WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Dziś dzięki FPA dostałem logi

Dodano po 1 minutach:

kolejne

Dodano po 3 minutach:

następny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Rozumiem że obrazki log1 2 i 3 tyczą się tych transakcji których nie wykonywałeś ?
Czyli chodzi o ordery:

Ogólnie masz sprawę prostą:
- te 3 ordery wykonano z IP 77.254.175.244 a to IP należy do Netii i powinno dać się uzyskać z niego logi kto używał go w danym dniu ....

Co do orderów to mamy taką sekwencję:
07:01:17 - zamykane są 2 ordery po 0.9 lota otwarte wcześniej (jak sądzę przez Ciebie). Jeden order to Sell drugi Buy - możesz podać na jakich parach były ?

Następnie:
#30526281: otwarty 07:01:34 SELL 10 EURUSD zamknięty 07:20:52
#30526374: otwarty 07:02:35 SELL 10 GBPUSD zamknięty 07:21:00
#30527472: otwarty 07:21:11 BUY 10 GBPUSD zamknięty 15:23:31 MarginCall

Nie wygląda mi to na bezmyślne działanie - ktoś chyba mniej więcej orientował się jak działa terminal.
Poza tym ciekawostka. Zobaczcie na te ordery na pozycje "closed by:" To chyba jest jakaś nazwa grupy użytkowników do której należy dane konto. Tutaj mamy "pokerzysci" - interesujące, przecież to polskie słowo ..... AvaFx ma polskiego IB ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze:Tutaj mamy "pokerzysci" - interesujące, przecież to polskie słowo ..... AvaFx ma polskiego IB ?
Log3 zamalowany log 5 edytowany widać ... uciętą ramkę ... ale o co z tym chodzi?forexpolska ty to edytowałeś? Czy to są orginały jakie otrzymałeś?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

fxadi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxadi »

Jesli chodzi o pomoc to istnieje cos takiego jak pomoc dla poszkodowanych przez nieuczciwych brokerów etc. mecenas zna się na rzeczy niestety jest to kancelaria prawna wiec dane na priv.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:Rozumiem że obrazki log1 2 i 3 tyczą się tych transakcji których nie wykonywałeś ?
Czyli chodzi o ordery:

- te 3 ordery wykonano z IP 77.254.175.244 a to IP należy do Netii i powinno dać się uzyskać z niego logi kto używał go w danym dniu ....

07:01:17 - zamykane są 2 ordery po 0.9 lota otwarte wcześniej (jak sądzę przez Ciebie). Jeden order to Sell drugi Buy - możesz podać na jakich parach były ?

Następnie:

Nie wygląda mi to na bezmyślne działanie - ktoś chyba mniej więcej orientował się jak działa terminal.
Poza tym ciekawostka. Zobaczcie na te ordery na pozycje "closed by:" To chyba jest jakaś nazwa grupy użytkowników do której należy dane konto. Tutaj mamy "pokerzysci" - interesujące, przecież to polskie słowo ..... AvaFx ma polskiego IB ?

Więc tak ja edytowałem tylko nazwę użytkownika, żeby jej nie podawać w screnach więcej nic nie edytowałem reszta jest taka jak doszła na mój adres emeil.

Więc tak logi mam i postaram się je wam opisać co jest moje a co nie:

1. Od 7 kwietnia posiadam neta w etlinku

2. Do 30 marca neta miałem w netii.

3. Screny log1, log2, log 3 to są te ostatnie pozycje, które były otwierane niby Wietnam - Warszawa IP ( nie moje )

4. Chciałem nie ujawniać nazwy konta ale jak widać nie wszystkie miejsca z nazwą użytkownika się usunęły "pokerzysci" to moja nazwa konta.

5. Scren log 4 jak widać jest pokazane jak są otwierane pozycje z grudnia chodzi o poprzednie włamanie z CHIN troche dziwne, że podali tylko jedną pozycję.

6. Scren log 5 i log 6 to jest jedna część jaką dostałem tylko musiałem to podzielić, żeby wstawić na forum.

W log 6 widać ostatnie pozycje zostały zamykane w tym dniu co zostały otwarte te pozycje po 1 mln( jak widać adres IP jest na netii)

W log 5 u góry widać adresy IP z netii to był koniec marca jeszcze posiadałem neta z neti do 30 marca 2010. Tak jak tu patrzę to była nie bardzo udana próba wyjścia z tego hedza, który został po tamtym wlamaniu.

To tyle

Dodano po 4 minutach:

statement

Dodano po 12 minutach:

Jeżeli to nie było włamanie (a jak widać to bardzo kiepsko wygląda na włamanie) to może chcieli zrobić włamanie na IP Netii ale nie wiedzieli, że ja już zmieniłem dostawcę na Etlinka

Dodano po 24 minutach:

statement grudzień

Dodano po 1 godzinach 59 minutach:
green7 pisze:Rozumiem że obrazki log1 2 i 3 tyczą się tych transakcji których nie wykonywałeś ?
Czyli chodzi o ordery:

Następnie:

Pierwsze pytanie to odpowiem tak te log1 log2 i log3 pokazują transakcje, których nie wykonywałem.

Drugie pytanie tak netia na pewno ma takie dane ale czy to ja mam ścigać przestępcę chyba nie a po drugie to nie ujawni bo jest chyba ochrona danych osobowych. To w tej kwestii sprawę powinien kierować broker na policję, a broker nie chce kierować więc sprawa jest mocno podejrzana czy to było włamanie czy sfingowane włamanie.

Trzecie pytanie: te 2 ordery po 2 lota to też zamykała ta sama osoba co otwierała te pozycje po 3 x 10 lotów. Te pozycje 2 x 0.9 to końcówka jaka została z poprzedniego włamania i z hedżowania tego

Może masz racje, że to nie wygląda na bezmyślne działanie. Jak widać w pierwszym włamaniu i w drugim włamaniu ktoś próbował stawiać pozycje jak największe tak żeby rozwalić konto. Nie wiem czy włamywacz by potrafił tak od razu wejść i otworzyć pozycję. Malo tego wchodząc stawiał ogromne pozycje. Co innego jakby ktoś się włamał i postawił 3 pozycje nie po 10 lotów, a 3 -5 pozycji po 0.10 lota wtedy to by można było uznać za zabawę. Straty były by znikome i nie było by sprawy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

na Twoim miejscu, jeśli zależy Ci na szybkim wyjaśnieniu sprawy, poszedłbym z tym adresem ip na policję, czekanie na inicjatywę ze strony brokera to tylko strata czasu,
Obrazek

green7
Maniak
Maniak

forexpolska pisze:Drugie pytanie tak netia na pewno ma takie dane ale czy to ja mam ścigać przestępcę chyba nie a po drugie to nie ujawni bo jest chyba ochrona danych osobowych. To w tej kwestii sprawę powinien kierować broker na policję, a broker nie chce kierować więc sprawa jest mocno podejrzana czy to było włamanie czy sfingowane włamanie.
A dlaczego broker a nie Ty ?
Poszkodowany jesteś, Ty a nie broker - broker kierując sprawę na policję donosiłby w sumie na samego siebie (bo mogłoby się okazać że marne ma zabezpieczenia i zlewa ten fakt).
Masz IP na tej podstawie policja może ustalić kto z niego korzystał w danym dniu. No chyba, że nikt nie korzystał i wtedy sprawa będzie jasna - broker coś kombinuje...
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:
forexpolska pisze:Drugie pytanie tak netia na pewno ma takie dane ale czy to ja mam ścigać przestępcę chyba nie a po drugie to nie ujawni bo jest chyba ochrona danych osobowych. To w tej kwestii sprawę powinien kierować broker na policję, a broker nie chce kierować więc sprawa jest mocno podejrzana czy to było włamanie czy sfingowane włamanie.
A dlaczego broker a nie Ty ?
Poszkodowany jesteś, Ty a nie broker - broker kierując sprawę na policję donosiłby w sumie na samego siebie (bo mogłoby się okazać że marne ma zabezpieczenia i zlewa ten fakt).
Masz IP na tej podstawie policja może ustalić kto z niego korzystał w danym dniu. No chyba, że nikt nie korzystał i wtedy sprawa będzie jasna - broker coś kombinuje...
Dla tego że jak ci okradną konto w banku to co bank ci daje IP i każe zgłaszać sprawę na policję? Nie ty informujesz bank o takim fakcie a sprawę zgłasza bank i policja ściga złodziei. Bo to ta firma broker czy bank ma wszystko po swojej stronie.

Spokojnie ja realizuje wszystko po kolei bo tak można się wysypać ze wszystkich dostępnych opcji.

Sprawę podjął FPA zobaczymy co oni zrobią.

Zobaczymy co zrobi KNF nasz i ich.

Chęć pomocy wyraziło też SII i też zobaczymy co z tego wyjdzie. Do tego wysłałem zapytania do mediów i być może wszyscy razem pomogą dojść do celu.

Najlepiej jakbym ja sam poszukał tych osób i co im sprawiedliwość wymierzył, a kasy i tak już nie odzyskał. Ja się nastawiłem na taki kierunek, że to broker jest winny i to on ponosi odpowiedzialność i od tej odpowiedzialności mocno się uchyla.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska pisze:Dla tego że jak ci okradną konto w banku to co bank ci daje IP i każe zgłaszać sprawę na policję?
Zależy jak Ci ukradną (przypadek).. z loginami i hasłami tokenami - skradzionymi,udostępnionymi z twojej winy wg częstych regulaminów w bankach o ochronie tych danych i zabezpieczeniu spoczywa odpowiedzialność po twojej stronie. Dałeś sie więc okraść bo napisałeś na karcie bankomatowej PIN twoja wina i ty zgłaszasz fakt na policję iż to twoja własność którą ci ukradli ...
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

forexpolska pisze:Dla tego że jak ci okradną konto w banku to co bank ci daje IP i każe zgłaszać sprawę na policję? Nie ty informujesz bank o takim fakcie a sprawę zgłasza bank i policja ściga złodziei. Bo to ta firma broker czy bank ma wszystko po swojej stronie.
Dla mnie to jakaś bzdura. Przecież to Ciebie okradli - zupełnie nie rozumiem dlaczego wzbraniasz się w takiej sytuacji przez zawiadomieniem odpowiednich organów ?
Rozumiem, że jak np. zostawisz auto na parkingu strzeżonym wrócisz a auta nie będzie to będziesz czekał aż właściciel parkingu zgłosi kradzież ?
A jak tego nie zrobi albo zrobi to za pół roku - gdy wszystkie ślady kradzieży zostaną zatarte to Ty i tak słowem nie piśniesz bo to przecież on powinien zgłosić ....

Mam wrażenie, że zupełnie nie zależy Ci na odnalezieniu sprawcy - Ty chcesz tylko aby broker zwrócił kasę. Dla mnie jest to dziwne postępowanie bo:
- jeśli było przestępstwo to dlaczego broker ma bulić? Założę się, że umowa z nimi ma odpowiednie punkty na takie przypadki. No i pewnie można wykazać, że i Ty nie dochowałeś należytej ostrożności.
Złapanie sprawcy daje Ci możliwość ubiegania się o odszkodowanie od niego, a i może broker wtedy Ci uwierzy i coś dołoży (bo skąd teraz niby ma wiedzieć, że te pozycje jednak nie były otwarte przez Ciebie?)
- jeśli przestępstwa nie było a kombinuje broker to oczywistym jest, że nie zgłosi tego na policję i zostaniesz z niczym - chyba, że na odczepnego coś Ci rzucą. Tutaj z kolei policja mogłaby udowodnić, że to oni kombinują a rozpoczęcie śledztwa szybko skłoniłoby ich do współpracy.

W chwili obecnej czekasz a ewentualne dowody powoli znikają .....
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ