Czy są na tym Forum Ludzie sukcesu?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
jarek sumek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarek sumek »

daromanchester pisze:
jarek sumek pisze:A ja dziwię się czemu panuje opinia, że FX jest ciężki i trudny ?
Jest trudny bo żyjemy w pewnych realiach. Wielu początkujących zaczyna ze 100zł i ma marzenia zajść daleko.
A jak masz spory kapitał to nie trzeba mocno lewarować, można mieć przyzwoity Risk ;)
I kasiora sama leci do kieszeni. Oczywiście jakiś poziom wiedzy trzeba mieć i dyscyplinę.
Ale prawie każdy tak zaczyna. Ja przetraciłem z początku kilka tysiaków, ale jak się już dostosowałem i posiadłem jako taki knowledge i know-how to w porównaniu do wszelkich giełd i zakładów to FX jest najuczciwszym rynkiem do spekulacji. Może i pomogło mi wcześniejsze handlowanie akcjami, ale tam to opłacają się tylko megahossy i trzymanie długi czas w trendzie. Zresztą polecam spróbować się na FX każdemu a szczególnie młodym ludziom, którzy kasy jeszcze się nie dorobili to i stracić za wiele nie mogą a zarobić fortunę już tak.

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Nie mam tak dużego doświadczenia jak wielu z Was, natomiast - nie przyjmijcie tego jako bufonadę z mojej strony - wydaje mi się ze potrafię samodzielnie myśleć. Tak jak wielu z Was rozpocząłem bardzo podobnie;
-mizerna wiedza, ale przecież to takie proste, albo w górę, albo w dół, nic prostszego i wtopa
-przyszedł czas na etap edukacji i trening na demo, też rozczarowanie, bo świat rzeczywisty jest zupełnie inny od tego książkowego. Innym wskazniki dawały prawidłowe sygnały, mnie jakoś nie.
- etap trzeci- cos tu jest nie tak- albo się do tego nie nadaję albo wyrzucić tą całą wiedze do kosza i zacząć myślęć samodzielnie
- wybrałem to drugie
-teraz etap kolejny - jestem w trakcie- myśle na tyle samodzielnie, że potrafię odróżnić wciskanie mi głupot od rzeczy wartościowych. Gram cały czas w realu na śmiesznych stawkach, zaczynam działać w/g własnej strategii i widzę, że to jest ta droga.
Przynajmniej mi się tak wydaje.
Natknąłem się na to Forum zupełnie przypadkowo. Zapoznałem się z wypowiedziami wielu stałych Bywalców i co?
Dla mnie totalne rozczarowanie. Spodziewałem się jakichś rzeczowych dyskusji a tu przepraszam jeżeli kogoś urażę, beznadziejny bełkot i wymądrzanie się na każdy temat, nic konstruktywnego.
A oczekiwałbym od tego Forum jakiegoś profesjonalizmu, bardzo chętnie podzieliłbym się z kimś swoimi przemyśleniami na temat forexu, stąd moje pytania. Może głupie dla niektórych, ale ja ten szaraczek forexowy nie potrzebuję w tej chwili oczywistych prawd typu cierpliwośc, konsekwencja, ciężka praca. To są truizmy, które przynajmniej mnie nic nie dają na tym etapie. Ale i tak dziękuję za te wypowiedzi, ktoś to przynajmniej czytał - myślę o swoich wypocinach.
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Pozwól, że Cię zacytuję.
zicmar pisze:myśle na tyle samodzielnie, że potrafię odróżnić wciskanie mi głupot od rzeczy wartościowych.
zicmar pisze:beznadziejny bełkot i wymądrzanie się na każdy temat, nic konstruktywnego.
Zarzucasz brak konstruktywnych wypowiedzi a sam logiką nie grzeszysz. Pomijając to i zakładając że posiadasz umiejętność wyszukiwania cennych informacji w wątkach pełnych offtop'u to wnioskuję że problemu żadnego mieć nie powinieneś. Na forum jest wiele przydatnych informacji. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dział dla początkujących - Jest, Programowanie - Jest, Systemy i Strategie - Jest, nawet prywatne wypociny inwestorów tu znajdziesz. Jeżeli natomiast szukasz recepty na życie w czasówkach to Twoje słowa zacytowane najwyżej są po prostu bzdurą.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
player1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: player1 »

Oprócz ludzi sukcesu jest też sporo mitomanów co krzyczą o każdym swoim udanym trejdzie, ale to właśnie specyfika takiego forum, gdzie zdecydowana większość chce sie czegoś nauczyć a ci co zarabiają nie mają potrzeby obnoszenia sie ile zarabiają, bo i przed kim? Mi osobiście idzie jeszcze w kratke, statementa w podpisie nie mam bo korzystam z fxcm ale czuje że jestem an dobrej drodze.
Co do forexa to w necie nie znajdziesz sposobu jak konsekwentnie zarabiać. Znajdziesz informacje na temat każdego elementu gry, systemy i wskaźniki które wszystkie warte są tyle samo, ale jak zarabiać - jeśli nie masz żadnego mentora w realu to proces nauki, który wcale krótki nie jest trzeba przebrnąć samemu a najgorsze że na końcu wcale nie ma nagrody.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

player1 pisze:Co do forexa to w necie nie znajdziesz sposobu jak konsekwentnie zarabiać
no litosci w necie jest mnostwo skutecznych systemow a jedyne co trzeba zrobic to sie nauczyc dobrze i zrozumiec zasady wybranego systemu (dla kazdego co innego kwestia preferencji) a nastepnie konsekwentnie go stosowac to najszybsza droga do zarabiania na forexie

Awatar użytkownika
player1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: player1 »

Nie ma żadnego systemu do zarabiania a wskaźniki to mydlenie oczu, przyfarcisz to tłumaczysz sobie że system działa, wtopisz to znajdziesz wymówke że kreski nie tak leżały. Ale każdy wierzy co mu wygodnie.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Ja prowadzę swój dziennik nie po to aby się czymś chwalić - chcę pokazać mój sposób gry - być może ktoś z tego co piszę skorzysta.

Także nie jest to przechwalanie się tak jak pisze player1 :wink:

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
jarek sumek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarek sumek »

Weź rozwiń swoją wypowiedź player1, bo lubię posłuchać różnych nawet absurdalnych poglądów.
Systemów do zarabiania niet ?
ale do tracenia już są ?
np. martyngał to najlepszy i najszybszy system do tracenia wszystkiego w kilku podejściach.
a jak pomyślisz to znajdziesz odwrotność martyngału i nieskończone zyski.
Systemy są i najczęściej te nielosowe mają swoją wartość w mechanizmie działania.
Jednak ja i tak preferuję trading dyskrecjonalny i mentalny SL i TP. Nic tego nie zastąpi.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

player1 pisze:Nie ma żadnego systemu do zarabiania a wskaźniki to mydlenie oczu, przyfarcisz to tłumaczysz sobie że system działa, wtopisz to znajdziesz wymówke że kreski nie tak leżały. Ale każdy wierzy co mu wygodnie.
Każdy ma swoje zdanie. To tylko odzwierciedla Twoje sukcesy i Twoje podejście. Jeżeli tak myślisz to znaczy że zamieniasz grę na Fx w hazard, a stąd już niedaleka droga do MC i kolejnych strat. Radzę się zapoznać z podstawami RR, MM które pomogą Ci ograniczać straty.

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 27&start=0
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2088
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Takie mam wrażenie, że każdy na tym Forum szuka " perpetum mobile " , a zdecydowana większość jest skłonna zawierzyć automatowi. Dziwi mnie to troche, bo ja np. nie powierzyłbym złotówki maszynie, która miałaby za mnie decydować kiedy i jak inwestować moje pieniądze. A gdzie wasze mózgi Panowie, czyż nie jest to najdoskonalszy komputer. Większość z Was szczyci się tym, ile to czasu jesteście na forexie, a gadacie jak nowicjusze, którzy miotają sie bezsensownie po rynku szukając przysłowiowego Graala . To ja ten szaraczek forexowy zrozumiałem już pewne rzeczy, a Wy nadal szukacie czegoś, czego nie ma? Zaraz mnie wyśmiejecie i pojawi się post typu " to pokaż swoje wyniki ". Chę tnie podzielę się z kimś rzeczowym na tym Forum na temat moich mizernych dokonań. Być może na mój plus działa to, że mam świeże spojrzenie, natomiast brakuje mi jeszcze trochę wiary w samego siebie. Jeżeli ktoś jest chętny do oceny moich " dokonań " podaje swojego skypa ' zbigniewczerski "
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

ODPOWIEDZ