woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Dlaczego ozywasz M15.?
Dlaczego nie masz kompletnego panelu?
Tu go masz:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=90
Czy mógłbyś zaznaczyć swoje wejście gdzie wszedłeś i dlaczego szczególnie to z wybitym SL :!: :!:
To jest jak PISMO ŚWIĘTE
cugan pisze:ZASADY (wyjęte z opisu polish_cci - jako ściągawka)
1) Nie używamy wykresu ceny do definiowania trendu.
2) Nie używamy średnich do definiowania trendu.
3) Nie używamy wykresów o większym czasie (np z M5 na M30) do definiowania trendu.
4) Używamy tylko CCI.
5) Transakcje powinny brane tylko z trendem.
6) Należy unikać formacji zmiany trendu i skupić się tylko na formacjach z trendem.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

cugan pisze:Dlaczego ozywasz M15.?
A dlaczego nie? Lubie M15. Uwazasz, ze m5 jest lepsze?

cugan pisze:Dlaczego nie masz kompletnego panelu?
No wlasnie sam nie wiem dlaczego. Musialem cos zle sciagnac, mialem wlasnie pisac do ciebie w tej sprawie ale dzieki za link, musialem to przeoczyc.

cugan pisze:Czy mógłbyś zaznaczyć swoje wejście gdzie wszedłeś i dlaczego szczególnie to z wybitym SL
Jest zaznaczone. Wszedlem gdy CCI przecielo linie trendu. Moglbys napisac dlaczego ty bys w to nie wszedl?

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

exodus24 pisze:A dlaczego nie? Lubie M15. Uwazasz, ze m5 jest lepsze?
Jak lubisz M15 to uzywaj sobie na innym szablonie a nie na Panelu Woodie's.
M15 wygładza szum a tu nie oto chodzi tu masz ten szum widzieć.Sygnały muszą być wyraźne a nie stłumione to Twoja szansa na superwejście w pozycje. Wierzchołki i załamania muszą być wyraźne na wykresie a nie wygładzone przez jakiś tam TF.Na panelu używamy wyłącznie M5
exodus24 pisze:No wlasnie sam nie wiem dlaczego. Musialem cos zle sciagnac, mialem wlasnie pisac do ciebie w tej sprawie ale dzieki za link, musialem to przeoczyc.
Jeśli cos nie zrozumiałeś z instrukcji przeczytaj ponownie
jeśli dalej nie zrozumiałeś instrukcji przeczytaj ponownie

.... rób to tak długo aż załapiesz
exodus24 pisze: Jest zaznaczone. Wszedlem gdy CCI przecielo linie trendu. Moglbys napisac dlaczego ty bys w to nie wszedl?
Na żadnym z tych rysunków nie było wyraźnego wejścia w pozycję Ty przyłączyłeś się do trendu .To nie o to chodzi 8)
Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 07:35 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Wszystko działa w podanym pliku Panelu Woodie's w instrukcji jest opis tych linii czytaj powoli ze zrozumieniem i znajdziesz to czego szukasz.Udanych trejdów Jak załapiesz Panel masz szanse być bogatym człowiekiem:Na chwile obecna nie znalazłem nic lepszego i bardziej skutecznego jak Woodie :516:
Posty zamieszczone za zgodą ich autorów bez personaliów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

Face shoot the fuckers...

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Kiedyś próbowałem zabaw z Woodim. Skończyło się to źle - dla konta demo :)
Pewnie dlatego że próbowałem wszystkie sroki za ogon złapać. Czyli każdą formację jaka tam była :)

Po tylu opiniach możliwe że podepnę sobie demo od next week i sprawdzę jak ten woodi się ma. Może dojrzałem w końcu do wskaźników ^^. Z 2giej strony... zauważyłem - tak na szybkiego że wejścia gdzie woodi mówi wejdź to przeważnie swoim sysem też mam to samo. Różnica polega na tym że nie ma wskaźników do których za chiny ludowe nie mogę się przemóc.

Najśmieszniejsze jest to że Woodi cały czas tu był :) I chyba tylko Cuganowi zachciało się eksperymentować :)

Od siebie dodać mogę tyle że fajnie by było jakbyś Cuganie wypowiedział się które wg Ciebie formacje (poparte jakimiś przykładzikami z dokładnym pokazaniem gdzie, co i jak) są najsilniejsze. Imo lepiej nauczyć się jednej 2 formacji i trzepać nimi niż walić każdą. Sądzę że każdego dnia będziemy mieli choć jedną sytuację w której będziemy mogli trzepnąć pipsy na kontynuację...
Tymczasem wracam do pure charts :)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Shadi pisze:Z 2giej strony... zauważyłem - tak na szybkiego że wejścia gdzie woodi mówi wejdź to przeważnie swoim sysem też mam to samo.
dokladnie czemu niby wskaznik ma byc szybszy od ceny skoro jest jej pochodna?

przegladam reguly tego systemu i to jest pa i at tylko ze na wskazniku a nie na cenie, ale najwazniejsze ze skuteczne

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

exodus24 pisze: Wyjales mi to z ust. Fajnie by bylo gdybys zamiescil pare fotek. Co innego czytac a co innego zobaczyc.
Dajcie mi jeszcze trochę czasu bo muszę to do końca opanować.

Zestaw moich zasad:
1) Moja zasada gram na kierunek albo up albo down a nie jakieś tam lewa prawa
generalnie wg .trendu w zgodzie z zasadami Woodie
2) Druga zasada TF= M5 dla panelu Woodie
3) Wchodzę raz na mocnym sygnale po dłuższej obserwacji danego indexu .Sygnał musi być konkretny poparty AT i sygnałami innych wskaźników.Dziś odstąpiłem od zasady i wszedłem w połowie trejdu to jest błąd- ledwo uciekłem.To się nazywa papranie po prostu spaprałem trejd a raz już tak miałem nie wyciągnąłem wniosków. To była nauczka.Dobrze że nie gorzka.
4) Jeśli trend jest stabilny zlecenia czasami trzymam, generalnie zamykam na koniec dnia.
5) Przenigdy nie zostawiam pozycji nie zabezpieczonych pozycji.Może być duży SL ale przynajmniej tak zabezpieczony aby z trejdów wyjść na "0" lub "na lekkim plusie".Okazji do wejścia będzie miliony wedle zasady "nie pierwsza nie ostatnia".Tą zasadę muszę dopracować bo robię odstępstwa kiedy zlecenia idą od silnych wsparć.
6) Najważniejsza jest realizacja zysków -polecam globalny SL lub TP nie ma co trzymać jak jest niepewnie -"co zamknięte i w kieszeni to Twoje a co otwarte to brokera" .Tu nie ma litości ani niuansów..Tniemy zyski tniemy straty jak w życiu -"nie zarobiłeś ale i nie straciłeś"

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

Hmm troche tam testuje. Szukam czegoś co odsieje nie wtopione stupy w strategii Zero Line mighty one załaczonej przez Shadiego na forum.
ZL to wedłóg mnie najbardziej sprawdzajaća sie zależnosc na FX. Są też wtopy wiadomo i tutaj szukam jakiegoś narzedzia do filtracji.
Ładnie spisuje sie tutaj fibo ale nie zawsze mam czas siedziec przed kompem, obczajać rynki, indeksy ,dane makro itp. Mam pomysł na EA ale potrzebuje jeszcze czegoś do podłączenia pod ZL.

Woodie póki co mało sie pokrywa i jakos nie przemawia do mnie otwieranie na jednym sygnale 10-20tranzakcji jak robi to Cugan. Wiadomo każdy ma swój patent i w jego wykonaniu jakoś to wygląda przynosząc kozackie efekty. Ale wiadomo wszystko do czasu a nie zakłądam że sytem ma 100% skuteczności.

Póki co z obserwacji i testów wydaje mi sie że wejścia z woodiegonadaja sie do skalpów troche granie średnioterminowo mija sie z celem.

Hmm potestuje jeszcze bo póki co raczej w materii woodiego to świezak jestem i może moje zdanie sie zmieni, a nóż wpadne na jakies ciekawe spostrzezenia :)

Może jak cugan (widac ze rozkminił to juz całkiem ciekawie) załaczy jakies wyjaśniacze na zawierancyh tranzakcjach to troche sie wyjaśni. Póki co od siebie moge dodać ze wczoraj woodie spisywał sie elegancko, zresztą widać że Microbi i Cugan tez przykozaczyli.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

cugan pisze:ZASADY (wyjęte z opisu polish_cci - jako ściągawka)
1) Nie używamy wykresu ceny do definiowania trendu.
2) Nie używamy średnich do definiowania trendu.
3) Nie używamy wykresów o większym czasie (np z M5 na M30) do definiowania trendu.
4) Używamy tylko CCI.
5) Transakcje powinny brane tylko z trendem.
6) Należy unikać formacji zmiany trendu i skupić się tylko na formacjach z trendem.
To twoje PISMO ŚWIĘTE :535:
Omówienie krótkie strategii na podstawie rysunku.
Siadając do komputera przyjmujesz t podane poniżej zasady
1) Nie wiesz i nie bierzesz pod uwagę żadnych informacji z zewnątrz
2) Nie interesuje Cię co jest na innych TF-ach.
3) Nie obchodzi Cię jaki trend obecnie obowiązuje. po prostu masz to w d....
4) Nie interesuje Cię co dzieje się na wykresie.czy są spadki czy wzrosty
Uruchamiasz platformę i odpalasz dany index i patrzysz na wykres na interwale TF = M5 i co widzisz:.(zob.rys.)
Konkluzja
Albo będziesz przestrzegał zasad woodie ,albo umoczysz

---ciąg dalszy nastąpi w stosownym czasie 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 15:38 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ