woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Zaskoczyłeś mnie ale bo miałem takie coś zrobi po jakimś czasie ale skoro tak to na bieżąco 8)
Poniżej moje wyniki i samokrytyka
1) otworzyłem za duzo zleceń
2) mogłem je ze 3 razy zamknąć
3) nie otworzyłem na dołku na 1,22 bo nie chciałem przesadzać choć depo mi na to pozwalało
Na razie tyle 8)
Obecne wejścia są bez sensu bo nie ma dobrego sygnału
czakon@vp.pl pisze:czy patrzysz przez to także długoterminowo?
Raczej tak ale na razie to jak widać się nie da
Były trzy sygnały moim zdaniem na S
1) niezgodność koloru ZL z ostatnim spadkiem z 1,2332
2) płaski szczyt
3) na Heart są oznaki łamania trendu wzrostowego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

cugan pisze:Poniżej moje wyniki i samokrytyka

zapomniales dodac ze pozwoliles spasc -60 pipsow, a zamknales na +30, dodatkowo chciales dobierac do trejdu dlugoterminowego na systemie opartym na lapaniu max 10-20 pipsow jak juz byles 60 pipsow w plecy

dadatkowo syt AT byla fatalna na wzrosty, chociaz te spadki byly pod publike i dane o 20 :), ale system mechaniczny nie analizuje syt

nie mowie ze twoj system nie daje zarabiac ale to nie jest woodie i najwiecej w nim uznaniowosci

ty zawierasz jedna pozycje na pare dni, chyba ze nie idzie w twoim kierunku to dobierasz,
zeby zarabiac na woodiem M5 to trzeba sie naskalpowac po pare pipsow i tranzakcja trwa niecala godzine
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

r4ph
Naprawdę najlepiej się krytykuje trzeba jednak wyciągnąć wnioski.
Woodie,s używam do wejść jak element strategi inwestycyjnej a nie jak narzędzia do skalpowani.Do trejdowania trzeba być czasowym a ja niestety zajmuje sie również własnymi interesami nie łatwo połączyć jedno i drugie by nie popełnić błędu bądź wiedząc o błędach nie móc ich poprawić..Trejdowanie wymaga wyrzeczeń na które mnie nie stać jednak czynię pewne usprawnienia aby jakoś stanowiska do trejdowania poprawić co może przynieść lepsze wyniki Przyjmuję krytykę ze skruchą 8)
czakon@vp.pl pisze:Prosiłbym o kilak Twoich setów
Zagranie na L

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

cugan pisze:Naprawdę najlepiej się krytykuje trzeba jednak wyciągnąć wnioski.
nie tyle mi chodzilo o krytyke co przejrzystosc systemu :),
1. jezeli dodajesz jakias analize z innego systemu warto ja dodac
2. nie boj sie zamykac pozycji, wiem ze to nie wyglada najlepiej jak zamieszczasz pozycje stratne, ale kazdy system sie opiera na umiejetnosci zamykania stratnych pozycji a nie czekaniu paru dni i zamykaniu z zyskiem
3. zarekomendowales mi ten system ale nie wiem czy TP mam ustawiac na pare pipsow czy na paredziesiat i czy SL moge miec 100 pipsow :), jaki jest R/R wg ciebie

no i ciekawe co zrobiles z ta L-ka
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

1. jezeli dodajesz jakias analize z innego systemu warto ja dodac
Watek jest o Woodie i tego się trzymajmy wspólnie system można dopracować i nie musi pracować na M5 ale tylko testy i opinie dadzą nam informacje.Jak skończy się ten tydzień to pokaże jak dostałem w d.. dlatego ze nie zachowałem zasad.Wododiego i nie miałem czasu na trading 8)
cugan pisze:Trzeba patrzeć jak się Panel zachowuje względem cen jak rąbie Ghosty a cena aktualna rośnie ( Day Price) to edek się zbiera czyli inwestorzy ładują L na maxa .................
Wypowiedz jednego z użytkowników Woodie na moje PW podane za zezwoleniem bez personaliów
cugan, dzięki za natchnienie do stosowania woodiego, w tydzień odrobiłem wszystkie swoje dotychczasowe straty na fx
powodzonka i liczę na ciekawe dyskusje na forum
Oby innym się udało.Tak trzymać Koledzy :516:
To moje wyniki z tytułu użytkowania woodie's
Zyski i straty- komentarz
1) starty powstałe z nieobecności przy platformie a nie przez system SL za wąsko postawiony o ok. 20 pipsów zlecenia otwarte bez przemyślenia i AT na pałę gdybym miał dostęp do platformy zapewne bym poprawił i znowu przegrzałem ze zleceniami
2) zyski to pewność ze rynek pójdzie w tą stronę to zapewnił mi woodie oraz AT .Zlecenia dobierane gdy rynek się cofał ale nie tak by mogło się coś stać
Miłego oglądania

Awatar użytkownika
answer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: answer »

cugan na ładnych musiałeś być minusach od samego rana maksymalnie na każdej pozycji ok 60 pipsów, a co byłoby gdyby żadnej interwencji na edku dziś nie było i poleciałby na 1.2190? :D
rynek jest jak dziwka, ale to Ty dajesz d...

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Przecież mam AT i woodiego są granice a nie będę siedział przy kompie i skalpował bo nie mam na to czasu rodzina ważniejsza wczoraj było zakończenie roku wiec dzieciom czas należy poświecić a nie trading.Jak doskoczyłem do kompa do waliłem L jak zeszły poniżej czwartkowych zleceń.Musiało odbić do wsparcia na W1 TCCI szło w średnim stopniu na 50 Line i w minimalnym na 100 Line dla S. No i to:
cugan pisze:Trzeba patrzeć jak się Panel zachowuje względem cen jak rąbie Ghosty a cena aktualna rośnie ( Day Price) to edek się zbiera czyli inwestorzy ładują L na maxa .................
answer pisze:cugan na ładnych musiałeś być minusach od samego rana maksymalnie na każdej pozycji ok 60 pipsów, a co byłoby gdyby żadnej interwencji na edku dziś nie było i poleciałby na 1.2190? :D
Na pewno gdym pilnował wynik pewnie byłby lepszy ale nie koniecznie na pewno bardziej logiczny.Zasady jednak mówią same -"po owocach Cię poznają" a nie jak robisz trading .Trading to ryzyko Ja zaryzykowałem i straty z czwartku odrobiłem z nawiązką.
r4ph pisze:no i ciekawe co zrobiles z ta L-ka
Jak to co przetrzymałem widać na Statement jak chcesz to sobie sprawdz.
Mogłem zamknąć jak rynek poszedł na 1,234 ale tego nie zrobiłem.
Powód -tak odczytałem z Woodie's

Miło mi będzie poczytać jak woodie spisuje się u Kolegów z Forum piszcie bo oto chodzi by dzielić się doświadczeniami :516:

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

answer pisze:cugan na ładnych musiałeś być minusach od samego rana maksymalnie na każdej pozycji ok 60 pipsów, a co byłoby gdyby żadnej interwencji na edku dziś nie było i poleciałby na 1.2190? :D
Musiało odbić nie było innej opcji CCI było na 100 Line w momencie dołka a TCCI miedzy 200- 100 i zbierało się do góry tak więc wzrost był raczej pewny. Widać to szczególnie na CCI Filter
To inny rodzaj szablonu woodie's.Jest ich jeszcze kilka 8)
Wg. Statement dodatkowe 5 x L wbiłem ok godz 16.40 jak widać z ostatniego rysunku że słusznie.Wcześniej wibite L przetrzymałem świadomie bo mogłem je zamknąć na 1,234 bez problemu można sprawdzić po postach z DayTrading
PS. Tak na marginesie to jesteśmy w pobliżu wsparcia z dna czyli 1.2190 które nie zostało jeszcze tknięte i jeśli ktoś myśli,że granie na S w tych okolicach jest bezpieczne to się grubo myli. 8)

Pliczek Woodie_QuickReferenceGuide ze skrótowym opisem formacji zgodnych i niezgodnych z trendem z tłumaczeniem polskim przy użyciu Google Tłumacz .Jeśli ktoś jest biegły w English jestem za tym by opis polski wygładził.

Awatar użytkownika
MikeLD
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MikeLD »

To ja mam prośbę, zwłaszcza kolego cugan, pewnie dasz radę. Podchodzę chyba już od miesiąca do teorii systemu i zwala mnie z nóg ich główna strona. Coś tam grzebałem po forum ale główna po prostu restartuje mój zmysł estetyki... nadaje się do konkursu oczojebności. :shock:
Masz tam gdzieś konkretnego manuala w pdf czy coś, co można jak człowiek druknąć sobie w formie analogowej (papierowej) i poczytać do poduchy?
Oczywiście ver. EN

W zasadzie przydałoby sie to też tu na pierwszej stronie. Mi się nie chciało tych 13 stron czytać, więc leciałem losowo, co w sumie dało rezultat, że przeczytałem wątek od tyłu chyba z 10 razy.

Pozdr.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Ponizej przedstawiam swoje 3 wejscia z 3 dni. Ostatnie zakonczone sl. Licze na uwagi szczegolnie na te odnoszace sie do stratnego, czy popelnilem blad wchodzac ?

ODPOWIEDZ