To jest sprawa na oddzielny wątek. W skrócie to mam skuteczność około 70% w tym i jak się nie udaje to przelewam tradycyjnie. Po kilku hedgach mam tyle legalizacji ile potrzeba i nie wszystko na raz a w częściach. A z tymi pozycjami to nikt nie ma 100% skuteczności w grze pozycyjnej, więc pomnażanie konta w ten sposób jest ryzykowne.matka pisze:Bardzo jestem ciekaw jak to robiszjarek sumek pisze:Zresztą ja często legalizuję kasę w ten sposób, że hedguję zyski z zagranicy z polskim brokerem i płacę podatek, ale za to nie muszę się martwić, że US będzie przypier... ał się do moich większych zakupów w kraju.Balansując konta pozycjami po 20-30 pips zbyt wiele traci się na kosztach. Skolei jeśli potrafi się przewidzieć dłuższy trend to przecież chyba lepiej otworzyć obydwie pozycje w tym samym kierunku?
A w temacie to zagraniczni brokerzy dają prawie zawsze możliwość korzystania z wolnego marginu do otwierania pozycji chodzi o MarketMakerów. Polscy brokerzy nie dają takiej możliwości i myślę, że to jest spowodowane jakimiś regulacjami prawnymi, więc hedge dla nich to nie problem.