej strony jest tylko M5 ale jak widziałem Twoje staty z konta to miałeś pootwierane pozycje i kilka godzin

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Owszem i bym ich nie zamknął gdyby nie LUKA ponieważ woodie wyraźnie pokazywał ze będą dalej wzrosty .Ochrona kapitału to wyższy priorytet niż wskaźniki przed LUKĄ.. I tak sadzę że pierwsze zagranie po otwarciu platform powinno być na L chyba ze edek walnie od razu w bandę na 1,267,ale to pokaże woodie w formacji HOOK FROM EXTREME jak na razie jej nie było. :lol:
kupidyn pisze:widziałem Twoje staty z konta to miałeś pootwierane pozycje i kilka godzin
No to policz jakie były w stosunku do końcowego salda a jakie mogłyby być gdyby nie LUKA łatwo to sprawdzisz w niedzielę 8)
Z tego co policzyłem to wielkość strat wyniosła ok 7% w stosunku do uzyskanego kapitału .Stosunek (otwartych pozycji po południu) zyskownych do stratnych wyniósł 0,88 .Przyrost punktów swapowych za otwarte pozycje dziś, właśnie dojrzałem wyniósł ok. 25% uzyskanego kapitału.Tak więc jestem zaj... do przodu co najmniej o 20% na całej transakcji za przetrzymanie otwartych pozycji do końca sesji :lol:
Nie jest to jednak tak jakbym zamknął pozycje na szczycie jednak sowicie zostało wynagrodzone ,wedle zasady "kto nie ryzykuje......."
Jedno Ci powiem że, dzięki woodie, wiem kiedy chłopaki grają w ping-ponga i czy zamierzają zagrać w golfa , a kiedy polecieli tylko po browar aby zagrać ponownie. 8)
cugan pisze:ZASADY (wyjęte z opisu polish_cci - jako ściągawka)
1) Nie używamy wykresu ceny do definiowania trendu.
2) Nie używamy średnich do definiowania trendu.
3) Nie używamy wykresów o większym czasie (np z M5 na M30) do definiowania trendu.
4) Używamy tylko CCI.
5) Transakcje powinny brane tylko z trendem.
6) Należy unikać formacji zmiany trendu i skupić się tylko na formacjach z trendem.
To twoje PISMO ŚWIĘTE :535:

PRZESTRZEGANIE ZASAD (1)
Przestrzeganie zasad najlepiej zinterpretować graficznie.Jedno jest pewne jeśli nie zrozumiesz zasad
1) Przegrałeś
2) Nie zarobisz
To zastanów się po co to czytasz i dlaczego tu jesteś.,albo dlaczego nie zmienisz wątku skoro jest wiele innych na tym forum bardziej interesujących ?

Jeśli wyrobisz sobie nawyki używając woodie to jest to Twój pierwszy krok do sukcesu
- a po to chyba tu jesteś i po to, właśnie to czytasz 8)

Musisz zrozumieć,że rynek nie ma natury "wścibskiego Polaczka"wsadzającego nosa wszędzie.Rynek żyje dniem dzisiejszym ,chwilą i emocjami robi to co w danej chwili jest ważne i istotne.Kieruje się zwyczajami modą zyskiem danej chwili a co to wyznacza CCI Trend to jest Twój wskaźnik resztę masz w d.... to twoja krew w żyłach, ale i krew inwestorów, to puls i tętno rynku.
To tak jakbyś był na Wall Street. Póki tego nie zrozumiesz przegrasz .I to musisz sobie wbić do swojego pustego. łba.

Tu obowiązuje łopatologia - łopatą wbijamy zasady do łba

To jest rewolucyjny sposób (system) handlu opracowany przez Ken Wood, znany również jako Woodie. Za naukę tego systemu ludzie w USA płacą ciężką sałatę. Zastanów się dlaczego ?
To system uniwersytecki a nie jakiś tam szablon ściągnięty z netu
To system poparty badaniami naukowymi.
Strzeżony obwarowaniami patentowymi.
.
Panel Woodie to
a) majstersztyk,
b) Cyganka,która prawdę Ci powie dużo wcześniej niż inne wskaźniki ,
c) Twój pulpit sterowniczy,a pozostałe szablony o ile takie używasz to szukanie potwierdzeń (dla mnie są one coraz mniej potrzebne),
d) sejsmograf,który zawiadomi Cię o trzęsieniach rynku
e) nawigator,który poprowadzi Cię do sukcesu
za jakiś czas jak zrozumiesz system przyznasz mi rację.

Dla mnie ten system jest 100% i mam w to w d... czy w to wierzysz, czy nie i tak tu przyjdziesz ,jak przefiukasz depo i się zastanowisz co ten facet pisze Jak to się mówi "po owocach go poznasz" wyniki mówią same za siebie.Ale tu nie chodzi o wyniki bo nawet nie chcę mówić ile razy przekręciłem depo na plus zapewniam Cię czytelniku że jest to liczba dwucyfrowa (okres 3 tygodnie). a straty były tyle że odrabiane w trybie torpedy 2 X tyle co straciłeś.Kiedyś to może pokażę dziś to jest nie istotne..Co do wyniku to nie wiem czy u Woodie miałbym ocenę ,mierną. osobiście wątpię 8)
Ważne jest to co uzyskałem pewność inwestycyjna, a to jest Graal.Moje błędy to niedoskonała znajomość panelu oraz nieobecność przy otwartych pozycjach i to tyle....
Dodam ze złapałem się na tym, że wiem wcześniej co będzie dalej zanim za proroczy DailyFX Plus do którego mam "bonusowy" dostęp z racji konta real w MF Global Canada i to jest ciekawe.

Konkluzja
Albo będziesz przestrzegał zasad woodie ,albo umoczysz

---ciąg dalszy nastąpi w stosownym czasie 8)

Jeśli coś Ci tu nie pasuje szukaj szczęścia w innym wątku...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

cugan pieknie sie czyta twoje epopeje :)

prawda jest taka ze jak idzie w "twoja strone" i dodatkowo wyrysowuje sie na woodiem m5 to wtedy otwierasz trade

jezeli dalej idzie po twojej mysli zamykasz z zyskiem

jezeli idzie w innym kierunku odpalasz woodiego na D1, H4, H1
[ cytat z biblii
"3) Nie używamy wykresów o większym czasie (np z M5 na M30) do definiowania trendu."
4) Używamy tylko CCI.
5) Transakcje powinny brane tylko z trendem. (dopowiedz moja ... z trendem Woodie m5 jak rozumiem)
]
dodatkowo inne kolorowe templaty i nie tracisz wiary bo przeciez wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazuja ze te -100 pips mozna zamkniac z duzym zyskiem ( co akurat jest slusznym zalozeniem przy twoim starzu na FX )

po 2 dniach zamykasz z zyskiem, a pod koniec udanego tyg ciemnej masie udostepniasz statement.zip i 10 przykazan do ktorych sie nie stosujesz

jest pare osob zarazonych przez ciebie ktore testuja Woodiego m5 i maja mniejsze doswiadczenie na FX i graja z zasadami bo nie umieja sie podpierac globalnym obrazem rynku i ich wyniki sa bardziej wskazane, tylko ze oni moga sie nabawic nerwicy lapiac po 7 pipsow i widzac twoje wyczyny,

moze ze wzgledu na nich wygeneruj pare strat dla bardziej realistycznego ukazania systemu :)
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Konstruktywna krytyka niczym nie uzasadniona ale skoro podjąłem ten wątek do prowadzenia to zapewniam Cię drogi r4ph, że kolejne odcinki będą nie mniej interesujące jakkolwiek serial ustawiłem na jakieś pół roku :lol:
Materiały ku temu mam,ale w posiadanej formie nie mogę ich udostępniać ,bo będzie to naruszenie praw patentowych co grozi kryminałem.
Panel obserwowałem 2 tygodnie, a stosuję od 3 tygodni, więc doświadczaniem będę się dzielił, jak to się mówi "w miarę jedzenia". Nikomu jednak nie zabraniam dzielić się własnymi doświadczeniami.Ba!!! Jest to nawet mile widziane. 8)
r4ph pisze:jest pare osob zarazonych przez ciebie ktore testuja Woodiego m5 i maja mniejsze doswiadczenie na FX i graja z zasadami bo nie umieja sie podpierac globalnym obrazem rynku i ich wyniki sa bardziej wskazane, tylko ze oni moga sie nabawic nerwicy lapiac po 7 pipsow i widzac twoje wyczyny,
Od czegoś trzeba zacząć i wybrać jakąś drogę do sukcesu :idea:
Woodie to swego rodzaju filozofia rynku,wiedza tajemna ,jak również zamknięty krąg i pewnego rodzaju sekta, więc ton tego watku musi mieć taki wyraz.
r4ph pisze:moze ze wzgledu na nich wygeneruj pare strat dla bardziej realistycznego ukazania systemu Smile
Masz racje .Przykład straty poniesionej na skutek postawienia zleceń zabezpieczonych SL jak widać zbyt wąsko o ok 15 pipsów.Pozostawiłem zlecenia otwarte i musiałem udać się do pracy w pilnych sprawach.Nie wziąłem ze sobą łapka, żeby odpalić i skorygować.Wiedziałem, ze dzieje się źle ale zanim przybyłem do domu było już za późno Oto efekt (zob.Strata)
Nie dałem za wygraną ponieważ kolejne dwa dni byłem w domu Odebrałem rynkowi to co mi zabrał(zob.Odrabianie strat)
Jedno jest pewne wyszedłbym ze stratnych pozycji na plusie,gdybym był przy kompie tak niestety dostałem zdrowego kopa w d.. za który równie mocno oddałem :lol:
Zawdzięczam to woodie w 95%
Zapewne to będzie szok dla niektórych, bo strata wyniosła prawie tyle cały depozyt otwarcia mini-konta..Woodie spisał się tu znakomicie , jak torpeda odrobił straty sowicie.Zlecenia zamknąłem bo miałem już dość kilkugodzinnego "grania w ping-ponga" tudzież "strzelnianki na oślep"

bulldog
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bulldog »

witam może to szczęście początkującego, ale jak obliczyłem z około 230 pipów do wzięcia uciąłem dziś +/-150, ciekawe czy odrobie straty jakie ponosiłem od marca czyli początku z fx. Dziś był chyba idealny i książkowy dzień na Woodiego, szkoda że nie mam tak codziennie pozdrawiam starych wyjadaczy, no i podziękowania dla Cugana za podbicie tematu

ps. nie wiem czy moje wyjścia są dobre bo woodi mówi o troche innym sposobie, ale wydaje mi się, że lepiej złapać dłuższy ruch i ew SL jeśli powinny być inne dajcie znać

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

bulldog
Gratuluje piękne wejścia, spróbuj zerkać na wykres na M5 w szerszej przestrzeni czasowej a na pewno wyniki jeszcze będą lepsze :516:
Na przykład spróbuj wykres oddalić na tym samym TF może coś uda Ci się coś więcej zobaczyć 8)

bulldog
Bywalec
Bywalec

cugan pisze:bulldog
Gratuluje piękne wejścia, spróbuj zerkać na wykres na M5 w szerszej przestrzeni czasowej a na pewno wyniki jeszcze będą lepsze :516:
Na przykład spróbuj wykres oddalić na tym samym TF może coś uda Ci się coś więcej zobaczyć 8)
wczoraj i dziś na wyznaczonych poziomach szukałem wejść z woodiego tf5

od dzisiaj jeszcze poeksperymentuje z woodim na tf 1h i 4h pozdr.

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Mam nadzieję, że to co napiszę nie będzie opacznie zrozumiane. Nie jest moją intencją obalanie mitu (tak, mitu bo do takiej rangi wodies cci urasta chyba już). Znam ten system, tą stronę, ten klub, ludzi związanych z woodies cci club od lat. Od wielu lat. I myślę, że należy się każdemu kto próbuje się w to wgryźć kilka słów obiektywnych faktów. Woodies cci club istnieje już bardzo długo, przez klub/chatroom/forum przewinął się tłum liczony w tysiącach traderów. Historie, które można przytoczyć są tak interesujące jak i nudne/zwykłe/przeciętne ale kilka wybija się ponad resztę. Na przykład dok. Famir, od którego wzięła się nazwa jednej z formacji to człowiek, który faktycznie był emerytowanym lekarzem i przegrał wszystkie oszczędności co ostatecznie doprowadziło go do samobójstwa. Z tego co pamiętam to był człowiek związany z klubem od samego początku, wieloletni bywalec i użytkownik wcci. Podobna historia spotkała Rickyiego, Daxa i wielu innych choć finał nie był aż tak dramatyczny jak w przypadku doktora Famira.
Wiedza tajemna o jakiej pisze Cugan to w moim przekonaniu totalne bzdury, nie ma tu żadnej wiedzy tajemnej. WCCI od swojego początku opierał się o bardzo stare i proste techniki, które działają jeśli rozumie się rynek, które działają nie z powodu swej genialności a z powodu tego, że ktoś ma smykałke i potrafi "czytać" rynek tak czy inaczej. Metoda wcci pomimo wielu prób automatyzacji nigdy nawet nie zbliżyła się do ideału, nigdy automaty zbudowane o wcci nie dawały dodatnich balansów co oczywiście było kwitowane tym, że nie jest to metoda możliwa do zautomatyzowania. Tym samym jednak można powiedzieć, że jest to metoda wymagająca od użytkownika pojęcia i wyczucia o wiele większego niż się to może wydawać z początku ponieważ każdy kto spróbuje stosować tą metodę na ślepo przegra z kretesem. Na kilkaset osób, które przewinęło się przez klub za moich czasów może dwie lub trzy faktycznie zarabiały. Może... nie jestem tego pewien bo wierzyć mogę na słowo. Reszta osób traciła pieniądze czasem w tempie błyskawicy.
Trzymanie pozycji na minusie jak pokazuje Cugan jest totalnie wbrew wcci, nigdzie takiej praktyki wżadnym tutorialu, opisie czy ze słów nawet samego twórcy nie znajdziecie. Pamiętam bardzo dobrze jak Woodie "odkrył" zlr i twierdził, że nie trzeba robić nic innego, wystarczy stosować zlr. Jasne... i wszyscy w wcci są już milionerami. Tak jak i sam woodie. Prawda o Woodiem też nie jest zbyt ciekawa ani optymistyczna - wielu z tych, którzy wylecieli z klubu to ludzie, którzy autentycznie czują się oszukani i mają w moim odczuciu pełne do tego prawo. Jeśli ktoś potrzebuje znać szczegóły tego o czym piszę to chętnie się podzielę.
Konkludując, WCCI to żadna magiczna czy tajna metoda, to jedna z dziesiątek metod patrzenia na rynek. Nie jest to automat, nie jest to żaden gral, tak jak z każdą metodą, szczególnie szeroko-dostępną. Umiesz czytać wykres, umiesz czytać cci, spoko, ale nie jest to kwestia formacji takiej czy innej aby regularnie zarabiać. WCCI to okulary, przez które można patrzeć na rynek ale to nie jest alfa i omega sama w sobie, kto chce niech to weźmie pod rozwagę, kto nie chce, moim zdaniem trudno, takie życie.

bulldog
Bywalec
Bywalec

Ignac pisze: Konkludując, WCCI to żadna magiczna czy tajna metoda, to jedna z dziesiątek metod patrzenia na rynek. Nie jest to automat, nie jest to żaden gral, tak jak z każdą metodą, szczególnie szeroko-dostępną. Umiesz czytać wykres, umiesz czytać cci, spoko, ale nie jest to kwestia formacji takiej czy innej aby regularnie zarabiać. WCCI to okulary, przez które można patrzeć na rynek ale to nie jest alfa i omega sama w sobie, kto chce niech to weźmie pod rozwagę, kto nie chce, moim zdaniem trudno, takie życie.
po części się z Tobą zgodzę, choć doświadczenie na FX nieduże bo od marca to gpw i konktrakty to około 6 lat więc coś tam widzę na wykresie, nie zamierzam również zminimalizować wykresu świecowego, czy liniowy i patrzeć tylko na CCI; zobacz na mój post z wejścia w GU zwykła AT S/R poparta wejściem CCI, a dzień trejdu na EU to tylko sprawdzanie ile da się wycisnąć z pozycji; jeżeli usuniesz z niego CCI to zobaczysz, że ceny spadają i odbijają się w tym miejscu gdzie powinny i zwykłe AT też by się świetnie sprawdziło,
woodi prawdę powiedziawszy w lepszy sposób oddaje aktualną tendencję na rynku, na razie tylko jestem w stanie wyczuć to na tf5, choć jak mówi cugan warto też obserwować wyższe;
nie zamierzam więc rezygnować z woodiego bo jest jak do tej pory najlepszymi okularami przez jakimi patrzyłem na rynek

moje wejścia jeśli są błędne to proszę o opinie

w wejściu w GU zjadło mi część tekstu, zamknąłem tp30pips bo spać już poszedłem pzodr
Ostatnio zmieniony 08 lip 2010, 23:35 przez bulldog, łącznie zmieniany 1 raz.

Peterr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Peterr »

bulldog możesz mi odpowiedzieć dlaczego nie zagrałeś kilku ZLR i HTLB....
akurat tych które zakonczylyby sie startą ???

ODPOWIEDZ