Admiral Markets - Wątek II
- jarek sumek
- Stały bywalec
Z takimi sytuacjami jak Cyb pokazał na obrazku to mam styczność na co dzień u MM. Powiem nawet, że większość realizuje SL po czasie, bo może niby zastanawia się, że klient zareaguje i zamknie w gorszej cenie. Raz spróbowałem i faktycznie po gorszej cenie od ustawionego SL zlecenie można zamknąć, ale to było u innego MM. Zdaję sobie sprawę, że granie u MM to jak głaskanie lwa i zmuszanie go, żeby był posłuszny. Ale dość stałych małych spreadów i szybkości wypłat nie można odmówić takim brokerom.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 21:53 przez jarek sumek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Gaduła
- klonmarcin
- Maniak
Zależy w jakiej jesteś "szufladce" - jeśli tracący - to jemu nie robimy problemówbanaszko pisze:a gram u nich 2 lata

Jeśli zarabiasz - bierzemy go do szczególnie niebezpiecznych.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
i moje 3gr
klientem ltd jestem jakieś 1.5, na as gram chyba od kwietnia
- tydzień temu puściłem 2 takie same strategie i na na razie czasy i otwierane pozycje są takie same
- niektórzy mieli kłopot że w as wylogowywał i powtórne zalogowanie się nie udawało przy grze automatem. U mnie tego nie ma
- ltd ma pełną historię, as z ostatnich paru miesięcy więc backtesty to tylko ltd
- nie jestem klientem tracącym ale pewnie obracał za małymi kwotami żeby mm mnie sobie upatrzył
- jeżeli ktoś mówił że nie zadziało sl czy zadziałało tp niech założy sobie konto chociażby demo u innego brokera i sprawdza świeczki. Z reguły przyczyną jest nieuwzględnienie spreadu
- przy ręcznych wejściach mam czasami requoty ale chyba trzeba być świadomym jednej rzeczy: jeśli am puszcza zlecenia dalej w rynek to przy tak niskich spredach zlecenie może nie zdążyć wejść więc albo rekwota albo am bierze zlecenie na siebie. Nie pochwalam oszukiwania ale mm bierze ryzyko na siebie a ja wolałbym żeby jednak nie zbankrutował
- za to nie pamiętam czy tak było wcześniej ale nie mogę wpisać z ręki sl, działają tylko strzałeczki albo Kopiuj z
- chciałem napisać że od strony informacyjnej w porównaniu do xtb wypadają słabo ale jednak jest jest info że rozszerzają wieczorem spread na usdpln
Wydaje mi się że wcześniej strona była dość uboga
Ogólnie jestem w miarę zadowolony
- można grać na mikrolotami
- rachunek w pln więc odpadają przeliczenia na koniec roku
- są i swapy dodanie w przeciwieństwie do bossy więc można pograć na długi termin bez ryzyka że ci wcześniej zje połowę zarobionej kasy
Chociaż myślę też o założeniu konta gdzieś gdzie były by opcje podłączone i rozliczane w ramach samego konta co forex
klientem ltd jestem jakieś 1.5, na as gram chyba od kwietnia
- tydzień temu puściłem 2 takie same strategie i na na razie czasy i otwierane pozycje są takie same
- niektórzy mieli kłopot że w as wylogowywał i powtórne zalogowanie się nie udawało przy grze automatem. U mnie tego nie ma
- ltd ma pełną historię, as z ostatnich paru miesięcy więc backtesty to tylko ltd
- nie jestem klientem tracącym ale pewnie obracał za małymi kwotami żeby mm mnie sobie upatrzył
- jeżeli ktoś mówił że nie zadziało sl czy zadziałało tp niech założy sobie konto chociażby demo u innego brokera i sprawdza świeczki. Z reguły przyczyną jest nieuwzględnienie spreadu
- przy ręcznych wejściach mam czasami requoty ale chyba trzeba być świadomym jednej rzeczy: jeśli am puszcza zlecenia dalej w rynek to przy tak niskich spredach zlecenie może nie zdążyć wejść więc albo rekwota albo am bierze zlecenie na siebie. Nie pochwalam oszukiwania ale mm bierze ryzyko na siebie a ja wolałbym żeby jednak nie zbankrutował
- za to nie pamiętam czy tak było wcześniej ale nie mogę wpisać z ręki sl, działają tylko strzałeczki albo Kopiuj z
- chciałem napisać że od strony informacyjnej w porównaniu do xtb wypadają słabo ale jednak jest jest info że rozszerzają wieczorem spread na usdpln
Wydaje mi się że wcześniej strona była dość uboga
Ogólnie jestem w miarę zadowolony
- można grać na mikrolotami
- rachunek w pln więc odpadają przeliczenia na koniec roku
- są i swapy dodanie w przeciwieństwie do bossy więc można pograć na długi termin bez ryzyka że ci wcześniej zje połowę zarobionej kasy
Chociaż myślę też o założeniu konta gdzieś gdzie były by opcje podłączone i rozliczane w ramach samego konta co forex
No to i ja wtrącę swoje 0,03 PLN. Gram w AM już trochę od ponad roku. Wcześniej jak jeszcze był LTD. zdarzały mi się przy skalpowaniu ciągłe rekwoty, zwłaszcza w momencie publikacji danych. Teraz od 3 miesięcy zdarzyła mi się może z 5 razy. Wadą i zaletą AM jest czasami to że potrafi się wykres zaciąć przy ważnych publikacjach. Mając otwarte okienko np brokera ECN np. MTB czasami widać przyszłość do przodu nawet o 5 sekund!!!
Czasami udaje się założyć w odpowiednią stronę zlecenie (oczywiście z ustawionym np na 5 pips odchyleniem)! W zeszłym roku przy bujaniu ok. 60 pips udało mi się poprawnie otworzyć i zamknąć 3 zlecenia. To taka moja uwaga....
Czasami udaje się założyć w odpowiednią stronę zlecenie (oczywiście z ustawionym np na 5 pips odchyleniem)! W zeszłym roku przy bujaniu ok. 60 pips udało mi się poprawnie otworzyć i zamknąć 3 zlecenia. To taka moja uwaga....
Witam!
Chcialbym się zapytać czy ktoś z was ostatnio próbował wypłacic jakies środki z AM. Ja dzisiaj chcialem i podczas wypelniania formularza wypłaty wywala mi bład o błednym haśle, próbowałem na firefoxie, IE na XP i ten sam zestaw na drugim kompie z Windowsem 7, dzwonilem do nich, zmienilismy hasło i nic nie dało
Powiedzieli ze nie wiedza co jest, jak chce to moge recznie formularz wypelnic i przeslac im skan.
Mysle ze to jakis blad techniczny, sprobuje jeszcze po weekendzie moze sie uda.
Chcialbym się zapytać czy ktoś z was ostatnio próbował wypłacic jakies środki z AM. Ja dzisiaj chcialem i podczas wypelniania formularza wypłaty wywala mi bład o błednym haśle, próbowałem na firefoxie, IE na XP i ten sam zestaw na drugim kompie z Windowsem 7, dzwonilem do nich, zmienilismy hasło i nic nie dało

Powiedzieli ze nie wiedza co jest, jak chce to moge recznie formularz wypelnic i przeslac im skan.
-
- Gaduła
Ja kiedyś tak miałem, ale okazało się że użyłem hasła inwestora podanego przy rejestracji rachunku. Trzeba podać takie samo hasło jakie masz do gabinetu inwestora (to które używasz przy logowaniu) i wtedy wypłaciłem środki.swer pisze:Witam!
Chcialbym się zapytać czy ktoś z was ostatnio próbował wypłacic jakies środki z AM. Ja dzisiaj chcialem i podczas wypelniania formularza wypłaty wywala mi bład o błednym haśle, próbowałem na firefoxie, IE na XP i ten sam zestaw na drugim kompie z Windowsem 7, dzwonilem do nich, zmienilismy hasło i nic nie dało![]()