Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
ehh daj spokoj...nic nie ugralem
zamknalem na BE, gralem na realu, jak pisalem bylo to ostatnie wejscie, na wiecej depo nie pozwalało...widze, ze gdybym postawil wszystko na 1 karte i czekał do konca ukosiłbym max 100p...ale lipa...zabraklo pewnosci...a zamiast tego wszedlem na kangurze i stop loss, wyzerowane depo..noż by to szlag... 
Witam wszystkich, weteranow jak i swieza krew;)
Watek znaleziony przez przypadek, ale to podobne one rzadza swiatem.. Ale do rzeczy..ZL system jest bardzo zblizony do tego co sam stosuje w swojej strategii, jednak mam pytanie zwlaszcza do tych ktorzy juz maja dluga przygode z ZL-kami. Czy bierzecie pod uwage MOMO tworzone jako np. trzecia lub czwarta swieca w kolejnosci (przy spadkach lub wzrostach), czy tez tylko pierwsza jako odwrocenie trendu?
Jesli juz gdzies padlo to pytanie to sorry, ale nie doczytalem, lata leca i wzrok juz nie ten co kiedys..
Watek znaleziony przez przypadek, ale to podobne one rzadza swiatem.. Ale do rzeczy..ZL system jest bardzo zblizony do tego co sam stosuje w swojej strategii, jednak mam pytanie zwlaszcza do tych ktorzy juz maja dluga przygode z ZL-kami. Czy bierzecie pod uwage MOMO tworzone jako np. trzecia lub czwarta swieca w kolejnosci (przy spadkach lub wzrostach), czy tez tylko pierwsza jako odwrocenie trendu?
Jesli juz gdzies padlo to pytanie to sorry, ale nie doczytalem, lata leca i wzrok juz nie ten co kiedys..
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.
rzuc okiem na moje screeny, duzo wczesniej byla momo na H1 i wg niej chcialem wchodzic
na twoim screenie...masz długa zielona swieczke i po niej doji, po doji długa czerwona spadkowa...ja wchodziłem zaraz po doji ale odpuscilem na BE..
na twoim screenie...masz długa zielona swieczke i po niej doji, po doji długa czerwona spadkowa...ja wchodziłem zaraz po doji ale odpuscilem na BE..
mozesz wyjasnic co masz na mysli? oraz dlaczego wg ciebie było to ryzykowne wejscie? wydawalo mi sie ze bylo dosc solidnie potwierdzone...ciekawe ciekawe Smile od m1 do h1 powiadasz ?Smile
diver3 ja jeśli wchodzę w ZL to jedynie po momo występujących blisko poziomów czyli tak jak napisałeś po odwróceniach trendu. Inni robią jak chcę. Każdy jakoś po swojemu. Ale przy moim podejściu da radę jakoś logicznie ustawić SL, bo w innych przpadkach trzeba raczej stosować sztywne SL jak robi np Uzin. Poczytaj jego journal. Jest cały o ZL wyłącznie. Pozdro
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
Weteranem nie jestem ale według mnie najbardziej bezpieczne jest ta świeczka która odwraca trend ale chyba według zasad to każda podwójna wartość poprzedniej świeczki to momentum.diver3 pisze:Czy bierzecie pod uwage MOMO tworzone jako np. trzecia lub czwarta swieca w kolejnosci (przy spadkach lub wzrostach), czy tez tylko pierwsza jako odwrocenie trendu?
Uśmiechajmy się, jutro możemy nie mieć zębów
GaduGadu 906295
a to już jak się komu podoba, tak jak pisałem wcześniej, ja nie biorę pod uwagę momentum, które się tworzą np w połowie drogi między najbliższym S a R, jest to większe ryzyko i ja tego nie gram,
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
czyli grasz na pierwszej swieczce po zmianie trendu w okolicach SR tak to rozumiem i nie zwracasz uwagi na inne poprzednie momentu załóżmy z dnia poprzedniego(nieraz działają) .saku82pl pisze:a to już jak się komu podoba, tak jak pisałem wcześniej, ja nie biorę pod uwagę momentum, które się tworzą np w połowie drogi między najbliższym S a R, jest to większe ryzyko i ja tego nie gram
Ujmując to wszystko byłbym za taką taktyką myślę bezpieczną.
Uśmiechajmy się, jutro możemy nie mieć zębów
GaduGadu 906295