XTB Forex Race 2010 - konkurs o Merca

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
ODPOWIEDZ
Lucasio
Bywalec
Bywalec

Post autor: Lucasio »

Green niech lepiej na Forum opisze swój "cudowny sposób" na rynek :)

Myślę że to go uchroni przed PW i @, których z pewnością ma już wiele.

nash
Gaduła
Gaduła

Post autor: nash »

W zwiazku z tym ze mimo iz nie jestem Green i udalo mi sie zajac tylko 5 pozycje, a mimo wszystko dostalem kilka PM odnosnie podzielenia sie moim statement z rachunku konkursowego, zalaczam go w ponizszym linku
http://nashelos.frihost.org/DetailedStatement.htm

Wszystkie transakcje przeprowadzone na EUR/AUD - rynek ktory nieprzerwanie od roku znajduje sie w idealnym trendzie spadkowym odbijajac sie pomiedzy gorna i dolna linia trendu - Pozycje krotkie otwierane przy gornej granicy, long otwierane przy dolnej - cala filozofia bylo wrysowanie tych dwoch kreseczek na wykresie :lol:

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: daromanchester »

nash dzięki za podzielenie się informacjami. ;)
Co do strategii to co lubię najbardziej - czyli prostota i konsekwencja.
Gratulacje.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

nash
Gaduła
Gaduła

Przez ten ostatni gwaltowny spadek euro eur/aud wybil sie dosc mocno w dol, ale mysle ze mozna spokojnie otworzyc sell limit 1.435-1.440 z sl 1.475, tp 1.400 :lol:

green7
Maniak
Maniak

Post autor: green7 »

nash: niezły statement - powinieneś chyba otwierać jednak ciutkę większe pozycje. Choć oczywiście trzeba było uwzględnić dodatkowy zapas kapitału coby MC nie zaliczyć ...
Green
Obrazek
Obrazek

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Post autor: forex_lover »

green7 - gratulacje

BTW dzwoniłem do XTB i powiedzieli mi, ze Merc jest czerwony. Trochę nie pasuje do Twojego nicka ale chyba nie ma co darowanemu koniowi zaglądać w zęby.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: admkowal »

forex_lover pisze:green7 - gratulacje

BTW dzwoniłem do XTB i powiedzieli mi, ze Merc jest czerwony. Trochę nie pasuje do Twojego nicka ale chyba nie ma co darowanemu koniowi zaglądać w zęby.
:D Zielony Merc :shock: ... Do takiego to chyba Green by się nawet nie podsuwał. Rzecz jasna to kwestia gustu :)
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Edźwin »

Lucasio pisze:Green niech lepiej na Forum opisze swój "cudowny sposób" na rynek :)

Myślę że to go uchroni przed PW i @, których z pewnością ma już wiele.
z analizy profilu Greena na myfxbook.com wynika, że stosuje skalping, średnia wielkość pozycji zyskownej 9 pips a stratnej 4, dodatkowo średni czas trzymania jednego zlecenia to około 2 minut, nie wiem czy stosował podobną strategię w konkursie ale skalping to zdecydowanie nie dla mnie, chyba że ma jakiegoś robota, który gra za niego :D
Obrazek

banaszko

Post autor: banaszko »

Edźwin pisze:chyba że ma jakiegoś robota, który gra za niego
pisze w info u greena ze ma automata ;)

nash
Gaduła
Gaduła

Wiadomo cos moze kiedy xtb poda "oficjalna" liste zwyciezcow, ustali termin xtb forex night i rozesle zaproszenia mailowo lub poczta?

Dodano po 48 minutach:

ok, wkoncu cos nowego pojawilo sie na stronie glownej xtb odnosnie konkursu (chyba ;p)
2010-05-19

2010-05-19

W dniu dzisiejszym zapraszamy na webinary: Strategia Mistrzów XTFC

W dniu dzisiejszym webinary przeprowadzi: Piotr Morek

Rozpoczęcie o godz. 17:00

Logowanie nie wcześniej niż kwadrans (15 minut) przed szkoleniem klikając na poniższy link:

https://www2.gotomeeting.com/register/249062723
Mam nadzieje ze chodzi im o tegoroczny konkurs

EDIT

Wlasnie dostalem telefon z xtb z zaproszeniem do Zakopanego na 3 dniowa konferencje Wall Street zaczynajaca sie 11czerwca (piatek). Zaczyna sie ona ponoc juz piatek rano, wieczorem bedzie oficjalne spotkanie uczestnikow XTB Forex Cup wraz z rozdaniem nagrod, a kolejne dwa dni beda poswiecone na jakies wyklady. Tak wiec do zobaczenia w Zakopanem :)

ODPOWIEDZ