Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
jarek sumek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarek sumek »

Z takimi sytuacjami jak Cyb pokazał na obrazku to mam styczność na co dzień u MM. Powiem nawet, że większość realizuje SL po czasie, bo może niby zastanawia się, że klient zareaguje i zamknie w gorszej cenie. Raz spróbowałem i faktycznie po gorszej cenie od ustawionego SL zlecenie można zamknąć, ale to było u innego MM. Zdaję sobie sprawę, że granie u MM to jak głaskanie lwa i zmuszanie go, żeby był posłuszny. Ale dość stałych małych spreadów i szybkości wypłat nie można odmówić takim brokerom.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 21:53 przez jarek sumek, łącznie zmieniany 2 razy.

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

master3333
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: master3333 »

Czyli przez pierwszy miesiac gry u nich powinno byc wszystko ok? (szybkie wchodzenie i zamykanie zlecen, nieoszukiwanie z SL)

banaszko

Nieprzeczytany post autor: banaszko »

ja gram u nich 2 lata i raz zdarzył mi sie rekwot a tak to cały czas ok i nie narzekam, takze trudno powiedziec czy miesiac bedziesz mial spokj czy nie...ogolnie to w AM tragedi nie ma...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

banaszko pisze:a gram u nich 2 lata
Zależy w jakiej jesteś "szufladce" - jeśli tracący - to jemu nie robimy problemów :D

Jeśli zarabiasz - bierzemy go do szczególnie niebezpiecznych. :D
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ra74
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ra74 »

i moje 3gr

klientem ltd jestem jakieś 1.5, na as gram chyba od kwietnia

- tydzień temu puściłem 2 takie same strategie i na na razie czasy i otwierane pozycje są takie same
- niektórzy mieli kłopot że w as wylogowywał i powtórne zalogowanie się nie udawało przy grze automatem. U mnie tego nie ma
- ltd ma pełną historię, as z ostatnich paru miesięcy więc backtesty to tylko ltd
- nie jestem klientem tracącym ale pewnie obracał za małymi kwotami żeby mm mnie sobie upatrzył
- jeżeli ktoś mówił że nie zadziało sl czy zadziałało tp niech założy sobie konto chociażby demo u innego brokera i sprawdza świeczki. Z reguły przyczyną jest nieuwzględnienie spreadu
- przy ręcznych wejściach mam czasami requoty ale chyba trzeba być świadomym jednej rzeczy: jeśli am puszcza zlecenia dalej w rynek to przy tak niskich spredach zlecenie może nie zdążyć wejść więc albo rekwota albo am bierze zlecenie na siebie. Nie pochwalam oszukiwania ale mm bierze ryzyko na siebie a ja wolałbym żeby jednak nie zbankrutował
- za to nie pamiętam czy tak było wcześniej ale nie mogę wpisać z ręki sl, działają tylko strzałeczki albo Kopiuj z
- chciałem napisać że od strony informacyjnej w porównaniu do xtb wypadają słabo ale jednak jest jest info że rozszerzają wieczorem spread na usdpln
Wydaje mi się że wcześniej strona była dość uboga

Ogólnie jestem w miarę zadowolony
- można grać na mikrolotami
- rachunek w pln więc odpadają przeliczenia na koniec roku
- są i swapy dodanie w przeciwieństwie do bossy więc można pograć na długi termin bez ryzyka że ci wcześniej zje połowę zarobionej kasy

Chociaż myślę też o założeniu konta gdzieś gdzie były by opcje podłączone i rozliczane w ramach samego konta co forex

Awatar użytkownika
bss34
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bss34 »

No to i ja wtrącę swoje 0,03 PLN. Gram w AM już trochę od ponad roku. Wcześniej jak jeszcze był LTD. zdarzały mi się przy skalpowaniu ciągłe rekwoty, zwłaszcza w momencie publikacji danych. Teraz od 3 miesięcy zdarzyła mi się może z 5 razy. Wadą i zaletą AM jest czasami to że potrafi się wykres zaciąć przy ważnych publikacjach. Mając otwarte okienko np brokera ECN np. MTB czasami widać przyszłość do przodu nawet o 5 sekund!!!
Czasami udaje się założyć w odpowiednią stronę zlecenie (oczywiście z ustawionym np na 5 pips odchyleniem)! W zeszłym roku przy bujaniu ok. 60 pips udało mi się poprawnie otworzyć i zamknąć 3 zlecenia. To taka moja uwaga....

swer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swer »

Witam!
Chcialbym się zapytać czy ktoś z was ostatnio próbował wypłacic jakies środki z AM. Ja dzisiaj chcialem i podczas wypelniania formularza wypłaty wywala mi bład o błednym haśle, próbowałem na firefoxie, IE na XP i ten sam zestaw na drugim kompie z Windowsem 7, dzwonilem do nich, zmienilismy hasło i nic nie dało :)
Powiedzieli ze nie wiedza co jest, jak chce to moge recznie formularz wypelnic i przeslac im skan.
Mysle ze to jakis blad techniczny, sprobuje jeszcze po weekendzie moze sie uda.

master3333
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: master3333 »

swer jak wyplacisz lub nie to napisz tutaj jak bylo i jesli mozesz powiedz ile procent od wyslanego kapitalu chcesz/chciales wyplacic.

Awatar użytkownika
bss34
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bss34 »

swer pisze:Witam!
Chcialbym się zapytać czy ktoś z was ostatnio próbował wypłacic jakies środki z AM. Ja dzisiaj chcialem i podczas wypelniania formularza wypłaty wywala mi bład o błednym haśle, próbowałem na firefoxie, IE na XP i ten sam zestaw na drugim kompie z Windowsem 7, dzwonilem do nich, zmienilismy hasło i nic nie dało :)
Powiedzieli ze nie wiedza co jest, jak chce to moge recznie formularz wypelnic i przeslac im skan.
Mysle ze to jakis blad techniczny, sprobuje jeszcze po weekendzie moze sie uda.
Ja kiedyś tak miałem, ale okazało się że użyłem hasła inwestora podanego przy rejestracji rachunku. Trzeba podać takie samo hasło jakie masz do gabinetu inwestora (to które używasz przy logowaniu) i wtedy wypłaciłem środki.

Awatar użytkownika
NaRaska
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: NaRaska »

witam
czy mozna przelac pieniadze na rachunek w admiral z moneybookers??
poniewaz nie posiadam konta w banku

ODPOWIEDZ