Admiral Markets - Wątek II
- jarek sumek
- Stały bywalec
No jak takie stawiacie wymagania to ja się za bardzo nie znam, ale tak jak pisałem przy zleceniach market jest ciężko bez requoty, ale ja średnio z trejdu wynoszę 60 pips. Czasami niby skalpy po 15-30 pips z pomocą lvoe i nie ma problemów. Może to przez to, że cały czas stosuję oczekujące zlecenia.
Do skalpu po kilka pips też nie polecam z powodu dziwnych rozłączeń czasami, no i requot.
Do skalpu po kilka pips też nie polecam z powodu dziwnych rozłączeń czasami, no i requot.
-
- Gaduła
jarek a ty po zleceniach rynkowych o ile miales rekwoty i czy miales kilka pod rzad przy zalozeniu jednego zlecenia? czyli ogolnie o ile byla rekwota? i jak czesto tak miales po cenie rynkowej?
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 21:17 przez master3333, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego nie wiem jak dlugo z nimi jestes, ale podejrzewam ze krocej ode mnie, wiec wiem jak to u nich wyglada. Zeby nie byly to tylko czcze slowa to zalaczam screenshot z nieodpalonego zlecenia oczekujacego. Nie ma luki i jest plynny rynek, wiec nie powinno byc problemu z otworzeniem, a jednak sie pojawil. Moge jedynie zgodzic sie z tym co pisze Cyb, a Ty pewnie niedlugo sie przekonasz jaki to swietny broker.jarek sumek pisze:Weź przestań. Ja od 2 miesięcy regularnie wypłacam sobie po kilkadziesiąt tysięcy PLN co 2 tygodnie. Requoty straszne zaczęły się około 10 maja przy zleceniach market, ale robie głównie oczekujące i nie ma problemów. Jeszcze nie było sytuacji, że nie zrealizowali oczekującego. A stosuję do zamykania hedge z dwóch zleceń. Po wielu przejściach z łapaniem SL zaprzestałem go całkowicie używać. Broker ogólnie OK.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forum głównie tylko oglądam ale tutaj chciałem się wypowiedzieć, wiec to bedzie moj pierwsyz post.
Mam konto na AM od 1,5 miesiaca i pierwszy miech było bez problemu : szybka egzekucja zlecen, niskie spready itd.
od 2 tygodni obserwuje niestety rekwoty czesto o 1-3 pipsow mimo ze cena na wykresie sie nie rusza. Oczekiwanie na otwarcie i zamkniecie zlecenia nawet do 20-30 sekund. No i zawsze mozesz byc pewien ze zamknie i otworzy zlecenie po najgorszej cenie.
No i co najbardziej mnie denerwuje. wycinanie stop lossow 1-2 pipsy ale nagminne (na wykresie cena nigdy sie nie pojawila a zlecenie zamkniete).
No i nie wiem czemu ale ich MT czesto mi sie zacina (na innych tego nie mam XTB, FXopen).
Jedyny plus żę konto w Polsce i można wejsc z mała kasa.
Mam konto na AM od 1,5 miesiaca i pierwszy miech było bez problemu : szybka egzekucja zlecen, niskie spready itd.
od 2 tygodni obserwuje niestety rekwoty czesto o 1-3 pipsow mimo ze cena na wykresie sie nie rusza. Oczekiwanie na otwarcie i zamkniecie zlecenia nawet do 20-30 sekund. No i zawsze mozesz byc pewien ze zamknie i otworzy zlecenie po najgorszej cenie.
No i co najbardziej mnie denerwuje. wycinanie stop lossow 1-2 pipsy ale nagminne (na wykresie cena nigdy sie nie pojawila a zlecenie zamkniete).
No i nie wiem czemu ale ich MT czesto mi sie zacina (na innych tego nie mam XTB, FXopen).
Jedyny plus żę konto w Polsce i można wejsc z mała kasa.
- jarek sumek
- Stały bywalec
Tak jak pisałem przy zleceniach market jest tragedia. Tylko niekiedy wchodzą gładko, ale jak są jakieś ciekawsze ruchy to ciągłe requoty.master3333 pisze:jarek a ty po zleceniach rynkowych o ile miales rekwoty i czy miales kilka pod rzad przy zalozeniu jednego zlecenia? czy ogolnie o ile byla rekwota? i jak czesto tak miales po cenie rynkowej?
A co do elamiki to kilka razy miałem takie sytuacje na większych wolumenach, ale staram się robić dużo mniejszych zleceń w kilku bliskich miejscach cenie wejścia. Nie wiem, może przełączają klientów na Dealing Desk i sami decydują co i jak komu ma wejść. Ja mam średnio zawsze 5-10 zleceń w terminalu na dole dla niepoznaki. Po niemiłych doświadczeniach z blokowaniem rachunku u zagranicznych broków mam już nawyk, że jakieś tam pozycje lepiej niech będą cały czas otwarte to broker nie zablokuje mi tak łatwo konta.
A żeby nie było to w AM jestem z przerwami od 2 lat. Jak broker był jeszcze spółką z Wysp Dziewiczych to bałem się włożyć więcej jak 20k PLN, ale jak zmienił sie w AM AS i do tego ma najniższe czasami spready na rynku to podwyższyłem mu barierę na 100k. Na razie nie miałem problemów.
Pamiętajcie, że ten brok do końca lipca zeszłego roku gwarantował wszelki SL. Nawet luki weekendowe. Potem powprowadzał zmiany w ofercie. Typu akcje z DJ tylko dla bogaczy od 500 akcji w górę, no i obniżył spready znacząco.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 21:32 przez jarek sumek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gaduła
Dolicz spread i wszystko jasne, a nawet jeśli dalej się nie zgadza to napisz do supportu, skorygują.symu pisze:No i co najbardziej mnie denerwuje. wycinanie stop lossow 1-2 pipsy ale nagminne (na wykresie cena nigdy sie nie pojawila a zlecenie zamkniete).
Jeśli chodzi o luki, to zdarzyły mi się przeskoki na oczekujących 6 maja br. (wtedy jak mocno szarpało). Było to raptem kilka pipsów na mikrolotach więc się nie kłóciłem, a w historii nawet było opisane jako [gap]. Co ciekawe, TP na takich lukach realizuje się po ustawionej cenie.
A i jeszcze jedno. Na samym końcu miałem wręcz absurdalne sytuacje gdzie SL ustawiony był przykładowo na 1.5840 ( transakcja short ) , cena spadła do 1.5830 a mój SL dalej nie został zrealizowany !!! Widniał jak byk na 5840, cena dawno go przekroczyła, spadała dalej a tu nic...
Całe szczęście wszystkie takie kwiatki zostały zamknięte po moim SL - ale rekwota w egzekwowaniu SL to już mistrzostwo świata ;-)
W załączniku screen takiego trejdu. Widać wyraźnie mój SL ustawiony na 5368 który powinien być zrealizowany na wybiciu a jest zrealizowany dopiero minutę później... Cena zdążyła dojść do 5376... to jest 8 pips różnicy...
Całe szczęście wszystkie takie kwiatki zostały zamknięte po moim SL - ale rekwota w egzekwowaniu SL to już mistrzostwo świata ;-)
W załączniku screen takiego trejdu. Widać wyraźnie mój SL ustawiony na 5368 który powinien być zrealizowany na wybiciu a jest zrealizowany dopiero minutę później... Cena zdążyła dojść do 5376... to jest 8 pips różnicy...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.