woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Dane personalne platforma numer konta celowo usunąłem .Test z tygodnia
Otwierałem tylko w jednym kierunku.Często miałem problem z otwarciem pozycji albowiem takie jakie chciałem i tak nie wchodziły.Wszystkie otwarcia z ręki.

Woodie na TF M5 służył mi do otwierania pozycji a nie do analizy AT .Ułatwiał mi obserwacje rynku w którym momencie otwierać dlaczego nie zamykać dlaczego czekać .Strata to wyłącznie pomyłka . Dwie pozycje mi z zyskiem zamknęło bo przegrzałem Margin
Proszę nie brać pod uwagę wielkości lotu do depozytu bo wiadomo ze musi to być proporcjonalne to jest nieistotne.
Wersja użytkowanego szablonu to
woodie_panel_heart_v3112_344
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2010, 00:37 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

no wynik imponujący i pierwsze 10 dni bez SL - to lubię 8) 8) 8) 8) 8)
I tylko Edek :idea: :idea: :idea: :idea:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

No ale gra tylko na L. Przy tak obranym z góry kierunku i przy trendzie up przez ostatnie dni to większość systemów dałaby ładny zysk.
Ja osobiście gram tylko na S więc ostatnio muszę wyrywać z rynku każdy pips jaki się da ;)
Ale za to gdy trend jest down to mogę wtedy poszaleć i wyniki są zaj....e ;)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

daromanchester
Dużo w tym racji.Zalecenie użytkownika ze str.9
bkt321 pisze:Polecam grę tylko w trendzie oraz łączenie analizy technicznej z fundamentalną. Mniej stresu lepsze wyniki... Smile
Sygnał na wzrosty na D1 i W1 był ewidentny zatem gra na kierunek wzrostowy
uzasadniona.
Nomercy
Ja tylko i wyłącznie gram na edku

Potestuje dalej zobaczymy 8)
Absolutnie nikomu nie zalecam takiej gry bo jest to istne szaleństwo
i jest mocno ryzykowne.Tu przestroga poniżej;;;;; 8)
grandepaco pisze:ALE CÓŻ CHCIWOŚĆ I BRAK JESZCZE DOŚWIADCZENIA spowodowaly pierwsze moje wyzerowanie konta.

Dla przestrogi dla innych podam blędy które popełniłem:
-samozachwyt i pewność że zawsze będzie tak świetnie
-wydawanie jeszcze nie zarobionych pieniędzy
-pruba szybszych wejść w pozycję bez potwierdzonego jeszcze sygnału
-pruby przesuwania SL w nadzieji że się odwróci
-szukanie potwierdzenia w systemie dla swoich źle otwartych pozycji
-i w końcu panika-odwracanie pozycji i dalsze powiększanie strat
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=60
Ostatnio zmieniony 19 cze 2010, 09:05 przez cugan, łącznie zmieniany 8 razy.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Tak wygląda woodie_panel_heart
Delikatnie mówiąc jest to odgrzewanie kotleta ale jak komuś spasuje to da się to przełknąć
Plik ze strony 9 jest wadliwy wrzucam więc od siebie.
Panel jest przewidziany do użytku na TF M5
Opis polski niedziałający w wątku działa trzeba go pobrać IE i mieć zainstalowany
Adobe Raeder (Acrobat) opis na str.9 jak to zrobić i trochę zasad. UFF mam z głowy 8)
:arrow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=80

ZASADY (wyjęte z opisu polish_cci - jako ściągawka)
1) Nie używamy wykresu ceny do definiowania trendu.
2) Nie używamy średnich do definiowania trendu.
3) Nie używamy wykresów o większym czasie (np z M5 na M30) do definiowania trendu.
4) Używamy tylko CCI.
5) Transakcje powinny brane tylko z trendem.
6) Należy unikać formacji zmiany trendu i skupić się tylko na formacjach z trendem.

Ważne linki:
gibenes pisze:( www.WoodiesCCIclub.com )
Ostatnio zmieniony 19 cze 2010, 20:40 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.

firma44
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: firma44 »

@cugan gratuluje wyników i proszę o komentarz. Ekspertem w tej metodzie nie jestem, ale założenia wydaje mi się, że znam. TF5 minut i pozostałe zasady wskazują, że jest to ewidentnie system do skalpowania. W twoim statement 'cie jest wiele pozycji trzymanych przez kilka dni (do tygodnia). Zgodności wejść z metodą nie jestem w stanie skomentować, bo nie znam platformy na jakiej grałeś i jej czasu, ale jestem przekonany (w oparciu o opis strategii) , że oryginalny system wielokrotnie nakazywały zamknąć otwarte pozycje. Z czego wynika mnogość zleceń to widać, ale nie mogę wyczaić dlaczego trzymasz je tak długo (w odniesieniu do tej metody)? Napisz proszę, jeżeli możesz:

1. Co dodałeś od siebie do oryginalnego systemu?
2. Czym się kierowałeś trzymając tak długo otwarte pozycje (autor systemu nie zaleca obserwacji wyższych TF-ów ani wykresu ceny do określania trendu)?

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Ja generalnie działam na kilku szablonach do oceny sytuacji ale nie wątek aby o tym pisać.Oprócz tego mam swoje AT i info z DailyFx i kilka programików
rożnej maści.Szukałem czegoś co zapewni mi pewność wejścia w pozycje i Woodie mnie zadowala.
Ad. 1. Od siebie na razie nic nie dodałem.Grałem wg mojego AT a oceniam sytuację na podst. kilku szablonów.Jedno jest ciekawe ze kiedy inne szablony sugerowały mi zamykanie pozycji Woodie mi mówił , "że nic się nie dzieje". Wiedziałem kiedy chłopaki graja w ping-ponga a kiedy zamierzają jechać ostro.Wchodziłem w pozycje kiedy szablony sugerowały mi dalszą jazdę a Woodie mi sygnalizował szczyt HFE ( czyli koniec jazdy)..Pozycje otwierałem poniżej ( tym wypadku na buy ) sygnału HFE ok 10-20 pipsów.Kiedy inni na forum krzyczeli dalej ja wiedziałem "basta" bo Woodie mi pokazywał (to koniec) "grzej w drugą stronę teraz na maksa ile dasz radę i jakie są bezpieczne możliwości depo"..Potem ustawiałem SL globalnego do podjazdu gdyby coś nie poszło". W żadnym przypadku nie było takiej potrzeby.
Ad.2 Kierowałem się innymi szablonami które mówiły mi ze można jechać dalej a Woodie potwierdzał ze jest to możliwe.Bez AT nie da rady trzeba sprawdzać cały czas.Jedna wada jeśli używasz Woodiego do otwierania pozycji .Tu raczej nie ma mowy o ustawianiu pozycji oczekującej.Wchodzisz kiedy Woodie Ci każe a nie jak inne szablony.
Poza tym pracuję a nie tylko trejduję,ale mam ostatnio więcej czasu z uwagi zastój w interesach.
Kiedy zacząłem kierować się samym Woodiem bez .AT to efekt widać na Statement parę pipsów zarobionych. Tak więc bez oceny sytuacji i AT nie da rady.Do skalpu jest dobry dla mnie jak średniodystansowca interesują sytuacje .kiedy jest gorąco i nie wiadomo co robić Woodie spisuje się tu znakomicie. :516:

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Dzisiejsze wyniki jak edek mnie potraktował z BUTA to ja jego też dlaczego to zagwarantował mi \Woodie.Na dodatek byłem w pracy wiec kontrola konta była ograniczania

Wolałem to zamknąć choć jestem zdania ze i tak pójdzie w dół ale kładę spać a licho nie śpi 8)
Jak zwykle wszelkie dane odnośnie konta i,platformy i personaliów usunięte celowo
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 17:55 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Witam
Ciesze sie, ze temat zostal odswierzony. Kiedys interesowalem sie ta strategia, ale poszedlem w koncu inna droga. Mysle jednak, ze warto zaglebic sie w to. Po przeczytaniu watku zagralem tym systemem. Ponizej przedstawiam swoje transakcje z wczoraj.

czakon@vp.pl
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: czakon@vp.pl »

cugan a to Ty skalpujesz na podstawie woodiego ? kierujesz sie tymi formacjami podobnymi do RGR oraz vegas i inne ? czy patrzysz przez to także długoterminowo? I czy mógłbys wrzucic kilka Twoich setów chciałbym przyglądnąc sie Twoim wejścią. Gram ta strategią od dwóch dni i wyniki są zachwycajace na razie 100 % tylko tak jak mówisz ja robie podobnie. Tne na skalpie na poziomie 7-8 pips + . jak woodie mówi ze koniec to kończe. Konsekwencja i narazie wychodzi ale nie ma co sie jarać bo trzeba to przetestować dłużej. Prosiłbym o kilak Twoich setów

ODPOWIEDZ