WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
trade.cfd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: trade.cfd »

Nie z AVA a z Finspreadem jak gralem na CFD.
Teraz sa wlasnoscia City Index
LISTOPAD 49 pozycji. 35 wygranych, 14 przegranych (71% sukcesu), zysk miesiaca 857 pipsow. GRUDZIEŃ 246 pipsów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Sprawa to jest taka, że ava wspaniałomyślnie chce oddać 50% straty z 12.000$ i zakończyć sprawę. Niestety ja nie odpuszczę bo to nie było włamanie tylko przekręt.

Co do tego dlaczego nie uciekłem po pierwszym razie to zostałem z hedżem i chciałem odrobić stratę no niestety widocznie za dobrze mi szło i uznali że trzeba czyścić konto po raz drugi.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

ForexowySzu
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Nieprzeczytany post autor: ForexowySzu »

forexpolska pisze:Witam

Poszukuje osób, które miały problemy z odzyskaniem pieniędzy utraconych z nie swojej winy. Chodzi mi o włamanie na konto itp.

Na razie nie chcę ujawniać brokera ale dziś w nocy włamano się na moje konto.

Z informacji od brokera wiem, że włamał się ktoś z IP Wietnamskiego.

Ktoś wszedł zamknął hedza oraz zaczął swoje inwestowanie - niszczenie konta czyli otwierał pozycje po 1 mln czyli 10 lotów i pierwsza akcja minus 3000$ zamknięcie pozycji potem kolejna akcja znów 1 mln czyli 10 lotów i strata prawie 2000$ ostatnie zlecenie też na 1 mln czyli 10 lotów rozwaliło konto strata wynosi około 12.000$.

Sprawa jest bardzo ciekawa ponieważ widać, że ewidentnie ktoś chciał rozwalić konto. Po pierwsze po co włamywał się na konto jak nie mógł i tak nic wypłacić. Po drugie ktoś otwierał mega pozycje po co? Po to żeby rozwalić konto.

Druga podejrzana sprawa to broker przyznał o włamaniu i powiedział, że nie ponosi odpowiedzialności i wyłączył czat i tyle ich interesuje klient. Z informacji od innych inwestorów dostałem taką informacje, że to być może beoker przez trzecie osoby chce rozwalić konto.

Najważniejsze w zimę też miałem włamanie u tego samego brokera i też broker stwierdził, że ktoś z chin do konał włamania i tu wymiana zdań trwała kilka tygodni oczywiście broker nie chciał ponieść odpowiedzialności. Ciekawa sytuacja jak udało się już odrobić tamte straty kolejne włamanie te obecne.

Moja prośba do osób które miały takie problemy i odzyskały kasę albo za pomocą medjacii przez któryś portal albo za pomocą coś w stylu KNF danego kraju.

Bardzo będę wdzięczny bo dziś mnie to spotkało jutro może kogoś innego spotkać

To nie jest wcale odosobniony przypadek,znajomemu sami otworzyli już dwukrotnie duże transakcje na których był ostro w plecy prawie 4000, stwierdzili to pana rachunek pan chyba wie co pan na nim robi :lol:
Wszystko dlatego że zrobił z 800$ w miesiac ponad 6000$ po prostu miał farta,widocznie broker nie mógł sie pogodzić z taką stratą :wink:
Dodam ze to broker uchodzacy za jednego z najlepszych
:lol:
Dlatego nie należy trzymać wiekszej kasy na jednym rachunku.
Założenie sprawy nic nie da bo to jest nie do udowodnienia :!:

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

ForexowySzu pisze:Założenie sprawy nic nie da bo to jest nie do udowodnienia
jak najbardziej jest - wrecz mysle, ze jakby mialo dojsc do rozprawy, to broker poszedlby na ugode - pytanie czy warto w przypadku malych kwot i ile to jest malo

ForexowySzu
Stały bywalec
Stały bywalec

forexpolska pisze:Sprawa to jest taka, że ava wspaniałomyślnie chce oddać 50% straty z 12.000$ i zakończyć sprawę. Niestety ja nie odpuszczę bo to nie było włamanie tylko przekręt.

Co do tego dlaczego nie uciekłem po pierwszym razie to zostałem z hedżem i chciałem odrobić stratę no niestety widocznie za dobrze mi szło i uznali że trzeba czyścić konto po raz drugi.
Odbierz te połowe kasy,ale nie podpisuj zadnej ugody,tak na słowo ,potem wytransferuj całą kase z konta.I uderz z całą mocą zgłoś sie do najtańszego prawnika znającego ang,(wiele nie policzy )który zatelefonuje do nich w sprawie założenie sprawy nagłosnieniem w mediach, komisji nadzoru i innych instytucji powinni sie zesrać i ci oddać reszte, wątpie aby zaryzykowali. :wink:

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

Odbierz te połowe kasy,ale nie podpisuj zadnej ugody,tak na słowo ,potem wytransferuj całą kase z konta
jezeli u brokera pracuja idioci to rzeczywiscie moze sie udac...

Awatar użytkownika
jarek sumek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarek sumek »

bez ugody i zrzeczenia się praw do konta i pozostałych należności się nie obejdzie.
Ja podpisałem coś takiego, że nie mam żadnych praw do konta po wypłacie uzgodnionej kwoty. I to u dwóch brokerów. Pierwszy raz z ITFX a drugi raz ostatnio z MRC.

ForexowySzu
Stały bywalec
Stały bywalec

McL pisze:
Odbierz te połowe kasy,ale nie podpisuj zadnej ugody,tak na słowo ,potem wytransferuj całą kase z konta
Jeśli sie da meilem to wejdź przez proxy i napisz to z IP wietnamskiego potem powiesz ze ty nic nie pisałeś . :D

trade.cfd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: trade.cfd »

ForexowySzu pisze:
McL pisze:
Jeśli sie da meilem to wejdź przez proxy i napisz to z IP wietnamskiego potem powiesz ze ty nic nie pisałeś . :D
I to byloby piekne jakby tak sie udalo haha:)
Napisalbys im potem ze proponujesz zeby zglosili sprawe na witnamska policje i oni sie tym szybciutko znajma hehe
LISTOPAD 49 pozycji. 35 wygranych, 14 przegranych (71% sukcesu), zysk miesiaca 857 pipsow. GRUDZIEŃ 246 pipsów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Sprawę prowadzę też po przez FPA i tu gość radzi mi zebrać ludzi, którzy mieli podobne albo takie same przypadki, żeby pisali w moim wątku:

http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... roker.html

Wtedy avafx zobaczy, że to staje się coraz głośniejsze i powinna się przychylić. Sam informuje mnie, że spodkał się już z takimi przypadkami jak mój ale było to dosłownie kilka.

Można powiedzieć nad chodzi nowy kierunek zarabiania przez brokerów oszukiwanie przez włamania i czyszczenie konta
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

ODPOWIEDZ