Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
popej30
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: popej30 »

Zamieszczam aplikacje desktop'ową której głównym zadaniem jest odpytywanie serwerów o czas dostępu (pingowanie hosta). Z brak laku jak na razie tylko pierwsze pole zwraca wyniki. Za kilka dni pełna wersja. Załączam równiez adresy IP FxPro.

Dodano po 6 minutach:

Proszę o zainstalowanie .NET Framework 4.0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

Boby_Fischer pisze:Witam!
Poszukuję wskaźnika, który pokazywałby mi zakres cenowy danej waluty z poszczególnych dni. Wiem, że widziałem go już na forum ( na samej górze ekranu pokazuje zakres cenowy z kilku dni + średnia z tych dni ). Bardzo proszę o pomoc.

Dziękuje!
boby
prosze :D

http://www.favstocks.com/ferrufx-multi- ... or/064153/
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

wal_fx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wal_fx »

Witam!

Mam pytanie! W zasadzie jestem początkujący na forex i szukam dobrego rozwiązania. Ostatnio na allegro znalazłem "fxwinner trading system" i zastanawiam się czy może ktoś korzystał z tego systemu. Jesli tak to bardzo bym prosił o opinie:) w sumie 69 zł to nie dużo, ale mieć a nie mieć! warto sie upewnić!!

pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje!

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Wyobraź sobie, że przypadkowo spotkana osoba proponuje Ci sprzedać automatyczny system do prowadzenia samochodu. "Zapłać mi kilka setek za układ elektroniczny i przestań tracić energię na prowadzenie samochodu" - proponuje nieznajomy. Możesz się zdrzemnąć przy kierownicy, a system "zdalnego kierowania" zawiezie Cię prosto do pracy. Najprawdopodobniej wyśmiałbyś takiego sprzedawcę. Ale czy śmiałbyś się w podobny sposób gdyby zaproponowano Ci automatyczny system transakcyjny?
Złożone ludzkie działania nie poddają się automatyzacji.
To tylko kilka z powodów.

Żródło: Zawód inwestor - Elder
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

wal_fx pisze:fxwinner trading system
Zawsze możesz spróbować - ale to nie system jest najważniejszy - najważniejsze jest doświadczenie i ogranie - bez tego nawet najlepszym sysem świata będziesz tracił.

A tak poza tym to ten system to żaden gral - tak jak wszystkie - najlepiej stworzyć swój własny sys - wtedy gramy tym co nam najbardziej odpowiada i znamy go od podstaw.

Takich tematów są dziesiątki na tym forum - dlatego ja będę zawsze za tym, że najlepiej wychodzi się na tym gdy czegoś sami się nauczymy.

:)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

wal_fx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wal_fx »

Dziękuję bardzo za odpowiedz:) ale z tego co tam jest napisane to to nie jest automat. Trzeba chyba samemu dokonywać zlecenia! zresztą nie wiem, nie znam się:P poczekam i zobacze czy ktoś się na to skusi i to kupi, jak tak to ja też zaryzykuję i napiszę jak sie sprawuje:)

Pozdrawiam!!

Dodano po 2 minutach:
klonmarcin pisze:najlepiej wychodzi się na tym gdy czegoś sami się nauczymy
Mądrę słowa, dziękuje za rade:)

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

wal_fx pisze:Mam pytanie! W zasadzie jestem początkujący na forex i szukam dobrego rozwiązania. Ostatnio na allegro znalazłem "fxwinner trading system" i zastanawiam się czy może ktoś korzystał z tego systemu. Jesli tak to bardzo bym prosił o opinie:) w sumie 69 zł to nie dużo, ale mieć a nie mieć! warto sie upewnić!!
Nie korzystałem ani z tego systemu, ani z żadnych innych płatnych systemów. Jeśli Twoja decyzja będzie taka, żeby jednak iść tą drogą, to Twój wybór. Jednak najpierw odpowiedz sobie na pytanie: czy jeśli miałbyś system, który zarabia, to zawracałbyś sobie głowę sprzedawaniem go za jakieś marne grosze, czy po prostu trzepałbyś kasę grając nim? Oczywiście od reguły są wyjątki i zdarzało się już, że można było kupić systemy lub automaty, które faktycznie przez jakiś czas zarabiały - jednak chyba nie były sprzedawane na Allegro, choć kto wie :) . Zdecydowanie lepszym wyborem jest dążenie do stworzenia własnych metod gry, a nie liczenie na to, że ktoś sprzeda Ci zarabiający system. Wiele informacji możesz znaleźć za darmo w internecie i da się z nich stworzyć coś swojego.

P.S. Pamiętaj również o tym, że do kosztu tych 69 zł może dojść koszt w postaci kasy straconej przez grę tym systemem, chyba że zamierzasz nim grać tylko na demo :)

P.S. 2: Eh, zostałem wyprzedzony, Marcin napisał właściwie to samo :)

krzys444
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzys444 »

szukam wskaznika króry pokazuje poziomy oporu , wsparcia ,, wskaznika który eliminuje szum we wykresach notowac cenowych , w przedziale czasu M5 do H4 , zaciekawił mnie tez INDIS na tutejszej stronie ,,ciekawe wskazniki MT4 '' gdzies na stronie 11 ale nie pokazuje wskaznika % K 55 , dziekuje za pomoc ,

pawb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawb »

krzys444 pisze:szukam wskaznika króry pokazuje poziomy oporu , wsparcia ,, wskaznika który eliminuje szum we wykresach notowac cenowych , w przedziale czasu M5 do H4 , zaciekawił mnie tez INDIS na tutejszej stronie ,,ciekawe wskazniki MT4 '' gdzies na stronie 11 ale nie pokazuje wskaznika % K 55 , dziekuje za pomoc ,

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

A może coś takiego:

Tro dynamic fibs sr, lub Tro supreshhll.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Zablokowany