zgadzam się w 100% z Greenem, tracisz tylko czas a zidentyfikowanie adresu IP przez policję to pewnie kwestia kilku dni,green7 pisze:Dla mnie to jakaś bzdura. Przecież to Ciebie okradli - zupełnie nie rozumiem dlaczego wzbraniasz się w takiej sytuacji przez zawiadomieniem odpowiednich organów ?forexpolska pisze:Dla tego że jak ci okradną konto w banku to co bank ci daje IP i każe zgłaszać sprawę na policję? Nie ty informujesz bank o takim fakcie a sprawę zgłasza bank i policja ściga złodziei. Bo to ta firma broker czy bank ma wszystko po swojej stronie.
Rozumiem, że jak np. zostawisz auto na parkingu strzeżonym wrócisz a auta nie będzie to będziesz czekał aż właściciel parkingu zgłosi kradzież ?
A jak tego nie zrobi albo zrobi to za pół roku - gdy wszystkie ślady kradzieży zostaną zatarte to Ty i tak słowem nie piśniesz bo to przecież on powinien zgłosić ....
Mam wrażenie, że zupełnie nie zależy Ci na odnalezieniu sprawcy - Ty chcesz tylko aby broker zwrócił kasę. Dla mnie jest to dziwne postępowanie bo:
- jeśli było przestępstwo to dlaczego broker ma bulić? Założę się, że umowa z nimi ma odpowiednie punkty na takie przypadki. No i pewnie można wykazać, że i Ty nie dochowałeś należytej ostrożności.
Złapanie sprawcy daje Ci możliwość ubiegania się o odszkodowanie od niego, a i może broker wtedy Ci uwierzy i coś dołoży (bo skąd teraz niby ma wiedzieć, że te pozycje jednak nie były otwarte przez Ciebie?)
- jeśli przestępstwa nie było a kombinuje broker to oczywistym jest, że nie zgłosi tego na policję i zostaniesz z niczym - chyba, że na odczepnego coś Ci rzucą. Tutaj z kolei policja mogłaby udowodnić, że to oni kombinują a rozpoczęcie śledztwa szybko skłoniłoby ich do współpracy.
W chwili obecnej czekasz a ewentualne dowody powoli znikają .....
WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com
- forexpolska
- Pasjonat
green7 pisze:Dla mnie to jakaś bzdura. Przecież to Ciebie okradli - zupełnie nie rozumiem dlaczego wzbraniasz się w takiej sytuacji przez zawiadomieniem odpowiednich organów ?forexpolska pisze:Dla tego że jak ci okradną konto w banku to co bank ci daje IP i każe zgłaszać sprawę na policję? Nie ty informujesz bank o takim fakcie a sprawę zgłasza bank i policja ściga złodziei. Bo to ta firma broker czy bank ma wszystko po swojej stronie.
Rozumiem, że jak np. zostawisz auto na parkingu strzeżonym wrócisz a auta nie będzie to będziesz czekał aż właściciel parkingu zgłosi kradzież ?
A jak tego nie zrobi albo zrobi to za pół roku - gdy wszystkie ślady kradzieży zostaną zatarte to Ty i tak słowem nie piśniesz bo to przecież on powinien zgłosić ....
Mam wrażenie, że zupełnie nie zależy Ci na odnalezieniu sprawcy - Ty chcesz tylko aby broker zwrócił kasę. Dla mnie jest to dziwne postępowanie bo:
- jeśli było przestępstwo to dlaczego broker ma bulić? Założę się, że umowa z nimi ma odpowiednie punkty na takie przypadki. No i pewnie można wykazać, że i Ty nie dochowałeś należytej ostrożności.
Złapanie sprawcy daje Ci możliwość ubiegania się o odszkodowanie od niego, a i może broker wtedy Ci uwierzy i coś dołoży (bo skąd teraz niby ma wiedzieć, że te pozycje jednak nie były otwarte przez Ciebie?)
- jeśli przestępstwa nie było a kombinuje broker to oczywistym jest, że nie zgłosi tego na policję i zostaniesz z niczym - chyba, że na odczepnego coś Ci rzucą. Tutaj z kolei policja mogłaby udowodnić, że to oni kombinują a rozpoczęcie śledztwa szybko skłoniłoby ich do współpracy.
W chwili obecnej czekasz a ewentualne dowody powoli znikają .....
Spokojnie dopiero dostałem te logi, a dziś mamy święto więc spokojnie. Nie wzbraniam się od tego o czym piszesz tylko decyzje muszę podejmować racjonalnie. Dlatego jutro zapytam o to osoby działające w takich sprawach.
Wy myślicie, że zawiadomienie policji to super rozwiązanie. Nie do końca nawet jak złapią tego przestępcę i go zapakują do pierdla po długiej sprawie to ja i tak kasy nie odzyskam zrozumcie wreszcie ale jeżeli dostanę informację, że trzeba zawiadomić policję to nie będę się wahał nawet chwili.
Co do banków to z tego co się orientuje to nie ma takich przypadków, żeby kasy nie zwrócili chyba, że ktoś sam sobie defrauduje kasę to wtedy już nie jest tak pięknie.
Widać że nie bardzo Ci zależy na ściganiu winnego. Widać jasno że chcesz aby wina spadła na brokera. Jeśli wydaje Ci się że broker zapłaci w imieniu kogoś innego to się zdziwisz..forexpolska pisze:Wy myślicie, że zawiadomienie policji to super rozwiązanie. Nie do końca nawet jak złapią tego przestępcę i go zapakują do pierdla po długiej sprawie to ja i tak kasy nie odzyskam zrozumcie wreszcie ale jeżeli dostanę informację, że trzeba zawiadomić policję to nie będę się wahał nawet chwili.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
- forexpolska
- Pasjonat
Tig3r pisze:Widać że nie bardzo Ci zależy na ściganiu winnego. Widać jasno że chcesz aby wina spadła na brokera. Jeśli wydaje Ci się że broker zapłaci w imieniu kogoś innego to się zdziwisz..forexpolska pisze:Wy myślicie, że zawiadomienie policji to super rozwiązanie. Nie do końca nawet jak złapią tego przestępcę i go zapakują do pierdla po długiej sprawie to ja i tak kasy nie odzyskam zrozumcie wreszcie ale jeżeli dostanę informację, że trzeba zawiadomić policję to nie będę się wahał nawet chwili.
Wiesz winni też nie zapłacą bo kasy fizycznie nie ukradli tylko doprowadzili do straty na moim koncie. Dziś widziałem w tv, że złapali gości co obrobili ludzi na Allegro na kilkadziesiąt tysięcy i jestem ciekaw czy ktoś z tych pokrzywdzonych odzyska swoją kasę. Podejrzewam, że nie. Goście odsiedzą z 2 lata i tyle będzie ze sprawy.
Może i fizycznie nie ukradli, ale za szkody się tak samo płaci jak za kradzież.forexpolska pisze:Wiesz winni też nie zapłacą bo kasy fizycznie nie ukradli tylko doprowadzili do straty na moim koncie.
Czemu by nie? Sąd w takich wypadkach zasądza "obowiązek naprawienia szkody" - gdzieś właśnie niedawno czytałem o wyroku w podobnej "sieciowej" sprawie.forexpolska pisze:Wiesz winni też nie zapłacą bo kasy fizycznie nie ukradli tylko doprowadzili do straty na moim koncie. Dziś widziałem w tv, że złapali gości co obrobili ludzi na Allegro na kilkadziesiąt tysięcy i jestem ciekaw czy ktoś z tych pokrzywdzonych odzyska swoją kasę. Podejrzewam, że nie.
Oczywiście, że skazany może nie mieć kasy wtedy odsiedzi .....
Sądzę, że ewentualnemu "hackierowi" działającemu na Twoim koncie gdy do drzwi zapuka policja (optymistycznie rzecz biorąc) będzie raczej zależało na uciszeniu sprawy - również przez dojście z Tobą do ugody. 12K to nie jest raczej suma za którą opłaca się iść siedzieć ....
- forexpolska
- Pasjonat
green7 pisze:Czemu by nie? Sąd w takich wypadkach zasądza "obowiązek naprawienia szkody" - gdzieś właśnie niedawno czytałem o wyroku w podobnej "sieciowej" sprawie.forexpolska pisze:Wiesz winni też nie zapłacą bo kasy fizycznie nie ukradli tylko doprowadzili do straty na moim koncie. Dziś widziałem w tv, że złapali gości co obrobili ludzi na Allegro na kilkadziesiąt tysięcy i jestem ciekaw czy ktoś z tych pokrzywdzonych odzyska swoją kasę. Podejrzewam, że nie.
Oczywiście, że skazany może nie mieć kasy wtedy odsiedzi .....
Sądzę, że ewentualnemu "hackierowi" działającemu na Twoim koncie gdy do drzwi zapuka policja (optymistycznie rzecz biorąc) będzie raczej zależało na uciszeniu sprawy - również przez dojście z Tobą do ugody. 12K to nie jest raczej suma za którą opłaca się iść siedzieć ....
To tylko tak pięknie wygląda.
Co wy za glupoty opowiadacie
Pozostaje jedynie zyczyc kazdemu mądremu, zeby spotkalo go to samo.
Co ma do rzeczy policja czy sąd w sprawie brokera ktory na 100 prawnikow na etacie i siedzibe na Wyspach Dziewyczych poza wszelaka jurysdykcją naszego prawodawstwa. Kliknięcie w male okienko akceptacji regulaminu podczas otwierania rachunku na forexie trwa zwykle 2 sekundy- nikt nie czyta 100 stronicowego regulaminu, ktory skonstruowany jest tak,ze wszystko co zle jest wina klienta.
Forexpolska codziennie loguje sie do kilku bankow internetowych, korzysta z karty kredytowej, ma 3 konta na forexie i akurat tak sie sklada,ze "haker" zajebał mu tylko jedno haslo i przegral jego pieniadze.
Nie badzcie naiwni, takich spraw jest coraz wiecej. To zwykle oszustwo brokera, ktory robi z siebie matke terese i dobrodusznie chce oddac 50 procent-byle szybko podpisac ugode i zamknac ta sprawe.
Scam brokerow nalezy eliminowac, a nie zrzucac wine na prostego uzytkownika.
Podobna historia przytrafila sie mnie i zapewne przytrafi sie czesci uzytkownikow tego forum- nikomu zle nie zyczac.
Mamili mnie najpierw 30 procentami, pozniej 50.
W skrocie powiem,ze po wielu przejsciach i bojach dostalem cala kase plus odszkodowanie.
Pozostaje jedynie zyczyc kazdemu mądremu, zeby spotkalo go to samo.
Co ma do rzeczy policja czy sąd w sprawie brokera ktory na 100 prawnikow na etacie i siedzibe na Wyspach Dziewyczych poza wszelaka jurysdykcją naszego prawodawstwa. Kliknięcie w male okienko akceptacji regulaminu podczas otwierania rachunku na forexie trwa zwykle 2 sekundy- nikt nie czyta 100 stronicowego regulaminu, ktory skonstruowany jest tak,ze wszystko co zle jest wina klienta.
Forexpolska codziennie loguje sie do kilku bankow internetowych, korzysta z karty kredytowej, ma 3 konta na forexie i akurat tak sie sklada,ze "haker" zajebał mu tylko jedno haslo i przegral jego pieniadze.
Nie badzcie naiwni, takich spraw jest coraz wiecej. To zwykle oszustwo brokera, ktory robi z siebie matke terese i dobrodusznie chce oddac 50 procent-byle szybko podpisac ugode i zamknac ta sprawe.
Scam brokerow nalezy eliminowac, a nie zrzucac wine na prostego uzytkownika.
Podobna historia przytrafila sie mnie i zapewne przytrafi sie czesci uzytkownikow tego forum- nikomu zle nie zyczac.
Mamili mnie najpierw 30 procentami, pozniej 50.
W skrocie powiem,ze po wielu przejsciach i bojach dostalem cala kase plus odszkodowanie.
LISTOPAD 49 pozycji. 35 wygranych, 14 przegranych (71% sukcesu), zysk miesiaca 857 pipsow. GRUDZIEŃ 246 pipsów
- Boby_Fischer
- Gaduła
trade.cfd pisze:Podobna historia przytrafila sie mnie i zapewne przytrafi sie czesci uzytkownikow tego forum- nikomu zle nie zyczac.
Też z AVA?
No najdziwniejsze że to drugi raz się wydarzyło forexpolska'owi i że nie zadziałał i nie zwinął się za pierwszym razem.