Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

ehh daj spokoj...nic nie ugralem :| zamknalem na BE, gralem na realu, jak pisalem bylo to ostatnie wejscie, na wiecej depo nie pozwalało...widze, ze gdybym postawil wszystko na 1 karte i czekał do konca ukosiłbym max 100p...ale lipa...zabraklo pewnosci...a zamiast tego wszedlem na kangurze i stop loss, wyzerowane depo..noż by to szlag... :x
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dandos2 »

saku82pl pisze:a na usdchf nie ugrales niczego??!!

Hej
W którym miejscu na usdchf bo nie widzę nic ciekawego wczoraj aczkolwiek to drugie momo było ok.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

Witam wszystkich, weteranow jak i swieza krew;)
Watek znaleziony przez przypadek, ale to podobne one rzadza swiatem.. Ale do rzeczy..ZL system jest bardzo zblizony do tego co sam stosuje w swojej strategii, jednak mam pytanie zwlaszcza do tych ktorzy juz maja dluga przygode z ZL-kami. Czy bierzecie pod uwage MOMO tworzone jako np. trzecia lub czwarta swieca w kolejnosci (przy spadkach lub wzrostach), czy tez tylko pierwsza jako odwrocenie trendu?

Jesli juz gdzies padlo to pytanie to sorry, ale nie doczytalem, lata leca i wzrok juz nie ten co kiedys..;)
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

rzuc okiem na moje screeny, duzo wczesniej byla momo na H1 i wg niej chcialem wchodzic

na twoim screenie...masz długa zielona swieczke i po niej doji, po doji długa czerwona spadkowa...ja wchodziłem zaraz po doji ale odpuscilem na BE..
ciekawe ciekawe Smile od m1 do h1 powiadasz ?Smile
mozesz wyjasnic co masz na mysli? oraz dlaczego wg ciebie było to ryzykowne wejscie? wydawalo mi sie ze bylo dosc solidnie potwierdzone...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

diver3 ja jeśli wchodzę w ZL to jedynie po momo występujących blisko poziomów czyli tak jak napisałeś po odwróceniach trendu. Inni robią jak chcę. Każdy jakoś po swojemu. Ale przy moim podejściu da radę jakoś logicznie ustawić SL, bo w innych przpadkach trzeba raczej stosować sztywne SL jak robi np Uzin. Poczytaj jego journal. Jest cały o ZL wyłącznie. Pozdro
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

diver3 pisze:Czy bierzecie pod uwage MOMO tworzone jako np. trzecia lub czwarta swieca w kolejnosci (przy spadkach lub wzrostach), czy tez tylko pierwsza jako odwrocenie trendu?
Weteranem nie jestem ale według mnie najbardziej bezpieczne jest ta świeczka która odwraca trend ale chyba według zasad to każda podwójna wartość poprzedniej świeczki to momentum.
Uśmiechajmy się, jutro możemy nie mieć zębów
:-) GaduGadu 906295

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

dandos2 pisze:ale chyba według zasad to każda podwójna wartość poprzedniej świeczki to momentum
zgadza sie, ale nie każda momentum może być sygnałem do wejścia, nie uważasz?? :)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

saku82pl pisze:zgadza sie, ale nie każda momentum może być sygnałem do wejścia, nie uważasz??
oczywiscie że tak tylko powiedz jeśli nie jest to problem dlaczego nie każde ?

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

a to już jak się komu podoba, tak jak pisałem wcześniej, ja nie biorę pod uwagę momentum, które się tworzą np w połowie drogi między najbliższym S a R, jest to większe ryzyko i ja tego nie gram,

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

saku82pl pisze:a to już jak się komu podoba, tak jak pisałem wcześniej, ja nie biorę pod uwagę momentum, które się tworzą np w połowie drogi między najbliższym S a R, jest to większe ryzyko i ja tego nie gram
czyli grasz na pierwszej swieczce po zmianie trendu w okolicach SR tak to rozumiem i nie zwracasz uwagi na inne poprzednie momentu załóżmy z dnia poprzedniego(nieraz działają) .
Ujmując to wszystko byłbym za taką taktyką myślę bezpieczną.

ODPOWIEDZ