EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Witam

Mam mały problemik z platformą, jeśli ktoś używa poproszę o kontakt na priv, nie chcę forum zaśmiecać.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Ja z platformy jestem zadowolony, testowałem równocześnie MT4 i otworzyłem konto real przez Efixa. Jedna wada dla mnie to ta że na rynku fx nie mogę otworzyć kilku zleceń na tej samej parze tylko jest cena uśredniana, na CFD można już ale nie ma możliwości ustawienia SL dla każdej pozycji z osobna. Pan z Efix poinformował że za ok 2-3 mies wejdzie nowa wersja i kto wie może to będzie zmienione ale on teraz tego nie wie. Ogólnie ok, bardzo miła pomoc w razie problemów i pytań.

Dodano po 11 godzinach 12 minutach:

A i są bardzo elastyczni , zapytałem czy jest mozliwe ustawienie lewara 1:50 i nie ma najmniejszego problemu.

Dodano po 6 godzinach 50 minutach:

Jak dla mnie mają pokręcone wyciągi.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Dla cfd mozna ustawic zlecenia SL dla kazdej pozycji osobno na jednej parze :). Jak otworzysz kolejna pozycje przez "główne & zależne" to będzie osobne tp i sl dla nowej pozycji.

Tak, wyciągi są specyficzne, ale da się przyzwyczaić :).

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

a to ciekawe z tym osobnym sl , Pan z Efix mówił że nie da rady, poćwiczę na demie :-)

ryc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryc »

Hej, prosze doświadczonych o wsparcie:
- w jakim czasie logujecie sie na start do platformy (u mnie jakieś 4:10 min)?
- w przypadku rozłaczenia nie wiem czy sie zaloguje w 1,5 min czy w 15min czy to norma?
- jakie minimum wydajnosci kompa i netu waszym zdaniem wymagane jest aktualnie dla platformy?
(mam 7 obszarów roboczych, po ok. 9wykresów każda, i nie moge zlozyc zlecen jak mi sie podoba - bowiem opcje zleceń nie wskakują _ciągłe miganie)
- gdy ustawiam alarm sms z reguły pierwszy powoduje rozlogowanie z platforma (patrz p.2)
- przybornik i wykresy tikowe mają opóźnienie ceny ok 2s przez co klikanie w przybornik dla skalpera mijja sie z celem, zlecenia na szybkim rynku nie wchodza. Z kolei tabela kwotowań żada potwierdzeń.

Jak szybkogracze sobie raddzicie? (unikam przeglądarek za względów bezp).
Dz. za każdą podpowiedź bo mam male rozczarowanie platformą dealbook360.
Net mi chodzi dobrze na łączu 2 Mb. Rachunek real.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

ryc pisze:mam 7 obszarów roboczych, po ok. 9wykresów każda
Z tego wygląda, że masz około 63 wykresów a z tekstu chyba wynika, że skalpujesz, ostra jazda. :D
Ja radzę sobie w ten sposób, że mam tylko 4 obszary robocze łącznie 20 wykresów a platforma zainstalowana w wersji podstawowej a nie zaawansowanej.
Co do netu to mam znacznie szybszy. Niemniej zauważyłem, że jeśli drugi komputer coś ściąga [komputery podłączone przez router do jednego łącza] to w komputerze, w którym chodzi mi dealbook często są rozłączenia mimo że w MT4 nie ma problemów z połączeniem w tym czasie. Odnoszę wrażenie, że MT4 lepiej się sprawdza na słabym bądź przeciążonym łączu.

Spróbuj przeinstalować, uruchom w wersji basic z kilkoma wykresami a nie kilkudziesięcioma. Dealbook to nie dość, że muł to ma też swoje humory, sam ostatnio musiałem go przeinstalować bo na wykresach pojawiła się "kaszana" ale i tak do pracy na czystym wykresie wolę go niż MT4, który jest jednak cienki do rodzaju pracy jaki preferuję.

ryc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryc »

dz alinoe, te ustawienia które opisałem to nic takiego, po prostu na pojedynczym obszarze roboczym mam tylko 1 pare za to we wszystkich TF, obserwuje w taki sposób 5 par majorów , a gram obecnie na 3 - tych o najnizszych spredach. Pozostale 2 obszary sa techniczne.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

ja inwestuje z przybornika, w opcjach ustaw sobie zlecenia po jednym kliku i masz bez potwierdzenia, poza tym u działa ok, nie przerywa sesji, a przy uruchomieniu to normalka, pamiętaj że zlecenia z tablicy kwotowań i przybornika nie idą po rynku, ja używam zleceń z przybornika wtedy kiedy zależy mi na szybkim otwarciu kilku pozycji, tylko wtedy.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Ja robię analizę na MT4, a na DB360 składam tylko zlecenia :). Szybciej, prościej, wygodniej ;-).

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

do mnie MT4 nie trafia, aczkolwiek jest sporo wskaźników i strategii na DB susza, ale co mi się podoba u mojego brokera to to że praktycznie mały spreed w porównaniu do GO4X gdzie mam też demo mt4.

ODPOWIEDZ