Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

lookas
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: lookas »

przymierzam sie do otwarcia konta w AM. przeczytalem watek 1, watek 2 i wychodzi na to, ze jakosc uslug swiadczonych przez brokera pogarsza sie. jak jest w praktyce (konto real) ze skalpowaniem? nie mam na mysli EA, ale spekulowanie i nacieszenie sie od czasu do czasu skalpem (manualem) 1-2 pipsy na glownych parach walutowych. na demie jak na moje potrzeby wyglada ok. jak jest w praktyce? czy broker rzeczywiscie zwieksza spread klientom, ktorym uzna za stosowne takie rozwiazanie?

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Ja póki co mogę powiedzieć że nie mam najmniejszych problemów, egzekucja zleceń natychmiastowa póki co brak problemów. Zobaczymy czy problem będzie z wypłatą pieniędzy bądź z czymś innym - jeżeli tak to napiszę. Na razie brokera polecam
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
elamika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elamika »

lookas pisze:przymierzam sie do otwarcia konta w AM. przeczytalem watek 1, watek 2 i wychodzi na to, ze jakosc uslug swiadczonych przez brokera pogarsza sie. jak jest w praktyce (konto real) ze skalpowaniem? nie mam na mysli EA, ale spekulowanie i nacieszenie sie od czasu do czasu skalpem (manualem) 1-2 pipsy na glownych parach walutowych. na demie jak na moje potrzeby wyglada ok. jak jest w praktyce? czy broker rzeczywiscie zwieksza spread klientom, ktorym uzna za stosowne takie rozwiazanie?
jesli bedziesz dobrze zarabial (czyt. kosil admirala) na skalpie to bedziesz mial opoznienia i requoty i skonczy sie skalpowanie :)

do skalpu mysle ze zdecydowanie lepszym brokerem jest FxPro, tyle ze tam nie mozna zalozyc konta w PLN i do rozliczenia ze skarbowka musisz to wszystko przeliczac po kursie NBP

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grzesio »

Działa wam gabinet inwestora? bo mi się strona nie wczytuje...

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

mam ten sam problem. Strona główna się wyświetla ale gabinet inwestora już nie.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

kazoo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kazoo »

U mnie działa

lookas
Uczestnik
Uczestnik

wypelniam wlasnie formularz rejestracyjny. po co im info odsnosnie moich zarobkow (informacje finansowe)? czy wpisywaliscie rzeczywiste zarobki?

rozumiem, ze polskich znakow nie uzywamy logujac sie do gabinetu inwestora. a czy w samym wniosku rejetracyjnym jest podobnie?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Ankieta dla inwestora

Nieprzeczytany post autor: reptile »

lookas pisze:po co im info odsnosnie moich zarobkow (informacje finansowe)?
Co dla przeciętnego klienta banku oznacza wejście w życie przepisów wynikających z unijnej dyrektywy MiFID?

MiFID określa wspólne dla wszystkich krajów członkowskich UE zasady postępowania firm inwestycyjnych. Dyrektywa przewiduje uproszczenia dla profesjonalnych pośredników, ale w centrum uwagi regulacji jest interes inwestorów. Zgodnie z założeniem MiFID, klient przed zawarciem umowy powinien zostać zbadany. Zwykle będzie to polegało na wypełnieniu ankiety, której celem jest sprawdzenie, czy dana usługa (np. inwestowanie w derywaty) jest dla klienta odpowiednia. Jeżeli klient odmówi wypełnienia ankiety, firma ostrzeże go, że nie może dokonać oceny odpowiedniości usługi. Natomiast gdy po analizie danych przez pośrednika dana usługa okaże się nieodpowiednia, firma będzie zobowiązana poinformować o tym klienta. Ostateczną decyzję inwestycyjną podejmie klient, ale dostanie informację, która zasygnalizuje możliwe problemy.
http://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/zapy ... tania.html
Nie wiem który paragraf MiFID dokładnie o tym mówi, ale chodzi o coś takiego
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

lookas
Uczestnik
Uczestnik

elamika pisze:
lookas pisze:przymierzam sie do otwarcia konta w AM. przeczytalem watek 1, watek 2 i wychodzi na to, ze jakosc uslug swiadczonych przez brokera pogarsza sie. jak jest w praktyce (konto real) ze skalpowaniem? nie mam na mysli EA, ale spekulowanie i nacieszenie sie od czasu do czasu skalpem (manualem) 1-2 pipsy na glownych parach walutowych. na demie jak na moje potrzeby wyglada ok. jak jest w praktyce? czy broker rzeczywiscie zwieksza spread klientom, ktorym uzna za stosowne takie rozwiazanie?
jesli bedziesz dobrze zarabial (czyt. kosil admirala) na skalpie to bedziesz mial opoznienia i requoty i skonczy sie skalpowanie :)

do skalpu mysle ze zdecydowanie lepszym brokerem jest FxPro, tyle ze tam nie mozna zalozyc konta w PLN i do rozliczenia ze skarbowka musisz to wszystko przeliczac po kursie NBP
co masz na mysli "dobrze zarabial"? koszenie AM non stop zyskiem 2-3 pipsy (tylko zyskowne trady) az uzbiera sie jakas konkretna wieksza suma? i regularne wyplaty?

Awatar użytkownika
elamika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elamika »

lookas pisze:
elamika pisze:

co masz na mysli "dobrze zarabial"? koszenie AM non stop zyskiem 2-3 pipsy (tylko zyskowne trady) az uzbiera sie jakas konkretna wieksza suma? i regularne wyplaty?
nie pozwola ci na dluzsza gre taka strategia. Jest wiecej niz pewne ze niedlugo pojawia ci sie reqouty i opoznienia w otwieraniu transakcji.

Jesli zamierzasz grac w ten sposob to popytaj o FxPro, z tego co wiem dla nich to nie jest wielkim problemem, ale nie mam tam konta, wiec tylko pisze to co udalo mi sie zaslyszec. Natomiast w admiralu mam konto, wiec wiem jak jest.

ODPOWIEDZ