woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
Ada$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ada$ »

Środowisko Woodiego w czwartej wersji pod MT4 może się komus przyda :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Im ciszej jedziesz, tym dalej zajdziesz...

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bkt321 »

Witam,

Czy ktoś posiada idyntyczny wskaźnik jak na helpie w języku polskim http://www.woodiescciclub.com/tools/polish-cci.pdf, tz. z liniami LSMA i SW, oraz w identycznych kolorach jak na helpie?

Byłbym wdzięczny...

Pozdrawiam

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie jestem pewien czy wejście sprzedaży powinno być przy przebiciu LZ czy w momencie pojawienia się koloru czerwonego ...

ZAŁĄCZNIK

Praktyków - jeśli jeszcze tacy są proszę o podpowiedź... Mam nadzieję, że ten temat nie umarł śmiercią naturalną bo zaczyna mi się podobać...
Nadal podtrzymuje zapytanie wskaźnika identycznego z helpa....

Dodano po 17 minutach:

Miejsce zamknięcia widać lepiej parę minut później...

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

WEJŚCIE

Dodano po 27 minutach:

I WYJŚCIE

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

1. przykład wejścia ZLR (Zero Line Reject) na Woodies CCI

Wrzucam przykład wejścia ZLR (Zero Line Reject) na EURUSD z SILNYM trendem WZROSTOWYM z 19-06-2009, godzina 19:15.

CCI porusza sie w strone przeciwną do trendu, potem zawraca w kierunku trendu, a powrót występuje pomiędzy -100 Line i 100 Line.

Ps. na wykresie jest też GMMA in colour zapożyczona od FX Lamera (którą jednak mniej znam i jeszcze nie czujnę) na wzór "miksu" GAJOWEGO.

Ciekaw jestem, jak te strategie się sprawdzają u innych. FX Lammer zwraca uwagę na wejście w GMMA w momencie rozwarstwienia średnich szybkich i wolnych. Problem w tym, ze sygnał rozwarstwienia rysuje się z opóźnieniem w realu, a na rysunku, po fakcie, rzeczywiście wygląda efektownie. Przynajmniej ja mam takie odczucia.

Strategia Woodies CCI - wydaje się być jaśniejsza i precyzyjniejsza...

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

Ale nie ma to jak zdecydowany trend...

2 pierwsze zagrania w kosolidacji
2 późniejsze w trendzie

Polecam grę tylko w trendzie oraz łączenie analizy technicznej z fundamentalną. Mniej stresu lepsze wyniki... :-)

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi na jakiej zasadzie działają wskaźniki Chop Zone i Sidewinder? Niby mógłbym zadowolić się informacją podaną w pdf-ie dołączonym do wskaźników i szablonów, ale tam jest tylko napisane jaki kolor ma mieć wskaźnik, żeby można było otworzyć pozycję. Pomyślałem sobie, że jeśli miałbym uczyć się tego systemu, to warto byłoby wiedzieć czym w ogóle są te wskaźniki, na podstawie jakiej formuły są liczone itd. Czym jest CCI oczywiście wiem, bo to popularny wskaźnik, ale do informacji o tych dodatkowych wskaźnikach filtrujących już nie mogłem tak łatwo dotrzeć.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Odświeżam temat bardzo skuteczna metoda po tygodniu szalonego testowania przekroczyła rozmiary mojego umysłu i aż muszę ochłonąć by zglebić temat.
Zapraszam do dyskusji użytkowników 8)
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Zapodaj Statement testów
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

może ja spróbuje :idea: :idea: :idea: :idea:

Większość tradu opieram na Vegas i nie narzekam, ale zawsze można czegoś nowego się nauczyć 8) 8) 8) 8)
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

ODPOWIEDZ