WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
jarek sumek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarek sumek »

matka pisze:
jarek sumek pisze:Zresztą ja często legalizuję kasę w ten sposób, że hedguję zyski z zagranicy z polskim brokerem i płacę podatek, ale za to nie muszę się martwić, że US będzie przypier... ał się do moich większych zakupów w kraju.
Bardzo jestem ciekaw jak to robisz ;) Balansując konta pozycjami po 20-30 pips zbyt wiele traci się na kosztach. Skolei jeśli potrafi się przewidzieć dłuższy trend to przecież chyba lepiej otworzyć obydwie pozycje w tym samym kierunku?
To jest sprawa na oddzielny wątek. W skrócie to mam skuteczność około 70% w tym i jak się nie udaje to przelewam tradycyjnie. Po kilku hedgach mam tyle legalizacji ile potrzeba i nie wszystko na raz a w częściach. A z tymi pozycjami to nikt nie ma 100% skuteczności w grze pozycyjnej, więc pomnażanie konta w ten sposób jest ryzykowne.

A w temacie to zagraniczni brokerzy dają prawie zawsze możliwość korzystania z wolnego marginu do otwierania pozycji chodzi o MarketMakerów. Polscy brokerzy nie dają takiej możliwości i myślę, że to jest spowodowane jakimiś regulacjami prawnymi, więc hedge dla nich to nie problem.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

jarek sumek pisze:Zresztą ja często legalizuję kasę w ten sposób, że hedguję zyski z zagranicy z polskim brokerem i płacę podatek, ale za to nie muszę się martwić, że US będzie przypier... ał się do moich większych zakupów w kraju.
Hedge nic Ci tu przecież nie da. I tak musisz rozliczyć zyski z konta zagranicznego - nawet jak zejdziesz z depem do 0 biorąc pod uwagę różnice kursów PLN wyjść Ci może podatek do zapłaty ....
jarek sumek pisze:To jest sprawa na oddzielny wątek. W skrócie to mam skuteczność około 70% w tym i jak się nie udaje to przelewam tradycyjnie. Po kilku hedgach mam tyle legalizacji ile potrzeba i nie wszystko na raz a w częściach.
Anoo .... temat ciekawy, chętnie bym się "podpiął" :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Wzięcie 50% to będzie porażka na całej linii. No nie którzy mogą powiedzieć nie wzięcie 50% to będzie porażka ale jak ktoś weźmie 50% to tak jakby się przyznał do winy.

Ruszyłem już chyba we wszystkie kierunki teraz zobaczymy co uda się załatwić.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Dear Mr. xxxxxxxxxxxxxx

Thank you for your email, and I apologise for the delay in replying.

I would refer to the email that you received from Cora Lane of the Irish Financial Regulator on 19 May to the email address ‘xxxxxxxxxxxxxxxxxxx’

In her email, Cora told you that only Ava Capital Markets Limited is authorised by the Irish Financial Regulator.

It is not clear from your email whether you were dealing with Ava Capital Markets Limited or another firm in the Ava FX group.

If you have a complaint about an Irish authorised firm, you are entitled, under the Consumer Protection Code, to make a complaint by writing directly to the firm concerned.

If you are not happy with the response provided to you by the firm, you are entitled to escalate your complaint to the Financial Services Ombudsman (FSO), who has the statutory powers to investigate complaints against financial services providers. You can find further information on the role of the FSO at www.financialombudsman.ie.

With respect to suspected fraudulent activity, if you have not already done so, you should inform the police in the country where the fraud took place.

I hope the above is of assistance to you.

Yours sincerely

Elaine Mannix

Public Contacts Unit

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

forexpolska pisze:With respect to suspected fraudulent activity, if you have not already done so, you should inform the police in the country where the fraud took place.
I tyle w temacie ...
Green
Obrazek
Obrazek

stophouse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stophouse »

zz pisze:Pisałem wielokrotnie że taka sytuacja może się zdarzyć że broker ukradnie pieniądze zresztą w Polsce też były takie przypadki.
Czy możesz przybliżyć przypadki podobnych zdarzeń w Polsce. Ja się pytałem w BossaFX i nic takiego nie słyszeli?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

stophouse pisze:Czy możesz przybliżyć przypadki podobnych zdarzeń w Polsce.
Oj.....było tego...
Sprawa jednego z Biur Maklerskich F X wyprowadzili z kont klientów 320 mln zł,czy sprawa innej instytucji co okradła klientów walutowych chcieli z tą kasą uciec z kraju lecz były selekcjoner reprezentacji Polski ich sam ścigał po Warszawie zresztą było o tym głośno gazety o tym pisały dosyć dużo itp. Takich przykładów można mnożyć.Zresztą dlaczego by tak miało nie być skoro każdy może założyć platformę FX nawet Ty.
Dlatego staram się Wam wytłumaczyć że w tym biznesie NAJWAŻNIEJSZA jest wiarygodość!!!.Trzeba szukać wiarygodnego brokera czy banku.

Pozdrawiam.

Dodano po 7 godzinach 9 minutach:

Stopnhouse sorry nie wiem czy Twoje pytanie dobrze zrozumiałem lecz jeśli chodzi o Bossa FX to daję sobie rence uciąć że takie oszustwo u nich Ciebie nie spotka.
Dlatego staram się wyselekcjonować porządne instytucje finansowe.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

TM
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TM »

Kazdy moze zalozyc platforme FX i byc nadzorowany przez regulatora w UE?

Ludzie zastanowice sie zanim cos palniecie..

Przypadki ktore wymieniles nie podajac nazwy , czyli WGI DM i zapewne chodzilo o interbrok to powiazani ze soba ludzie, ktorzy zalozyli firemki pod szyldem zarzadzania aktywami na rynku walutowym i oferowali usuluge tylko zamoznym klientom. Nie mialo to nic wpsolnego z platformami obrotu na FX, takie rzeczy tylko w przypadkach zarzadzania kasa tyou Madoff i inni, nie slyszalem jeszcze aby broker / DM ktory zarabia na obrocie inwestorow oskubal z kasy klientow...

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Może po mału coś się ruszy zawiadomiłem już wszystkich których na obecną chwile mogłem. Jutro zawiadomię ich policję bo dziś dostałem kontakt. Nawet nasz KNF zawiadomiłem zobaczymy kto się spisze i coś załatwi bo jak na razie to FPA załatwiło albo i nie załatwiło 50% i dalej też nic nie postępuje.

Nadal czekam na odpowiedź z mediów czy chcą się zainteresować sprawą czy raczej to nie dla nich.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Ludzie zastanowice sie zanim cos palniecie.
TM rusz mózgownicą! .
Jeżeli najbogatsi ludzie w Polsce zostali tak wyrolowani i oszukani to co nas może spotkać jeżeli poważnie tutaj nie będziemy tutaj rozmawiać?.Cieszę się że jesteś świetnie zorientowany lecz to nie znaczy że pozostali forumowicze też to wiedzą!.
Co do platformy to jest tak jak napisałem wystarczy że kupisz oprogramowanie zarejestrujesz firmę na jakieś wyspie puszczasz reklamę na świat że bilionowe obroty,szybka egzekucja zleceń,frajerów znajdziesz..
Jeszcze raz moja rada dla niezorientowanych forumowiczów podstawa to szukać
WIARYGODNEGO banku lub brokera.

Pozdrawiam.

Dodano po 17 minutach:

Ps. jeszcze to
TM pisze:nie slyszalem jeszcze aby broker / DM ktory zarabia na obrocie inwestorow oskubal z kasy klientow..
Były takie przypadki najgłośniejszy dotyczył jednego z największych brokerów czyli Rewco zreszta bardzo ciekawy przypadek który mnie zainspirował.Gdy kadra okradła klientów ogłoszono bankructwo natomiast oddział Rewco Kanada miał dodatkowe ubezpieczenia i tam wypłacono całą kasę klientom.Dlatego te szczegóły są takie ważne.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ