woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad
Witam,
Czy ktoś posiada idyntyczny wskaźnik jak na helpie w języku polskim http://www.woodiescciclub.com/tools/polish-cci.pdf, tz. z liniami LSMA i SW, oraz w identycznych kolorach jak na helpie?
Byłbym wdzięczny...
Pozdrawiam
Czy ktoś posiada idyntyczny wskaźnik jak na helpie w języku polskim http://www.woodiescciclub.com/tools/polish-cci.pdf, tz. z liniami LSMA i SW, oraz w identycznych kolorach jak na helpie?
Byłbym wdzięczny...
Pozdrawiam
Nie jestem pewien czy wejście sprzedaży powinno być przy przebiciu LZ czy w momencie pojawienia się koloru czerwonego ...
ZAŁĄCZNIK
Praktyków - jeśli jeszcze tacy są proszę o podpowiedź... Mam nadzieję, że ten temat nie umarł śmiercią naturalną bo zaczyna mi się podobać...
Nadal podtrzymuje zapytanie wskaźnika identycznego z helpa....
Dodano po 17 minutach:
Miejsce zamknięcia widać lepiej parę minut później...
ZAŁĄCZNIK
Praktyków - jeśli jeszcze tacy są proszę o podpowiedź... Mam nadzieję, że ten temat nie umarł śmiercią naturalną bo zaczyna mi się podobać...
Nadal podtrzymuje zapytanie wskaźnika identycznego z helpa....
Dodano po 17 minutach:
Miejsce zamknięcia widać lepiej parę minut później...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
1. przykład wejścia ZLR (Zero Line Reject) na Woodies CCI
Wrzucam przykład wejścia ZLR (Zero Line Reject) na EURUSD z SILNYM trendem WZROSTOWYM z 19-06-2009, godzina 19:15.
CCI porusza sie w strone przeciwną do trendu, potem zawraca w kierunku trendu, a powrót występuje pomiędzy -100 Line i 100 Line.
Ps. na wykresie jest też GMMA in colour zapożyczona od FX Lamera (którą jednak mniej znam i jeszcze nie czujnę) na wzór "miksu" GAJOWEGO.
Ciekaw jestem, jak te strategie się sprawdzają u innych. FX Lammer zwraca uwagę na wejście w GMMA w momencie rozwarstwienia średnich szybkich i wolnych. Problem w tym, ze sygnał rozwarstwienia rysuje się z opóźnieniem w realu, a na rysunku, po fakcie, rzeczywiście wygląda efektownie. Przynajmniej ja mam takie odczucia.
Strategia Woodies CCI - wydaje się być jaśniejsza i precyzyjniejsza...
CCI porusza sie w strone przeciwną do trendu, potem zawraca w kierunku trendu, a powrót występuje pomiędzy -100 Line i 100 Line.
Ps. na wykresie jest też GMMA in colour zapożyczona od FX Lamera (którą jednak mniej znam i jeszcze nie czujnę) na wzór "miksu" GAJOWEGO.
Ciekaw jestem, jak te strategie się sprawdzają u innych. FX Lammer zwraca uwagę na wejście w GMMA w momencie rozwarstwienia średnich szybkich i wolnych. Problem w tym, ze sygnał rozwarstwienia rysuje się z opóźnieniem w realu, a na rysunku, po fakcie, rzeczywiście wygląda efektownie. Przynajmniej ja mam takie odczucia.
Strategia Woodies CCI - wydaje się być jaśniejsza i precyzyjniejsza...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi na jakiej zasadzie działają wskaźniki Chop Zone i Sidewinder? Niby mógłbym zadowolić się informacją podaną w pdf-ie dołączonym do wskaźników i szablonów, ale tam jest tylko napisane jaki kolor ma mieć wskaźnik, żeby można było otworzyć pozycję. Pomyślałem sobie, że jeśli miałbym uczyć się tego systemu, to warto byłoby wiedzieć czym w ogóle są te wskaźniki, na podstawie jakiej formuły są liczone itd. Czym jest CCI oczywiście wiem, bo to popularny wskaźnik, ale do informacji o tych dodatkowych wskaźnikach filtrujących już nie mogłem tak łatwo dotrzeć.
Odświeżam temat bardzo skuteczna metoda po tygodniu szalonego testowania przekroczyła rozmiary mojego umysłu i aż muszę ochłonąć by zglebić temat.
Zapraszam do dyskusji użytkowników
Zapraszam do dyskusji użytkowników

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- Boby_Fischer
- Gaduła