WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

matka pisze:
green7 pisze:Kolejna wymijająca odpowiedź -zero konkretów.
No jak dla mnie nie jest wymijająca. Jest dokładnie zgodna z tym co napisałem wcześniej. Nie ma żadnych przesłanek, że było do nich jakieś włamanie. Co niby mieli by powiedzieć policji? Że ktoś zupełnie normalnie się zalogował znając hasło, z tego samego kraju co zwykle, porobił trochę stratnych pozycji i się wylogował? Gdyby to było przestępstwem to te słynne 95% już dawno by siedziało za kratami ;) I Pan Steven bardzo grzecznie napisał mniej więcej to samo. Zwrócił również uwagę, że adres IP był nieco inny niż zwykle, ale to nie ich brocha żeby się bawić w sprawdzanie kto pod tym adresem jest. To jest raczej wskazówka dla poszkodowanego, żeby miał cokolwiek do pokazania ale nie Irlandzkej tylko Polskiej policji. Dlaczego? Dla mnie sprawa jest dość prosta (chyba że coś mi umknęło).

Z tego co zapamiętałem Forexpolska napisał , że do zdarzenia doszło tuż po zalogowaniu się przez www. Napisał również, że dokładnie tak samo było przy poprzednim włamaniu. No to co to niby ma być jeśli na www jest logowanie plaintextem?? Ktoś sobie po prostu siedzi z kompem wpiętym do tej samej sieci i się bawi. Oczywiście nie mam nic na poparcie tej tezy ale czy to nie jest oczywiste? I co do tego ma mieć niby broker czy policja z jego kraju?

Nie można na 100% wykluczyć, że to broker robi numery ale bądźmy rozsądni, nawet jeśli to niby jak mu to udowodnić? Poczekajmy może na te logi a w między czasie Forexpolska takie pytanie: masz Internet z Netii?
Nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź z drugiej części. Jak możesz rozjaśnić sprawę policji i tego logowania na ww co miałeś na myśli.

Pierwsza akcja to miałem net jeszcze w Netii a od kwietnia mam w Etlinku.

Moim zdaniem wypowiedzi są wymijające może tego nie zauważasz ale ja prosiłem o informacje o zgłoszeniu na policję to mi sugerowali że to ja za pomocą osób trzecich zrobiłem. Ponowna informacja znów to samo i też prosiłem o logi ich nie dostałem poprosiłem kolejny raz na razie nic nie odpisują.

Już sam fakt załatwiania tej sprawy jest podejrzany.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Widzisz po to mama konto żeby się na nie logować. Chcesz to możesz sprawdzić jak wygląda logowanie w ava. Żeby zrobić depozyt czy wypłatę trzeba się logować na www. Żeby przesłać dokumenty jakie wymaga broker też trzeba się logować na www.

Jużci wyjaśniam na takiej podstawie że zostałem okradziony z moich pieniędzy na takiej podstawie ja żądam zgłoszenia tego na policję przez brokera. Broker musi to zgłosić - jeśli tego nie chce zrobić czegoś się obawia i tyle w tym temacie. Może się bo wie czego policja tam się doszuka i pokaże dziurę jaka u nich jest, a taka dziura mówi jasno broker jest winny już nie kradzieży ale nie właściwego zabezpieczenia konta.

To policja ma dojść co było przyczyną.

Dodano po 6 godzinach 6 minutach:

Niestety dziś logów się już od avafx nie doczekałem i pewnie nie doczekam ale tym niech się już zajmą odpowiednie służby ścigania
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

forexpolska pisze:Widzisz po to mama konto żeby się na nie logować. Chcesz to możesz sprawdzić jak wygląda logowanie w ava. Żeby zrobić depozyt czy wypłatę trzeba się logować na www. Żeby przesłać dokumenty jakie wymaga broker też trzeba się logować na www.

Jużci wyjaśniam na takiej podstawie że zostałem okradziony z moich pieniędzy na takiej podstawie ja żądam zgłoszenia tego na policję przez brokera. Broker musi to zgłosić - jeśli tego nie chce zrobić czegoś się obawia i tyle w tym temacie. Może się bo wie czego policja tam się doszuka i pokaże dziurę jaka u nich jest, a taka dziura mówi jasno broker jest winny już nie kradzieży ale nie właściwego zabezpieczenia konta.

To policja ma dojść co było przyczyną.

Dodano po 6 godzinach 6 minutach:

Niestety dziś logów się już od avafx nie doczekałem i pewnie nie doczekam ale tym niech się już zajmą odpowiednie służby ścigania
według mnie jak najszybciej zgłoś to na policję i wyciągnij od avax przynajmniej adres ip, z którego to rzekomo ktoś się zalogował na Twoje konto, powodzenia w dalszej batalii,
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Chcę przedstawić na forum do oceny merytorycznej pisma jakie zamierzam złożyć na policję i KNF w Irlandi

1. ksero dowodu osobistego
2. czytelnie wydrukowany statement od momentu założenia konta po dzień dzisiejszy
3. zaświadcznie o niekaralności
4. wydrukowana korespondencja obustronna
5. Oświadczenie dotyczące potwierdzenia o tym iż informujesz o prawdzie i masz świadomość konsekwencji prawnych w przypadku poświadczania nieprawdy
6. Zawiadomienie na irlandzką policję do spraw przestępczości gospodarczej / irlandzki knf

Do tego dojdzie:

Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa

……………………, dn. ……………………….
(miejscowość, data)
…………………………………
…………………………………
(dane pokrzywdzonego, imię, nazwisko, adres zamieszkania)

…………………………….
…………………………….
(dane jednostki Policji lub knf)

Niniejszym zawiadamiam o możliwości/podejrzeniu popełnienia przestępstwa o charakterze manipulacji na moim rachunku inwestycyjnym przez spółkę Ava Capital Markets Ltd. w dniu [18.05.2010].

Do tego wszystkiego zostanie też dołączona cala historia z rachunku w postaci opisowej z tego co się wydarzyło. Czyli okres w którym ktoś trzeci doprowadził do otwierania pozycji i tym samym tych strat.

Pytanie do tych osób, które już wojowały po przez takie instytucje czy czegoś brakuje, a może coś wogle nie jest potrzebne

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska pisze:Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa
http://forumprawne.org/prawo-rodzinne-o ... pstwa.html

"Złożenie zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa"
* polecam pokrewne tam wątki :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Dear xxxxx,

At this time the one fact we are aware is that the trades on the 18th May were made from a new IP address – based on this it's still very difficult for Ava to know who exactly logged into the account.

As you have been a long time trader with Ava we are happy to reach out and add a bonus of 50% the value lost on the 18th May to the account. Obviously if you keep using this account it will be important to update the password or we can move ahead with a new account.

We believe this is a generous offer and pleased to present it to you so we can move forward from this situation.

Regards,
Steven

To jest fachowe podejście do sprawy ja o logi oni o dupie marynie.

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

czyzby dawali ci 50%, zbieraj maile bo sami sie zaczynaja wystawiac, :), zatrudnij prawnika , i najlepiej niech on do nich zacznie pisac to chyba sie odnajdzie twoja kasa
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

forexpolska pisze: To jest fachowe podejście do sprawy ja o logi oni o dupie marynie.
No nie całkiem o d* bo oferują jednak bonus (cokolwiek to znaczy) 50% tego co straciłeś ..... Odnoszę wrażenie, że udostępnienie tych logów jest im nie na rękę ....
A jeśli tak to tym bardziej trzeba o nie "męczyć" ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Ja meile wszystkie zbieram dla KNF i policji. Te wymiany będą trwały nadal - a drugim torem będzie szła sprawa w KNF a trzecim za pomocą FPA.

Mogę się mylić ale testują czy odpuszczę. Odpowiedź jest jedna NIE nie odpuszczę.

Nawet tego IP nie podali jutro kolejny meil poleci do niego. Jutro też składam oficjalną skargę do KNF Irlandzkiego.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

forexpolska pisze:
Dear xxxxx,

At this time the one fact we are aware is that the trades on the 18th May were made from a new IP address – based on this it's still very difficult for Ava to know who exactly logged into the account.

As you have been a long time trader with Ava we are happy to reach out and add a bonus of 50% the value lost on the 18th May to the account. Obviously if you keep using this account it will be important to update the password or we can move ahead with a new account.

We believe this is a generous offer and pleased to present it to you so we can move forward from this situation.

Regards,
Steven

To jest fachowe podejście do sprawy ja o logi oni o dupie marynie.
prawdopodobnie liczyli na to, że będziesz kolejnym frajerem, który uwierzy w bajeczkę o włamaniu z wietnamskiego ip, póżniej z warszawskiego a teraz już nie wiadomo skąd, wiadomo tylko, że z innego ip, raz im numer z włamaniem wyszedł więc spróbowali drugi raz,
logów nie udostępniają ponieważ prawdopodobnie adres ip z którego ktoś wszedł na Twoje konto należy do avax, dlatego najlepiej informuj ich o swoich ruchach, o powiadomieniu knf irlandzkiego itd., a w niedługim czasie pewnie otrzymasz propozycję przywrócenia całkowitego stanu konta,
dla mnie ta propozycja to ewidentne przyznanie się do winy, swoją stanowczością sprawiłeś, że teraz srają po gaciach, tak trzymaj :D
Obrazek

ODPOWIEDZ