Doradca Inwestycyjny

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

zz pisze:Wyniki ok. 700-3 000% średniorocznie lepsze os sredniej najlepszych na świecie pod kontrolą CFTC od 25-40 lat.Jeżeli tego będziesz się trzymał całe Twoje życie będzie wszystko OK.
Przechodzisz sam samego siebie.. Normalnie jak czytam takie bzdury to.. może lepiej przemilczę
zejdź na ziemie, takich wyników nie ma nikt - wprowadzasz ludzi w błąd i głupoty opowiadasz (jeśli chcesz odp. to proszę konkrety - namiary)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

sunday_87
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sunday_87 »

heh kolejny raz podobny problem ale moze niech zz doprecyzuje czy chodzi mu o procenty czy o punkty procentowe.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

no niekoniecznie... przy zalozeniu ze cos uzyskalo 1% rocznie to cos majace 30% ma juz 3000% lepszy wynik... (o p.p. zz raczej nie mogl myslec, bo zakladam ze jakis poziom soba reprezentuje :) )
Wiec nie ma problemu zeby taki fundusz hedge znalezc, ale zeby sredniorocznie... nie bede polemizowal bo nie znam danych.

W kazdym, jesli te wyniki nie sa wyssane z palca, to zz i tak dopuszcza sie porownywania rzeczy nieporownywalnych

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Jeśli zmiany polegające na wprowadzeniu "wolnego" dostępu do zawodu wejdą w życie to będzie po prostu umocowanie się osób z CFA kosztem osób z DI. I tyle.

Ale póki co to nie widzę w tym artykule niczego co by wskazywało, że te zmiany rzeczywiście nastąpią. Poza tym, że ktoś uważa, że powinny, co raczej nie wystarczy.

sunday_87
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sunday_87 »

No pewnie o to zz chodzi..czyli jakis fundusz forexowy [zamieszczal lnki] robi 7% rocznie to dla niego bedzie spoko jak zrobi ktos/cos 49%-210% :)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

sunday_87 pisze:No pewnie o to zz chodzi..czyli jakis fundusz forexowy [zamieszczal lnki] robi 7% rocznie to dla niego bedzie spoko jak zrobi ktos/cos 49%-210%
Dokładnie o to chodzi.Nic więcej!.Ważne że mamy jakiś udokumentowany punkt odniesienia.W przypadku tych funduszy jak napisałeś było to 25 lat wstecz,wiec poważny udokumentowany okres.Pisząc to odnoszę się właśnie do tego aby dyskusja nie poszłaby w kierunku opowiadania sobie bajek tylko w kierunku twardej rzeczywistości.

Pozdrawiam.

Dodano po 6 minutach:

Ps.
Yankee pisze:Wiec nie ma problemu zeby taki fundusz hedge znalezc, ale zeby sredniorocznie.
Zdaję sobie sprawę z tego że jest to arcytrudne.Lecz wierz mi nie niemożliwe.
Im szybciej to wszyscy zrozumiemy tym lepiej dla nas.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

ZZ,

To jeśli wszyscy będą zarabiać średnio po 3000% rocznie to kto będzie tracił średnio 3000% ??
:D

zz
Maniak
Maniak

ZZ,

To jeśli wszyscy będą zarabiać średnio po 3000% rocznie to kto będzie tracił średnio 3000% ??
Umiesz czytać?.
To co napisałem realnie z perspektywy 25 lat oznacza że jeżeli licencjonowane podmioty mają po 3-7% to można zrobić 20-50% co kolega knx pokazał w przypadku jego firmy.Mnie tylko chodzi o to aby takie wyśmienite wyniki osiągać bez dżwigni....To jest dla mnie mistrzostwo świata.

Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

No oki.
Najbardziej nie rozumiem strategii tego funduszu:
http://www.superfund.pl/hp07/ProductDet ... Strategy=B

Przez 4 lat walczą i ciągle sa na minusie. Ciekawe jestem kto tam pieniądze wpłaca.

A w opisie piszą:
"Fundusz Superfund Trend Plus Powiązany FIO daje możliwość osiągnięcia ponadprzeciętnych zysków niezależnie od sytuacji rynkowej"

zz
Maniak
Maniak

Najbardziej nie rozumiem strategii tego funduszu:
Wiesz Pitmaster nie chcę się odnosić tylko do tego funduszu i jego DI tylko patrzę na to szerzej....
Widząc jak np. działa UBS i widząc jak działają nasze fundusze ..wierz mi totalna załamka......Myślę że to jest jeden z powodów dlaczego ukradli ustawowo dziedziczenie z funduszy OFE.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ